Dodaj do ulubionych

tajemnica lusterka

21.03.11, 16:59
Czy ktos mi powie dlaczego dziecko nie "powinno" przegladac sie w lusterku?. Slysze to od starszego wiekiem pokolenia i nie wiem o co chodzi?. Nie przejmuje sie jakimis przesadami czy cos, ale nikt dotychczas nie potrafil wytlumaczyc dlaczego?. Mowia, ze nie pownno i juz.
Maly uwielbia gapic sie w lusto i robic dziwne minki.. pytam z ciekawosci
Obserwuj wątek
    • czekolada85 Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:10
      Ja mam takiego nawiedzonego wujka zaboboniarza który twierdzi że tylko przed chrztem nie powinno się przyegladać bo widzi diabła...
      bez komentarza.
      • paliwodaj Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:26
        mnie babcia sw. pamieci mowila ze diabel wyskoczy smile Jak nie chcesz miec goscia od-lusterkowego to lepiej lustra potlucz ,a ramy spal na stosie
        • perd-ido Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:29
          oo doobre!
      • perd-ido Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:28
        ooo..to juz jakis punkt zaczepienia...
      • matokk Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:30
        czekolada85 napisała:

> Ja mam takiego nawiedzonego wujka zaboboniarza który twierdzi że tylko przed ch
        > rztem nie powinno się przyegladać bo widzi diabła...
        > bez komentarza.

He he, to ten diabeł musi być bardzo śmieszny, bo mój synek (3msc.) jak widzi swoje odbicie w lustrze zalewa się śmiechem big_grin aha, no i gaworzy najwięcej przy lustrze smile
    • fasol-inka Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:37
      bo mu duszę ukradnie!
      • paliwodaj Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 17:43
        ale diabel, czy jakis inny stwor lusterkowy, bo moze jest ich wiecej?
        • czekolada85 Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 19:32
          Moja też uwielbia lusterka, mamy jedno wielkie w korytarzu i mała najchętniej spędzała by tam cały dzień, no i ma jeszcze takie na macie edukacyjnej i ja siebie widzi to potrafi gadać do tego lusterka godzinę.
          A ten wspominiany wcześniej wujek stary zaboboniarz jak to widzi to cały czas gada te swoje nawiedzone teorie wink
          • perd-ido Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 20:12
            juz wiem o co chodzi z tym lusterkiemsmile dzieki!
    • zani1984 Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 20:31
      a mi powiedzieli ze jak dziecko patrzy w lusterko to potem ma problemy z mowa...nie komentuje
    • dagmara-k Re: tajemnica lusterka 21.03.11, 20:34
      bo bedzier mial tzw "ciezko mowe"smile nie wiem tylko czy znaczy ze sie bedzie jakal, seplenil czy miesem rzucalbig_grin

zabobony sa takie.
    • mmonikamm Re: tajemnica lusterka 22.03.11, 12:14
      a ja słyszałam inna teorie. że dziecko w lustrze widzi też odbicie mamy która przeważnie go trzyma no i jest zmieszane kto tak naprawdę go trzyma skoro mama jest w lusterku. ot takie tam. mój też oczywiście lubi "pana" z lusterka i się zawsze cieszy jak widzi swoje odbicie.
      • perd-ido Re: tajemnica lusterka 22.03.11, 21:35
        to tak jak mojsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka