Dodaj do ulubionych

ulewanie wodą

28.05.11, 09:39
Mam problem ze swoją 12 tygodniową córeczką, jest tylko na piersi, (nie dokarmiam jej ani nie dopajam) i co jakiś czas ulewa czymś w rodzaju wody. Z buzi płynie niewielka stróżka wody. Na początku myślałam że to ślina, ale ślina jest gęstsza i bardziej ciągnąca się, a to co wypływa z ust Kasi ma konsystencję wody. Z tego co widzę to bardzo ją męczy to ulewanie bo jest rozdrażniona i popłakuje nawet na rękach.
Ulewa czasami także serkiem ale po tym nie zauważyłam żadnej reakcji u Kasi, tylko ta woda powoduje chyba nudności albo może ból brzuszka.
Czy spotkałyście się może z czymś takim? Czym jest to spowodowane i co można zrobić żeby uniknąć takiego ulewania, albo jak sprawić żeby się dziecko tak nie męczyło.
Obserwuj wątek
    • hhogata Re: ulewanie wodą 28.05.11, 10:40
      Mój synek również tak ma... ale on ma 6 miesięcy i jest na mm.... nie wiem czemu tak sie dzieję uncertain
    • misia33 Re: ulewanie wodą 29.05.11, 11:44
      u mnie też czasami tak jest .. córka skończyła miesiąc.
      • hhogata Re: ulewanie wodą 29.05.11, 17:53
        Nikt nie wie co to może być???
        • mika_p Re: ulewanie wodą 29.05.11, 22:57
          Serwatka. Mleko się ścięło pod wpływem kwasów żołądkowych i podzieliło na białe grudki i serwatkę. Z grubsza rzecz biorąc.
          • hhogata Re: ulewanie wodą 30.05.11, 09:16
            ale to nie serwatka tylko woda...przezroczysta....
            • ania_kryszcz Re: ulewanie wodą 30.05.11, 09:54
              Mój ma 9 m iesiecy i jeszcze zdaży mu się ulać.
              Ta woda to jest najprawdopodobniej tak jak u nas ten poczatkowy pokarm z piersi.
              Ja zauwazylam ze na samym poczatku leci takajakby woda zeb dziecko sie napiło a dopiero po chwili zaczyna leciec wlasciwe mleko.
              Ja jak długo nie karmie wtedy tej wody na poczatku jak ssie jest wiecej a on napije sie sporo tego zadkiego to tez mu sie zdaza ulac tym.
              Poprostu dzieci z tendencja do ulewania powinny dostawac pokarmy nieco zageszczone.
              Po tych bardzo wodnistych bardziej ulewaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka