Dodaj do ulubionych

spadła z łóżka

04.09.10, 09:15
Moja Anulka 10 miesięcy spadła dziś z łóżka, z noska poleciała krew, oczywiście ryk był okropny. Niby
zachowuje się normalnie czy mimo tego pojechać z nią do szpitala?
Obserwuj wątek
    • monikanu Re: spadła z łóżka 04.09.10, 09:24
      Obserwuj ją czy nosek nie jest coraz bardziej spuchnięty, czy nie wymiotuje i nie jest nadzwyczajnie
      senna .
      • ity88 Re: spadła z łóżka 04.09.10, 17:00
        ja bym pojechała bez namysłu
    • apriljana Re: spadła z łóżka 04.09.10, 18:53
      Nie zastanawiaj się tylko jedź do szpitala. Krew z nosa to najprawdopodobniej
      złamany nos, nie ma na co czekać.
      • joanka-r Re: spadła z łóżka 04.09.10, 19:01
        ''Nie zastanawiaj się tylko jedź do szpitala. Krew z nosa to najprawdopodobniej
        złamany nos, nie ma na co czekać.''

ale głupoty piszesz, nie strasz młodej mamy.

Jeszcze nie raz poleci z nosa krew to normalne przy uderzeniu. Gdyby nos był złamany miałaby problemy z oddychaniem, nos byłby napuchnięty.
        Należy obserwować dziecko, gdy nie jesat senne, ma równe żrenice, nie ma problemów z koordynacja ruchów nic się nie stało.
        • apriljana Re: spadła z łóżka 04.09.10, 21:16
          Opisujesz objawy wstrząśnienia mózgu, senność itp. nie ma nic wspólnego ze
          złamaniem nosa. Nie zawsze po złamaniu nosa następuje problem z oddychaniem ani
          obrzęk, wszystko zależy jakie jest to złamanie. Mój bratanek miał tylko lekkie
          krwawienie, bratowa pojechała na ip dla świętego spokoju i okazało się, że nos
          niestety złamany. Nie doszło do przesunięcia kości więc obyło się bez większych
          problemów ale ...
          Dziecko krwawi z nosa po upadku z łóżka, nie ma się nad czym zastanawiać tylko
          dla spokojnego sumienia należy sprawdzić czy wszystko jest ok.
      • atrapcia Re: spadła z łóżka 05.09.10, 02:44
        Krew z nosa to również uszkodzone naczynka krwionośne w skrzydełkach nosa na przykład. A dzieci
        mają tak maleńkie nosy, że ciężko je złamać bo spłaszczają się tylko przy ucisku/uderzeniu a chrząstki są
        na tyle elastyczne żeby to przyjąć bez problemu. Śluzówka już nie jest taka wytrzymała, stąd pewnie
        krew.
    • madzia_pk111 Re: spadła z łóżka 04.09.10, 20:36
      byłyśmy w szpitalu, miała robionego rtg ale całe szczęście jest wszytsko ok, uffff
    • mumi7 Re: spadła z łóżka 05.09.10, 11:42
      Są ksiązki, które opisują objawy normalne i niepokojące. Jeśli tych ksiazek nie masz jedź do lekarza.
      Ja na pewno bym pojechała. Co więcej, i u nas dziecko spadło z łożka, ryk był (objaw, z którego
      należy sie cieszyć; najgorsze ciche jęki lub utrata przytomności), pojechaliśmy do szpitala, było rtg i
      mielismy obserwowac. Na szczeście wszystko było ok tzn. nie było wstrząsu mózgu.
      Moja rada: jedx do szpitala, w wielu przypadkachnic się nie dzieje, ale potwierdź to
      • apriljana Re: spadła z łóżka 05.09.10, 11:52
        Autorka wątku już po wizycie na ip, na szczęście wszystko w porządku wink Mnie
        zastanawia jak można radzić komuś w takiej sytuacji odczekanie i obserwowanie
        czy nie wymiotuje, nie jest senne itp. Jak dla mnie to duża nieodpowiedzialność
        przy tak małym dziecku. I to przekonanie, że maluchy mają kości z gumy i nic im
        się nie złamie, ech ... mój bratanek złamał nos mając niespełna rok. Była
        odrobina krwi i nic poza tym, dziecko wstało i radośnie poczworakowało dalej a
        po rtg szok - złamany nosek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka