Dodaj do ulubionych

Problem z usypianiem

28.06.11, 12:55
Moja corka ma 8miesiecy do 6miesiaca zasypiala sama potem tylko przy mleku lub herbatce, a teraz kazde usypianie konczy sie placzem. Probowalam i w wozku i na rekach i przytulania spiewania a ona nawet jak ma ledwo oczy otwarte niechce spac. Nauczyla sie siadac i stawac na nogi wiec zeby polezala to tez jest nie mozliwe. Doradzcie mi co zrobic by usypianie nie bylo tak ciezkie dla mnie i dla niej...
Obserwuj wątek
    • pola.cocci Re: Problem z usypianiem 28.06.11, 13:08
      rozmawiaj, tlumacz, ze spanie jest fanje wink i potrzebne, ze wszyscy spia, ze jestes niedaleko, itd. moze pospiewaj jak juz jest w lozeczku (moj lubi i sie uspokaja), daj przytulanke, daj chwile poplakac, potem wroc i to samo, az sie uspokoi; moze kladz jak jeszcze nie jest b. zmeczona, moze skroc drzemki w dzien - my wlasnie staramy sie przejsc na jedna drzemke
    • pola.cocci Re: Problem z usypianiem 28.06.11, 13:21
      dodam jeszcze, ze wg mnie to wiaze sie to z lekiem separacyjnym - dlatego takie wazne, zeby dziecko wiedzialo, ze jestes blisko, mimo, ze cie nie widzi - to mozna "cwiczyc" tez w dzien, dlatego nie mozna go zostawiac zbyt dlugo samego i wracac, wracac bez konca smile
      • agoos91 Re: Problem z usypianiem 29.06.11, 18:33
        nie nazwala bym tego problem ale do tego niechce ssac smoka co nie ulatwia zasypiania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka