luna15 29.03.11, 11:15 a konkretnie kręgosłupy - czy cierpicie na bóle od noszenia/karmienia dzieciaków..a może macie jakieś dobre metody by kręgosłup nie rozsypał się? U mnie kiepsko z szyjno-barkowym odcinkiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciocia-krysia Re: Wasze plecy 29.03.11, 11:19 Chusta i nie schylać się tylko kucać. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Wasze plecy 29.03.11, 11:33 nie mam większych problemów, ale też bardzo dbam o to, by małego prawidłowo dźwigać, do tego noszę go na biodrze (choć z innych powodów nie bardzo powinnam) i wcześniej jak był młodszy więcej używałam nosidła ergo (chusta nie przeszła) - oprócz wygodny to również równomiernie obciążony kręgosłup Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Wasze plecy 29.03.11, 11:37 dobrze opierac oba przedramiona od lokcia podczas karmienhia i plecy - karmic z prostymi plecami a nie zgieta nad dzieckiem. staalam sie tak, ale pamietam ze do pol roku mlodej - karmienie co godzine w niewygodnej pozycji - to moj kregoslup byl biedny... Odpowiedz Link Zgłoś
chusteczka4 Re: Wasze plecy 29.03.11, 11:46 Mnie codziennie boli kręgosłup a najbardziej odczuwam po całym dniu jak położę się do łóżka Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Wasze plecy 29.03.11, 12:15 Naprawde tak dużo dzwigacie maluchy że aż plecy bolą? 10 miesięczniaki? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Wasze plecy 29.03.11, 14:56 ja już w sumie dość rzadko, zresztą mały nigdy nie był mocno "narączkowy" ale czasem jednak trzeba - przenieść go, wsadzić do łóżeczka, do wanny, wyjąć go skądś itede Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: Wasze plecy 29.03.11, 13:01 Karmię na leżąco zazwyczaj, więc nie odczuwam dyskomfortu. A kregosłup mój nie należy do tych super, więc pobolewa mnie tak samo często jak przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Wasze plecy 29.03.11, 15:15 Nie miałam problemu z kręgosłupem, bo byłam aktywna w obydwu ciążach, nie leżałam i nie kwitłam przed telewizorem A młodszego do 1,5 roku nosiłam w chuście bardzo intensywnie, najpierw z przodu, potem na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: Wasze plecy 29.03.11, 15:54 budzik11 nawet najaktywniejsi miewają problemy z kręgosłupem.... Mnie kręgosłup boli od dluzszego czasu pomimo duzej aktywnosci ruchowej...dlatego małą noszę mało...ale ona raczej nie jest narączkowa...na szczeście...za to bola kolana od podnoszenia, odkladania na podłogę na kocyk itd. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Wasze plecy 29.03.11, 21:10 Mnie boli kręgosłup maxymalnie... czasami ból jest nie do ogarnięcia. Do tego nigdy nie umiałam karmić na leżąco ;/ A i jeszcze daje mi w kość miejsce po znieczuleniu (miałam cc) - tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
mrozonka82 Re: Wasze plecy 29.03.11, 21:24 Mój kręgosłup w rozsypce, mimo, że jestem aktywna, staram się podnosić prawidłowo, zmieniać strony itd. Mikołajek urodził się z solidną wagą- 4,600 a w 7mieś życia ważył 12kg. Także jest powód dla którego cierpią moje plecy. Cudownego sposobu niestety nie ma, najlepszy jest basen, tylko jak znaleźć na to czas? Odpowiedz Link Zgłoś