Dodaj do ulubionych

Proszek do prania.

26.01.11, 10:39
Córka ma 4,5 miesiąca i podejrzenie AZS. Jestem na bardzo rygorystycznej diecie, używamy odpowiednich kosmetyków- poprawy nie widzę. Poczytałam na forum, że to może być alergia na proszek , dziś spróbuję płatków mydlanych. Zastanawiam się tylko czy przy alergii na proszek zmiany mogą występować także na buzi, która kontaktu z ubrankiem za bardzo nie ma?
Obserwuj wątek
    • wariamiktoria Re: Proszek do prania. 26.01.11, 11:16
      A pościel dziecka w czym pierzesz? A wasze ubrania? Z nimi jej twarz też ma styczność.
    • hania_31 Re: Proszek do prania. 26.01.11, 11:19
      a probowalas prac w Bialym jeleniu? Podobno jest dobry. Z platkami mydlanymi to jest troche zabawy. Ja wypralam w nich tylko 2 razy i dalam sobie spokoj. Nie dosc ze trzeba je rozpuszczac to jeszcze nie dopieraly mi ubranek. A teraz w czym pierzesz?
    • majeczka200 Re: Proszek do prania. 26.01.11, 11:48
      A może spróbujesz prać w orzechach.
      • mehil.dam Re: Proszek do prania. 26.01.11, 12:10
        Moje dziecko zaraz po urodzeniu miało wysyp krostek na ciele. Ubranka były wyprane w proszku Bobas. Teraz piorę w Białym Jeleniu do prania - żadnych alergii.
        Jeśli karmisz piersią ważne jest by chociaż staniki prać z dziecięcymi rzeczami. Na buzi krostki mogły pojawić się od pieluszek tetrowych, które przeważnie mają z nią kontakt. A i pamiętaj żeby podwójne płukanie wstawiać jak pierzesz rzeczy dziecięce.
    • matka_karmiaca Re: Proszek do prania. 26.01.11, 12:11
      Wiesz, alergia może być na cokolwiek...
      Możesz próbować zmienić proszek, płyn do kąpieli... ale najczęściej to ta cholerna skaza białkowa - rozumiem, że nabiał już wykluczyłaś z diety i czytasz namiętnie etykiety, żeby nie zjeść wędliny czy chleba z serwatką?
      A bardziej w temacie Twojego pytania - moja miała zmiany kontaktowe na buzi jak przytulała się do cioć czy babć w ubraniach upranych w zwykłym detergencie. Więc jeśli Twoja ma faktycznie alergię na proszek (czego używasz?), to choćby od pościeli zmiany mogą być też na buzi.
    • semi-dolce Re: Proszek do prania. 26.01.11, 12:18
      Oczywiście, że może być na buzi. Buzia dziecko dotyka waszych ubrań, poscieli itd.
      • kamire12 bialy jelen 27.01.11, 08:38
        a gdzie mozna kupic ten proszek Bialy Jelen?
        czym objawia sie aleriga na proszek?
        moj maly ma wysypke na udach z tylu oraz na ramionach z tylu, przechodzac w lokcie.
        lekarz kazal zrobic z krwi test na mleko i gluten i nic nie wyszlo. nei wiem czy robic caly panel, czy przy dziecku 8mc wyjdzie cokolwiek? bo juz sama nie wiem, czy to aleria na pokarm czy cos innegosad
        • mehil.dam Re: bialy jelen 27.01.11, 11:59
          Popytaj w drogeriach, ja kupuje w płynie w dość dużych butlach (chyba nie ma w proszku). Nie znam przypadku dziecka, które uczula, pod warunkiem, że się nastawia podwójne płukanie podczas prania.
          • maja11-25 Re: bialy jelen 28.01.11, 11:37
            popytaj w rosmanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka