Dodaj do ulubionych

Syrop do mleka?

18.05.11, 07:34
Dziewczyny, czy jest coś takiego jak syrop do mleka? Coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele wink Moja mała musi od niedawna spożywać mleko hypoalergiczne no i jest problem bo przy każdym karmieniu płacze, wypluwa smoczek z butelki, ale w końcu je, bo jest głodna. A może są jakieś inne sposoby złagodzenia tego gorzkiego smaku?
Obserwuj wątek
    • dorota_ja Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 09:34
      moja dawno temu jak przechodziła na Nutramigen też pluła. Pediatra nas uprzedziła, że tak może być do tygodnia. Potem przyzwyczaiła się i było ok.
      Może nie warto słodkiego jej dodawać, tylko przeczekać ? Będziesz w nią ładować puste kalorie tylko, a malutka i tak się powinna przyzwyczaić smile
      • kfiatuszkowa Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 10:27
        No właśnie, nie chciałabym jej dodatkowo utuczać, bo już dość spora jest wink 7 miesięcy i 8 kilo smile
        Ale nie wiem, czy tak "stare" dziecko się da tak łatwo przyzwyczaić bo naprawdę żal mi jej jest jak tak płacze... No ale jak do tygodnia nie przywyknie, to zakupię tego milkera, bo co zrobię.
    • atrapcia Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 10:08
      Tak. Jest syrop do mleka Milker, w różnych smakach. Ja dodaję córce do mleka, też na hydrolizacie jest. smile
      • ona1983.10 Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 10:24
        Szkoda, ze dopiero teraz o tym czytam smile bo ja mojego brzdaca miesiac przyzwyczajalam do pepti... mieszalam z moim mlekiem
      • kfiatuszkowa Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 10:30
        Dziewczyny, to jest to? www.bionature.pl/syropy-do-mleka-supermilker-c-13.html
        • dorota_ja Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 11:32
          a ten wynalazek nie jest dla starszaków ?

jakoś dziwnie nigdzie się nie chwalą od jakiego wieku to cudo jest wink
          • kfiatuszkowa Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 12:06
            No i niciewo nie piszą o zmienianiu smaku mm tylko zwykłego mleka
            • atrapcia Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 21:38
              Bo to jest zrobione do zwykłego mleka, ale dlaczego by nie stosować do mm? Ja mam wybór - posłodzić córce pepti tak żeby tylko wypiła, albo zamienić picie mleka w przyjemność, a co za tym idzie w wyczekiwany wieczorny rytuał (córka dostaje mleko tylko na noc). To drugie rozwiązanie się sprawdziło, teraz Lucy wypija swoją porcję ze smakiem i za chwilkę jest gotowa do spania wink

Nie polecam waniliowego Milkera, ma posmak taki jaki zostawia aromat waniliowy do ciasta (miałam okazję wypróbować jogurtu z aromatem - nigdy więcej). Smaczne są truskawkowy i bananowy. smile
        • atrapcia Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 21:40
          Link mi się nie otwiera, więc nie wiem czy to ten syrop wynalazłaś, ale pewnie tak.
          Jeśli to ten centrumpr.pl/zdjecia/zobacz/21466,32983,super-milker.html to tak, o niego chodzi smile
          • czekolada85 a gdzie można kupić ten syrop? 18.05.11, 21:50
            j.w
          • kfiatuszkowa Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 21:57
            Tak, ten zalinkowałam smile
            • wariamiktoria Re: Syrop do mleka? 18.05.11, 22:12
              Tu strona producenta, może zanim podasz zadzwoń do nich i upewnij się co do składu (alergie) i od kiedy można podawać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka