Dodaj do ulubionych

Chłopiec z długimi włosami.

20.10.10, 15:32
Wszyscy mi mówią że wygląda jak hipis albo jak dziewczyna! Radzą żeby obciąć włosy. Ja sie upieram że nie obetne i to dłuuuuuugo bo jest ślicznysmile
Ma prawie rok przecież nie ma znaczenia nawet jak wygląda jak baba, moim zdaniem włosy wcale nie sa długie.
Wogóle nie bardzo sobie wyobrażam jak miałabym to zrobić przy tak ruchliwym dziecku, obcianie grzywki to jest masakra i zawsze wychodzi śmiesznie.....
Jak Wy to robicie? I czy chłopaki z długimi włosami są w porządku Waszym zdaniem?
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 15:51
      moj ma dlugie..ma dwa lata... i wyglada fajniesmile
      i obetne jak sam sie na to zdecyduje..nawet jak bedzie mial do pasa..ryba mi to.
      • tempera_tura Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 15:56
        Właśnie widziałam wątek ze zdjęciami Twojego synasmile Ślicznie. Juz wiem że nie obetnesmile
        • bweiher Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 16:18
          Ja tam się nie wtrącam we włosy obcych dzieci,bo co mnie to. Możesz obciąć albo i nie.
          W każdym bądź razie moje chłopaki mają krótkie włosy,a że ja mam zamiłowanie do fryzjerstwa (ale tylko domowego :] ) to jadę i nożyczkami i maszynką. Starszy ma 7 lat a młodszy 2,5 roku. Do tego siostra bliźniaczka młodszego i też jej obcinam włosy bez problemu.
          Dzieci są przyzwyczajone do siedzenia prosto a mnie to zajmuje 5 minut.
          • camel_3d Re: Chłopiec z długimi włosami. 22.10.10, 23:07

> Dzieci są przyzwyczajone do siedzenia prosto a mnie to zajmuje 5 minut.

bylem z mlodym 2 razy u fryzjera i tez siedzial spokojnie....wiec problemu nie ma..
            zypatylem tylko czy chce obciac, powiedzial, ze nie..i tyle.. wystraczy mi to.
            Zrezsta mnie sie lepiej podoba z dlugimi. Ale masz racje. kazdy rodzic decyduje za wlasne dziecko.
    • easy_martolina84 Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 16:48
      Mnie się długie wlosy u chlopcow nie podobaja,no ale przecież nie muszą.
      Dla mnie najfajniejsza jest krotka "męska" fryzurka.
      No ale rozne są gusta.Gdybym miala syna na 100% miałby krótkie włosy.
    • zoofka Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 19:01
      wszystkim, co Ci tak mówią powiedz, żeby sie zajęli własnymi sprawami. Chłopiec z długimi włosami jest ok!
    • donab Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 19:44
      Mój też ma długie, do tego blond loki. Tak sobie rosną i rosną... Hipisem jeszcze go nie nazwali ale dziewczynką to ciągle. Mi to nie przeszkadza bo jest po prostu piękny!smile
    • anetdar Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 19:51
      Mój ma krótkie, jest bardzo jasnym blondynem i ma takie piórka więc mu regularnie podcinam, Mi się bardziej podobają krótkie ale to kwestia gustu. Na razie ja decyduję, potem on sam sobie długość wybierzesmile
    • deodyma Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 20:23
      moj syn z dlugimi wlosami wyglada idiotycznie, wiec zdecydowanie wole , kiedy ma krotkie.
    • dorota_ja Re: Chłopiec z długimi włosami. 20.10.10, 20:33
      a mój chłop ma długie to mnie kręci big_grin
      ja ma krótkie wink
    • falka32 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 08:48
      > Wszyscy mi mówią że wygląda jak hipis albo jak dziewczyna!

A hipis czy dziewczyna to są jakieś inwektywy???
      Ja mam dwóch długowłosych, tzn jeden już ma długie a drugi zapuszcza, bo mu powoli rosną i jak miał 2 lata to był samoistnie łysy jak półroczniak.
      Starszy na stwierdzenie babci "wyglądasz z tymi włosami jak dziewczynka, niech ci mama obetnie" odpowiada "wyglądam jak Banderas" albo "jak Steven Seagall" a młodszego uczę, że wygląda jaki Beatles big_grin

Mnie się podobają chłopcy z dłuższymi włosami. Przy dłuższych łatwiej jest zróżnicować fryzury i dziecko wyróżnia się na placu zabaw czy w przedszkolu wśród grupy identycznych jak krople wody ostrzyżonych na zapałkę chłopaków w identycznych ciuchach, których nie sposób odróżnić od siebie, bo wszyscy mają podobne dziecięce buzie. Moje dzieciaki w krótkich włosach wyglądały banalnie, jak zwykle małe łobuzy, nie do zapamiętania na ulicy. W długich wyglądają tak, ze nie sposób ich zapomnieć. Jako że przedszkole mam wiejskie i dominująca trendy fryzura chłopców to "maszynka na zero" (tylko dzieci "napływowych z miasta" miewają włosy dłuższe niż centymetr) to panie przedszkolanki hołubią moich łajdaków przypisując im znacznie większą łagodność, wrażliwość i grzeczność, niż by na to realnie zasługiwali zachowaniem big_grin
      • easy_martolina84 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 09:14
        Teraz to juz trochę przesadziłaś.Sugerujesz,że dzieci ze wsi obciete na krótko są jakieś gorsze,bardziej banalne niz Twoje oryginalne miastowe?
        No bez przesady.Każdy robi dziecku taką fryzurę jak uważa ale żeby rozróżniać dzieci na zwykłe i niezwykłe ze względu na włosy to trochę przesada.
        No i Twoja chęć bycia oryginalnym i "zapamietywalnym na ulicy" daje w tym poscie po oczach uncertain
        Jak juz pisałam nie podobają mi się długie wlosy u chlopców/facetów ale nie bede tu pisać o swoich osobistych odczuciach,bo każdy ma swój gust.
        Ale żeby rozrózniać dzieci na wsiowe i miastowe a jako kryterium podziału brać fryzurę to troche przesadauncertain
        Dla ścisłości jestem z dużego miasta i mam córkę smile
        • falka32 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 09:50
          A gdzie ja napisałam, że to ja rozróżniam? Ja piszę, że to zaobserwowałam, jak się przeniosłam na wieś. Byłam zainteresowana tematem włosów dziecięcych, więc zwróciłam uwagę, co noszą na głowach inni. To samo zaobserwowałam w starszych klasach szkoły podstawowej i w gimnazjum. Nie wiem, czy to jest różnica miasto/wieś, czy różnica konserwatyzm/postmodernizm smile - pewnie bardziej to drugie, bo obie babcie jednym głosem mówią to samo "wyglądają jak dziewczyny, no jak można, chłopak powinien być chłopak!" - a obie urodzone i wychowane w Warszawie.

I faktem jest, że długowłosi chłopcy w stadzie ostrzyżonych na zapałkę wyróżniają się. Bo kontrastują. Tak samo, jak wyróżni się dziewczynka w zielonej sukience w stadzie dziewczynek odzianych w róż od stóp do głów. Moi się nie wyróżniają z tłumu na placu zabaw na Wilsona, za to w swoim wiejskim przedszkolu wyglądają bardzo unikalnie.

Poza tym - ubranie, włosy i inne elementy wyglądu zewnętrznego zawsze były, są i będą komunikatem przynależności do jakiejś grupy społecznej, kodem środowiskowym. Dotyczy to dorosłych, młodzieży i dotyczy też sposobu, w jaki ubierają swoje dzieci. No chyba, że mówimy o czasach, kiedy wszyscy mieli ustawowy obowiązek wyglądać tak samo, bo ideologia kazała niwelować oznaki różnic klasowych.

No i mnie się podobają faceci z długimi włosami oraz chłopcy z długimi włosami, zaś nie podobają mi się mali chłopcy ostrzyżeni jak rekruci. Źle mi się to kojarzy. Widocznie jestem z innej subkultury.
          • camel_3d Re: Chłopiec z długimi włosami. 22.10.10, 23:18
            > No i mnie się podobają faceci z długimi włosami oraz chłopcy z długimi włosami,
            > zaś nie podobają mi się mali chłopcy ostrzyżeni jak rekruci. Źle mi się to koj
            > arzy. Widocznie jestem z innej subkultury.

mnie tez nie..ale to dlatego, ze za moich mlodych lat dzieci mialy min 5 cm..a jak ktores mialo 2 mm..to znaczylo ze przechodziilo odwszawianiesmile))
      • deela Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 09:32
        haha falka, chyba oddajesz dzieci do mojego przedszkola! u mnie jest identycznie!
        starszego nie ogoliłam na krótko od co najmniej dwóch lat, może nie ma jakiś strasznie długich w tej chwili ale nie pozwalam go ostrzyc na zapałkę, u fryzjera ma mieć obcięte na ładną, chłopięcą fryzurkę a nie na rekruta
        teraz mu już odrosły i wygląda jak wczesny Beatles, ale mi się podoba, tak jak mówisz, reszta to szkoła wojskowa, wyglądają jak notoryczne ofiary wszawicy
      • bweiher Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 19:06
        falka32 napisała:

Jako że przedszkole mam wiejskie i dominująca trendy fryzura
        > chłopców to "maszynka na zero" (tylko dzieci "napływowych z miasta" miewają wł
        > osy dłuższe niż centymetr)

Widzisz a u mnie wręcz przeciwnie. Mieszkam w mieście i większość chłopaków z klasy mojego syna obcinani są na krótko.A swoją drogą dlaczego krótka fryzura zaraz kojarzy się z goleniem maszynką na zero/ew 3 mm. Przecież są różne ładne chłopięce fryzurki wcale nie "jechane maszynką".
        • falka32 Re: Chłopiec z długimi włosami. 25.10.10, 17:26
          A swoją drogą dlaczego krótka fryzura za
          > raz kojarzy się z goleniem maszynką na zero/ew 3 mm. Przecież są różne ładne ch
          > łopięce fryzurki wcale nie "jechane maszynką".

Ja nie wiem, czy się kojarzy smile Ja tylko wiem, że w przedszkolu i w szkole, z którymi miałam i mam do czynienia w przypadku moich dzieci, raczej nikt nie słyszał o innych chłopięcych fryzurach, niż robionych maszynką na parę mm smile - dlatego też piszę o takich, jakie zaobserwowałam.
    • deela Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 09:25
      mój młodszy ma dłuuuugie (16 m-cy) włosy do połowy pleców, ale że ma mocno kręcone to kończą mu się na szyi
      teściowa też mi truje dupę o obcięciu, ale pogadać to ona sobie może
      na razie nie obcinam, ma ładne włosy, więc po co?
      starszy miał okropne, więc go goliłam na łyso, póki nie wyrosło mu coś porządnego na głowie, też mu co jakiś czas zapuszczam (szybko mu rosną), a potem obcinamy u fryzjera (jeśli hrabia chce), ale może tym razem mu nie obetnę?
      • agatha61 c z długimi włosami. 21.10.10, 17:19
        Mam dwie córeczki ( jedna 5 lat - dłuuugiw, proste jak druty włosy), druga dopiero wyciera sobie włoski (3 miesiące).
        Ale jakbym miała synka, na pewno miałby długie włosy, tzn. chodzi mi o długość do ucha, max ramion (raczej już u nieco starszego do ramion). Zawsze podobały mi się takie fryzurki chłopięce, szczególnie u blondynów.
        Generalnie nie podobają mi się identyczne, krótkie fryzury chłopięce i coś w tym jest, że fryzura dziecka coś tam mówi o rodzicach. Na pewno krótki jeż jest mniej ciekawy, pospolity, typowy. Fryzura, ubiór dużo mówią o ludziach i chciałabym, żeby moje dzieci wyróżniały się, zainteresowały innych, sama zwracam uwagę na osoby oryginalne. oczywiście mówię tylko o pierwszym wrażeniu, bo potem to już inna bajka.
        W tej chwili starsza leży w szpitalu na sali z chłopcem ok lat 3 i właśnie ma taką blond fryzurkę: dłuższe włosy do końca ucha, ale z tyłu ładnie podgolone, zadbane. Bardzo mi się podoba i zauważyłam, że żywię do niego większą sympatię niż do innych pacjentów płci męskiejsmile
    • pollla Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 20:23
      Mój starszy ma krótkie włosy (bo się strasznie poci) ale proszę fryzjera o małego irokeza, żeby nie było klasycznej zapałki. Moim zdaniem zależy od dziecka, rodzaju włosów, układania się, a nawet charakteru malucha.
      Mój mąż ma odmienne zdanie. Jako mały chłopiec miał długie kręcone włosy, bo teściowa uważała, że "śliczny aniołeczek". Potem przeżywał katusze, jak będąc nastolatkiem mamusia prezentowała z dumą zdjęcia. Przez przekorę po maturze ogolił się na łyso i tak mu zostało wink
    • misia_matysia Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 20:45
      Chłopaki z długimi są słodcy wg mnie. Ja mam łysą dziewczynkę, tzn. jest blondynką więc nie widać włosków i każdy mówi że jak chłopak wygląda smile
      • laura801 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 20:58
        mi się nie podobają długie włosy u chłopców, mam dwóch chłopaków i preferuję krótkie fryzury, mąż też ma krótkie - to jest mój gust, stereotypowy, pozdrawiam
        ps. 15 lat temu podobały mi się
        • easy_martolina84 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 21:20
          tiaaa...mnie w okresie buntu też się podobały długie kłaki u facetów...no ten tego..typ Bon Jovi.Na szczęscie już mi przeszło wink
          Facet to facet.Chodzi w spodniach to ma mieć krótkie włosy i już.
          • misia_matysia Re: Chłopiec z długimi włosami. 22.10.10, 11:17
            Chyba się nie zrozumiałyśmy. Mi mężczyźni z długimi włosami się nie podobają ale mali chłopcy jak najbardziej.
          • camel_3d Re: Chłopiec z długimi włosami. 22.10.10, 23:22

> Facet to facet.Chodzi w spodniach to ma mieć krótkie włosy i już.

a kobiet ato kobieta..ma chodzic w spodnicy i miec dlugie wlosysmile))
            • deela Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 13:57
              łups big_grin
            • easy_martolina84 Re: Chłopiec z długimi włosami. 27.10.10, 08:24
              camel_3d napisał:

> a kobiet ato kobieta..ma chodzic w spodnicy i miec dlugie wlosysmile))

No! tongue_out
              • easy_martolina84 Re: Chłopiec z długimi włosami. 27.10.10, 08:34
                Nie no tak na serio to kwestia gustu i że tak powiem wizerunku ogólnego.
                Niektorzy faceci w długich włosach wyglądaja fajnie,bo im to pasuje do całości,a u innych te długie kłaki to ni przypiął ni przyłatał.Wiszą im takie cienkie pasma,żadna to fryzura,ulizane,uklepane bleeee...
                Może dlatego,że taki obraz długowłosego faceta jawi mi się jako pierwszy to jestem raczej na nie.
                Jak są zadbane i fajnie obcięte to długie włosy(chociaz bez przesady-do ramion wystarczy) są do przyjęcia wink
                Aha,no i lepiej jakby były ciemne wink
    • ulik80 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 20:53
      Pożycz trochę dla mojej, nie dość ,że jasna blondynka to włoski krótkie smile
      • czerwonamalinka28 Re: Chłopiec z długimi włosami. 21.10.10, 23:41
        Mój mały jak się urodził to miał włosy już na kilka centymetrów. Teraz ma 7 miesięcy i włoski są długie he he. Na razie nie obcinam i uważam, że wygląda bombowo smile
    • pani_kasia Re: Chłopiec z długimi włosami. 22.10.10, 14:38
      U mnie problemu nie ma bo mały prawie łysywink ma króciutkie jasne włoski, niemal niewidocznesmile
      Osobiście długie włosy u chłopców mi nie przeszkadzają.
    • belle_amie Re: Chłopiec z długimi włosami. 22.10.10, 15:06
      ja tam moich już obcinałam (na zdjęciu przed strzyżeniem), mieli już takie długie grzywy, że im do oczu leciały, dzisiaj lub jutro czeka nas kolejne podcinanie bo już urosły tylko mi siostra musi dowieźć nożyczkismile wszystko moim zdaniem zależy od urody dziecka i tego jakie ma włosy i jak się układają..moim na przykład jak mają dłuższe się wykręcają i na czubku robi im się taki irokez fala - nic pięknego..więc obcinam ale nigdy nie na całkiem króciutko. tak ogólnie mnie się długie włosy u chłopców nie podobają ale jak napisałam wyżej wszystko zależy.
      a jak obcinam? daje coś do zabawy albo mąż zabawia żeby się delikwent nie przemieszczał. ostatnio leżeli na brzuszkach, ja cięłam i mąż łapał włosysmile 15minut mi zeszło na jednegosmile
    • camel_3d moje tak wyglada aktualnie:))) 22.10.10, 23:24
      http://images49.fotosik.pl/357/38c242f1e79e2a6bmed.jpg
      • deela Re: moje tak wyglada aktualnie:))) 22.10.10, 23:32
        ależ brzydal jak się urodził
        a póltora roku to skóra z mojego zdjęta
        poza tym też urodził się ciorny a teraz jest blĄdyna
        • camel_3d Re: moje tak wyglada aktualnie:))) 22.10.10, 23:40
          deela napisała:

> ależ brzydal jak się urodził

no kijankasmile
          • lukrecja34 Re: moje tak wyglada aktualnie:))) 23.10.10, 14:06
            mój obecnie 13-latek zawsze miał króciutkie włosy-tak po wojskowemu.
            ostatnio kilka razy zapuszczał-ma bardzo gęste,ładne włosy-ale ma jakiś taki kształt głowy,że w dłuższych niż 5 cm wygląda idiotycznie.no i do jego twarzy lepiej pasują krótkie włosy.
            a tak generalnie to mi wisi jakie włosy ma dane dziecko-choć mnie długowłosi chłopcy i panowie nie podobają się-chyba,że mają dredy to wtedy zakochuję się z miejsca smile
      • easy_martolina84 Re: moje tak wyglada aktualnie:))) 23.10.10, 16:43
        Kurde,podobny do mojej Kluski.
        A te blond "hery" to po mamie?Bo po tacie to raczej nie suspicious
        Chociaż tata też niczego sobie tongue_out
        • camel_3d Re: moje tak wyglada aktualnie:))) 23.10.10, 21:45
          no blond hery zdecydowanie po mamie smile
          po tacie byly zaraz po porodzie smile hhehehehe
      • monikaa13 Re: moje tak wyglada aktualnie:))) 27.10.10, 14:09
        Jak fajnie widać, jak dziecko się zmienia smile

Co do włosów to mi osobiście to zupełnie wisi jakie dziecko ma włosy.
        Moja 4 latka ma długie, jej koleżanka z przedszkola całkiem krótkie. Za to miała kolegę, który miał dość długie, proste włosy. Wszyscy ładni i kochani.
        Camel Twój wygląda przeuroczo z tymi włoskami smile

Nie wyznaję zasady, że chłopiec krótkie, dziewczyna długie.

Jedyne co mi się nie podoba to długie włosy u dorosłych facetów. Poprostu nie lubię.
    • budzik11 Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 15:45
      tempera_tura napisała:

> Jak Wy to robicie? I czy chłopaki z długimi włosami są w porządku Waszym zdanie
      > m?

Nie, nie są moim zdaniem. Ja strzygę syna maszynką. Ale jak tobie twój się podoba z długimi włosami to niech sobie ma, nie wiem, co ma zdanie forum internetowego do włosów twojego syna. Jak większość napisze, że nie lubi, to obetniesz?
    • lidek0 Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 18:56
      Dla mnie krótsze są praktyczniejsze chociażby przy czesaniu, dlatego nasz od zawsze na którko obcięty. Względy estetyczne mnie nie interesują póki co. Jak owlisz ciągnąc przy czesaniu Twoja sprawa.
      • falka32 Re: Chłopiec z długimi włosami. 25.10.10, 17:32
        Jak owl
        > isz ciągnąc przy czesaniu Twoja sprawa.

Znam sporo matek chłopców, które mówią, ze obcinają im włosy ze względów praktycznych. Mało zaś widuję małych dziewczynek ogolonych na rekruta ze względów praktycznych. Tak jakby matki dziewczynek o względy praktyczne z jakichś powodów nie dbały smile

Ja o długie włosy chłopaków dbam jak o swoje więc nie ma ciągnięcia i kołtunów przy czesaniu. Mają zadbane kasztanowe loki smile
    • azomim Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 19:13
      Podobają mi się długie włosy u chłopców, więc póki Młody nie umie powiedzieć czy jemu też, czy nie, będziemy zapuszczaćwink
      • nika1310 Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 19:36
        mój syn ma krótkie włosy. W długich wyglądał niechlujnie, każdy włos mu sie wywijał w inną stronę a te na czubku sterczały jakby dopiero co wstał z łóżka. Myślę ze to zależy od włosów. Wg mnie do ramion są ok, ale takie do pleców czy pasa to już przesada- mnie się nie podobają
    • miska_malcova Re: Chłopiec z długimi włosami. 23.10.10, 20:01
      nie podobają mi się długie włosy u dziecka - chłopaka. Mojemu obcinam, ale każdy robi jak chce
    • sueellen Re: Chłopiec z długimi włosami. 24.10.10, 12:22
      Nie obcinaj. Za kilka lat zrobisz mu postrzyzyny i będzie po staropolsku tongue_out
    • olyv Re: Chłopiec z długimi włosami. 25.10.10, 14:17
      ja też uwielbiam długie włosy. Mój małż ma długie smile a syn ma.. delikatnego krótkiego irokeza i wygląda genialnie. ma małą buźkę i w długich wygląda jak dziewczynka smile w przedszkolu ma kolegę który ma dredy big_grin i wygląda dla mnie prześlicznie i zawadiacko, wyróżnia się ewidentnie z całej grupy ale... dzieci się z niego naśmiewają (straszne te pięciolatki) sad
      ja bym mu zostawiła długie ale jak będzie miał z tego powodu jakieś nieprzyjemności to bym ścięła...
    • klaudi007 Re: Chłopiec z długimi włosami. 26.10.10, 18:17
      tacy ludzie są mój syn jest łysy (włosy mu nie rosną ) i często sie czepiają że chłopak zapomnial "zrobić" włosów wrrrr
    • maderta Re: Chłopiec z długimi włosami. 27.10.10, 09:59
      Zostaw mu te włoski. Miej w nosie co mówią inni, jeśli tobie się taki podoba to najważniejsze. A innych olej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka