Przeszukałam już fora, internet i książkę dra Zawitkowskiego, sporo już o pierwszych bucikach wiem, ale nadal mam pewne wątpliwości...
1. Marka - Cleks, SuperFit, Ecco, Elefanten (koniecznie nowe i drogie, bo jestem snobką

) - wydaje mi się, że wszystkie są porównywalnie dobre, czy któraś próbowała więcej niż jednej z nich i może wskazać różnice albo którąś odradzić?
2. Kiedy kupić? - no tak, wiem, jak dziecko już samo chodzi. Moja potrafi samodzielnie przejść ok. półtora metra (bez trzymanki). Już kupować, czy puścić ją w butach na świat dopiero jak będzie całkiem swobodnie chodzić po mieszkaniu?
3. I tu pytanie pokrewne, jak szybko Waszym szkrabom rosły stopy - czy i tak będę musiała kupić w tym sezonie 2 pary, czy jak trochę poczekam, to do jesieni opędzę jedną parą?
4. Model bucików - lato idzie, więc pewnie sandałki. Pani w sklepie przekonała mnie, że z zakrytymi paluszkami, ale zastanawiam się teraz, czy nie lepiej z taką podeszwą zachodzącą na palce (gumowy czubek, nie wiem, jak to fachowo nazwać), bo przecież jeszcze będzie opadać na kolana i ścierać czubki raczkując?
5. Wstępnie to o te mi się podobają:
www.superfit.at/en/collection/sandals/show-sandals-140-81 - czy ktoś widzi coś, co powinno mnie do nich zniechęcić?
Z góry dziękuję za wszystkie rady.