Dodaj do ulubionych

kaszka - pyt. techniczne

14.03.11, 12:07
Jak sprawdzacie temp. wody przygotowując kaszki? na opakowaniach piszą, by temp. nie była wyższa niż 40st. Mierzycie termometrem, czy robicie na czuja?
I jeszcze jedno, czy wodę przegotowujecie tak jak zalecają te 5 min, czy dajecie tylko przegotowaną, ale tak normalnie w czajniku?
Obserwuj wątek
    • erba Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 12:11
      Na czuja. Daję wodę normalnie przegotowaną lub z butelki.
      • ruda_net Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 12:14
        Temperatury wody nie mierzę, podaje na czuja. Wodę od początku przegotowywałam krótko (1-2 minuty, czasem jak mi się spieszyło to mniej ). Pozdrawiam.
    • kattrin1 Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 12:48
      ja tez nie mierze temperatury, poprostu daje przegotowana wode i studzę.
      Moj uwielbia takie kaszki i nigdy nie miał żadnych akcji brzuszkowych wink
      • annie_laurie_starr Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 13:27
        Na czuja - wg pan z serwisu Nutricia woda ma byc przyjemnie ciepla jak jest testowa na rece. Nie gotuje 5 minut tylko w czajniku elektrycznym.
    • fasol-inka Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 14:26
      na czuja, zresztą moje dziecię lubi jeść rzeczy mocno ciepłe - na pewno sporo cieplejsze niż 40 stopni; tak samo z kąpielą - w 40 marznie
    • truscaveczka Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 17:20
      Jak Starszej robiłam mleko/kaszki, brałam trochę wrzątku i dopełniałam zimną źródlaną z butelki.
    • ar-il Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 20:49
      Temperatura na czuja. Ja podaję wodę z butelki (Żywiec), nie gotuję tylko podgrzewam w mikrofali. Jak woda za gorąca to dłużej mieszam smile
    • klubgogo Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 20:52
      Nie da się wszystkiego robic z zegarkiem w ręku i termometrem. Próbujesz wodę na nadgarstku, gotujesz normalnie w czajniku. Woda przegotowana a woda gotowana 5 minut niczym się nie różni, dla Ciebie jedynie stratą czasu energii na ciągłym pilnowaniu, doglądaniu, kontrolowaniu. Przeznacz lepiej ten czas na dziecko.
    • dagmara-k Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 21:03
      na czuja - ciepla, nie goraca
    • artsanigusto Re: kaszka - pyt. techniczne 14.03.11, 21:35
      Ja mam przegotowaną w dzbanuszku. Mam też podgrzewacz od iks czasu więc mam opanowane temperatury. Jednak sprawdzam temperaturę kaszki już przygotowanej dotykając swoich ust. Moja je kaszke lyżeczką.
      • aga8207 Re: kaszka - pyt. techniczne 15.03.11, 20:54
        Temperatura na wyczucie a wody nie gotuje tylko daję z butelki (Żywiecką)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka