jaaaaaaa3 06.04.11, 22:20 czy można wykonać w szpitalnym labolatorium , jesli nie to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: Wymaz z oka 06.04.11, 22:49 U nas okulistka pobrała wymaz w trakcie wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Wymaz z oka 07.04.11, 09:12 Są do tego specjalne laboratoria (mikrobiologiczne). Ale na pewno okulista może też pobrać i dać do zbadania lub poinformować Cię gdzie takie laboratorium się znajduje. A mogłabym wiedzieć co dzieje się z oczkiem twojego dziecka. Bo my cały czas mamy różne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaaaaaaa3 Re: Wymaz z oka 07.04.11, 11:28 Mojej córeczce właściwie od urodzenia ropiało oczko. Po kropelkach przechodziło, chwila spokoju i od początku. W styczniu poszłam do okulistki, zapisała kropelki, kazała masować i powiedziała że do roku może to tak nawracać. Ale jakby bardzo jej ropiało to mam przyjść po skierowanie do szpitala na przetkanie kanalika. Krople brała jakieś 5 dni i do tej pory był spokój. Od mniej więcej tygodnia oczko bardzo brzydkie. I nie wiem już co mam robić (do okulisty na pewno pójde ale nawet prywatnie trzeba czekać) wyczytałam w internecie że może mieć jakąś bakterie w oku i niekoniecznie trzeba przetykać kanalik. Odpowiedz Link Zgłoś