Dodaj do ulubionych

problem pierwszo bucikowy

23.05.11, 13:19
corcia "chodzi" trzymana za raczke i teraz kiedy wiekszosc czasu spedzamy na dworzu postanowilismy kupic buciki zeby mozna bylo bezpiecznie chodzic i nie poranic nozek o kamyki czy owady i stad moje pytanko
szukam sandałek zabudowanych z przodu niestety nie mam zbyt duzych mozliwosci jesli chodzi o sklepy w okolicy mam ccc i deichmana oraz pare no name raczej wiem ze sa tam befado ale wygladaja jak jakaies kapcie takie szmaciaki wiec raczej odpada. czy da sie cos wybrac w ccc i deichmanie co polecacie?
w jakim tempie rosnie nozka czy do wrzesnia starcza jedne buciki czy bedzie trzeba wymienic bo nozka urosnie?
Obserwuj wątek
    • tyska1_3 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 13:26
      Jeśli chcesz kupić sandały to powinnaś kupić takie ze sztywną piętą i dobrze profilowane, ale skoro masz mały wybór sklepów to może być ciężko. Może spróbuj coś elefantena w deichmanie. Jeśli chodzi o to jak szybko rośnie stopa to chyba jest zależne od dziecka, moja ze swoich pierwszych butów wyrosła w miesiąc.
      • ponponka1 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 13:58
        Co to znaczy "chodzi" za raczke? Bo dziecko jak chodzi to chodzi a jak nie chodzi to i za raczke nie chodzi wink

Buty wclae nie musza byc zabudowane. Dla dziecka chodzacego najlepsze sa buciki miekkie, jaj bierzesz w jedna reke to sie zginaja w pol jak baletki. Ciezkie zabudowane buty sa dla dzieci z problemami i powinny byc dostosowane przez ortopede/fizjoteraupeute.
        Dla dziecka uczacego sie chodzic najlepeij jest boso (ew. w skarpetkach) po domu a na dworze z miekka podeszwa.
        • klubgogo Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 21:02
          Podpisuję się pod postem, jak dla mnie to to dziecko jeszcze nie chodzi, tylko jest prowadzone, a tego trzeba unikac. Dziecko chodzi dopiero wtedy jak się samo puści.
          A jeśli chodzi o buty, to gdzie tylko się da boso, na dworze wystarczą skarpety ze skórzaną podeszwą.
        • czekolada85 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 21:36
          Dokładnie.
          Najlepiej jak dziecko uczy chodzić się na boso.
          Z twardą zapiętką to jakiś mit - wielokrotnie mówił o tym Paweł Zawitkowski.
          W ogóle jakiś czas temu oglądałam ddtvn gdzie P. Zawitkowski mówił o pierwszych bucikach.
          Poszukaj w necie.
          A co do marki to z tego co kojarzę to omawiał buty na przykładzie tych z elefanten, wypowiadał się o nich dobrze, więc postawiłabym na tą markę jeśli sklep masz w pobliżu.
    • zuza-nka88 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 14:03
      chce z zabudowanym przodem zeby paluszki nie wyłaziły zeby piasek nie wpadał wiem ze najlepiej na boso albo w skarpetach tak tez do tej pory było ale na dworzu troszke sie boje ja tak puszczacwink

co do elefanta...maja takie z zabudowanym przodem bo nie widziałam ostatnio jak bylam w sklepie
      • tyska1_3 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 14:18
        całkiem zabudowanych przodów w sandałach to ciężko będzie dostać. Wejdź sobie na stronę Deichmanna, będziesz mogła się zorientować co tam mają smile
        Tekst linka
      • katriel Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 15:29
        > chce z zabudowanym przodem zeby paluszki nie wyłaziły zeby piasek nie wpadał
        Jak sandałki, to piasek będzie wpadał. Jak nie przodem to bokiem.
        Chcesz, żeby piasek nie wpadał, to trampki jej kup.
    • klaudia1106 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 16:24
      ja kupiłam w ccc - zaskoczył mnie duży wybór...www.ccc.eu/#/pl/catalog/product/kids/man/3592190000009 -dla dziewczynek też są ładne...najważniejsze że maja 2 regulowane zapięcia
    • ania_kryszcz Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 19:10
      A ja kupilam synkowi takie
      www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=8&category=0060157100000551&product=1037412
      Synek ma teraz 10 miesiecy,kupialm rozm.20 narazie nie chodzi ale zaczyna chciec chodzic za rece.
    • aleksandra1357 Re: problem pierwszo bucikowy 23.05.11, 22:53
      Do chodzenia za rączkę to mogą być takie skarpety z gumową podeszwą.
      A befado bym nie skreślała - mój roczny synek przechodził w nich całe lato, choć miałam też wypasione sandały ecco za 200 zł. Befado były bardziej miękkie i wygodne.
      • yvona73pol Re: problem pierwszo bucikowy 24.05.11, 03:33
        Temat walkowany juz wielokrotnie.
        Co do bucikow z zabudowanym przodem, to polecam

https://www.gtp.com.au/seekairun/mediumimages/Alina-4.jpg

jeszcze raz pobrzecze o miekkiej podeszwie, o takiej:

https://www.gtp.com.au/seekairun/mediumimages/Finia-3.jpg

i IMO, lepiej kupic jedna/dwie pary max i wydac nieco wiecej, majac swiadomosc, ze nozka dziecka bedzie prawidlowo formowana. No i rosnie bardzo roznie, na poczatek moze faktycznie lepiej jedna pare i patrzec na jak dlugo starczy. My juz wymienialismy rozmiarowke 3 razy, a malemu dopiero rok stuknie za tydzien smile
    • atrapcia Re: problem pierwszo bucikowy 24.05.11, 18:27
      Polecam CCC. Kupuję tam córce buty od zeszłej zimy - wygodne, ładne i kurka nie chce mi się wierzyć jak tanie smile Firma nazywa się Nelly Blu i na pewno są sandałki z zabudowanym noskiem - dopiero kupiłam córce sandałki (odkryte), ale oglądałam też te zabudowane... I w sumie dużo ich było bo tak około połowa całości bucików smile Sandałki kosztują około 40zł, zimowe buty kupowałam już od 20zł wink
      • atrapcia Re: problem pierwszo bucikowy 24.05.11, 18:35
        www.we-dwoje.pl/obuwie;dziewczece;ccc;nelly;blu;wiosna-lato;2009,artykul,10648.html?foto_id=7 takie na przykład, tylko mało ażurowe są - widziałam bardziej przewiewne, akurat na tej stronie nie a wszystkich modeli (ba, nawet połowy) smile
    • zuza-nka88 Re: problem pierwszo bucikowy 24.05.11, 18:37
      dzaiekuje za wszystkie odpowiedzismile

wiem ze dziecie powinno chodzic w skarpetkach bla bla bla i jeszcze do niedawna byłam przeciwnikiem butów aleeee przerazaja mnie kamyki i wszelkie robaki nie mamy jakiegos super trawnika bo to teren po budowie wiec buciki byc musza oczywiscie nie bedzie w nich spedzała całego dnia smile

te buciki ze zdj jakos mnie nie przekonuja wydaje mi sie ze bd spadały no ale to moje zdanie nie wiem czy prawdzile a pozza tym nie wiem nawet gdzie bym cos takiego dostała...

w czw jedziemy pomierzyc zobaczymy co znajdziemy o ccc tez słyszalam ze fajne wiec moze cos znajdziemysmile
      • yvona73pol Re: problem pierwszo bucikowy 25.05.11, 03:38
        niby jak mialyby spasc, skoro trzyma pasek na rzep w okolicy podkostkowej?
        No ale fakt, musisz szukac tak, zeby kupic jak najlepsze. A moze ebaya przejrzyj, czesto ludzie nawet nie zdaza dziecku zalozyc butow, albo zaloza raz-dwa i okazuje sie, ze wyroslo, i juz masz fajnego buta za okazyjna cene big_grin
      • atrapcia Re: problem pierwszo bucikowy 25.05.11, 09:04
        Nie, nie spadną... Wszystkie tylko nie te big_grin
        Pasek z rzepem skutecznie je trzyma na stópce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka