Dodaj do ulubionych

Problemy z kupką

26.10.10, 19:21
Witam
Mój trzymiesięczny synek wypróżnia się co 3-4 dni i robi zielone kupki, karmie mlekiem modyfikowanym cały czas tym samym co zawsze, wcześniej nie było problemów kupki prawidłowe żołte. Dopajam woda z glukoza i herbatką z kopru włoskiego. Odkąd robi co 3-4 dni kupki staje się nerwowy płaczliwy jakby go brzuszek bolał. Pytałam się na szczepieniu pielegniarek kazały mi przyjść jeśli znowu przydarzy się zielona kupka a pediatra powiedziała, że nic złego się nie dzieję i czasami tak bywa po mleko modyfikowanym. Nie wiem co robić może czopki glicerynowe? proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • joalma Re: Problemy z kupką 26.10.10, 19:49
      ale po co do picia gluzkoza? przez to tylko hamuje się prawdziwe uczucie głodu. może odstaw też koper - u mojego synka powodował bardzo dużo gazów, ja dopajam rozcieńczoną melisą albo wodą, czasem herbatką z lipy, normalnie parzona, nie tam jakieś słodkie granulki.

możesz spróbować podawać dicoflor dla niemowląt, reguluje pracę układu trawiennego, u nas na zaparcia bardzo pomaga,
    • blue_kalmarka Re: Problemy z kupką 29.10.10, 17:26
      Wiesz co? A patrzyłaś dziecku do buzi? Może to ząbki się wyżynają? Mój synek też zaczął od zielonych kupek, marudzenia, a potem prawie biegunka… Byłam u lekarza i dał mi Camilię na te kupki, mówiąc, że to normalne, że tak się dzieje przy ząbkowaniu. Pewną normą jest, że dzieci ząbkują od 6 do 12 miesiaca, ale czasami zaczyna się to wcześniej. A objawy są różne smile Zajrzyj do buźki dzieciaczka.
      • grandepunto Re: Problemy z kupką 30.10.10, 20:20
        U nas biegunka przy wyżynaniu sie ząbków była norma.Biegunka trwała 3 dni i jakos nie poszłam z tym do lekarza-czego potem załowałam.Myslałam,ze przejdzie.Tutaj dopiero pomógł enterol,ale to juz po konsultacji z lekarzem.Powiem Wam,ze ja teraz nauczyłam sie z kazdym problemem biec do lekarza,a nie podawac samodzielnie leki,bo zwykle mozna zaszkodzic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka