05.04.11, 13:34
czy wasze zabkujace dzieci rzeczywiscie znajduja ulge w tych "chlodzonych" gryzaczkach (miekkie z plynem z lodowki)? bo ja zainwestowalam w takie, ale moj maly z luboscia gryzie w nich wszystko poza tym zimnym "cyckiem", czyli wszystko co twarde i "chropowate"
i tak sie zastanawiam czy to moj syn sie nie zna, czy moze to normalne?
Obserwuj wątek
    • mw144 Re: Gryzaki 05.04.11, 13:41
      Moim dzieciom służyły głównie do rzucania, do ust za nic w świecie nie chciały ich wziąć.
    • matka_karmiaca Re: Gryzaki 05.04.11, 14:01
      Moja cieszyła się zimnym gryzakiem jak szły jej dolne jedynki, teraz idą górne i gryzak już jest be. Teraz najchętniej gryzie "ogonki" od baloników i nieustająco - mnie.
    • kruszynka.net Re: Gryzaki 05.04.11, 14:07
      Zupełnie normalne. Moja córeczka lubiła gryźć mój palec.
    • hester83 Re: Gryzaki 05.04.11, 14:17
      Przeznaczonych dla ulżenia małym dziąsłom gryzaków nie chciała gryźć, natomiast chętnie gryzła wszystko inne.
      • hester83 Re: Gryzaki 05.04.11, 14:18
        I jak u przedmówczyń najchętniej gryzła mnie...
        • pradziadka Re: Gryzaki 05.04.11, 14:23
          tak samo j.w
    • chusteczka4 Re: Gryzaki 05.04.11, 17:42
      Mój syn ma dużo gryzaków, ale one go nie interesują w ogóle, zawsze wynajdzie coś innego do gryzienia.
    • dzoana87 Re: Gryzaki 05.04.11, 18:24
      hehe tak wydaje mi się, że te gryzaki ktoś bardzo mądry wymyślił smile bo każda mama i tak go kupi aby wypróbować a dzieci i tak nie chcą smile
      u nas tak samo - gryzaki bleesmile lepiej surowa marchewka lub twarde jabłkosmile
    • born_to_sea Re: Gryzaki 06.04.15, 11:36
      U nas było tak, że syn długo te gryzaki totalnie olewał. Przy jedynkach w ogóle go nie interesowały, gryzł inne rzeczy.
      Ja juz je naszykowałam do wyniesienia, ale któregoś dnia w okolicach pierwszych urodzin, zobaczyłam, że syn gryzie chłodną, metalową rurkę, więc naszykowałam mu zimnego gryzaka.
      Obecnie rosną mu dwójki (ma 13 mies., dopiero teraz przebiła się druga), o gryzaki sam prosi. Idzie pod lodówkę i pokazuje, żeby mu wyjąć smile
      Uważajcie bardzo na te żelowe gryzaki, nam kiedyś pękł jeden nowy! Całe szczęście, że syn był jeszcze malutki, więc nie spuszczałam go prawie z oka, zobaczyłam, jak żel ścieka mu na ręce i ubranie! Teraz zawsze sprawdzam, czy jest ok.
      • angeika89 Re: Gryzaki 09.04.15, 20:49
        Mój mały ma 2 dolne jedynki i też nie chciał gryzaków,za to wszystko inne jak najbardziej...Ja kupiłam kilka z wodnych i nawet do łapki nie chce ich brać najlepiej gryzie pieluchę i swoje łapki smile

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
    • maxilof Re: Gryzaki 05.08.15, 15:46
      Moja mała na szczęście od początku chętnie sięgała po gryzak. Nawet zamiast smoka to go chciała. smile ale żeby gryzak pękł.. nie do pomyślenia. Mój był solidny, uff !
    • kaja_14 Re: Gryzaki 06.08.15, 22:39
      Mój Smyk trochę je pogryzał, ale raczej nie chłodzone. Najbardziej to mu służył ogon szczurka z ikei, wkładał całego do buzi i gryzł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka