Dodaj do ulubionych

chusteczki nawilzane

11.10.11, 07:52
Hej,mam dziwny "problem",zauwazylam,ze mojej corci bardzo samkuja nawilzane chusteczki,nie wiem co mam z tym robic bo bardzo placze jak jej zabiore,nie moz jeszcze ich pogryzc bo nie ma zeow,ale nie wiem czypowinna je brac do buzi? Czy wasze dzieci tez gustowaly w tego typu "przekaskach"smile?
Obserwuj wątek
    • mamuniaolunia Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 08:14
      Mój gustował, dzieci mojego brata gustowały, wiele dzieci gustuje smile Sama nie próbowałam, ale może są dobre smile Wyrośnie, nie martw się. Myślę, że tak opracowane, żeby dziecku nie zaszkodzić.
      • czarna784 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 09:00
        widze,ze nie ma sie czym martwic,dziekismile
    • justysialek Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 08:26
      Twoje dziecko jest jeszcze małe, więc na razie się przejmujesz... Poczekaj aż zacznie zjadać ziemię z kwiatków, puder do twarzy i piasek z piaskownicy wink
    • kamelia04.08.2007 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 08:53
      to jej nie dawaj tych chustek, przeciez sama ich sobie nie bierze
      • czarna784 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 08:59
        siega sama kiedy ja przewijam
        • bluemka78 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 11:05
          To dawaj tam, gdzie nei sięgnie. Mje tez gustowaly wiec trzymalam na wyższej polce, w zamian dawalam im otwarta pake pampersow i mogły rozwalac po pokoju, wkładać na głowę i tez miały zabawę. Tego przynajmniej niej nie jadly.
          • czarna784 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 12:35
            a to dobry pomysl,bo pampersy tez ja interesuja,bede ja tym zajmowac w trakcie przewijania. Bede pilnowac zeby jednak nie brala chustek do buzki.smile
    • heja5 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 11:02
      Chusteczki nawilżane są przeznaczone do czyszczenia, a nie do jedzenia. To Ty jesteś mamą i decydujesz co Twoje dziecko wkłada do buzi, ale wg mnie chusteczki nasączone jakimiś chemikaliami i choćby nie wiem jak przyjazne dziecku i posiadające nie wiem ile pozytywnych opinii różnych instytutów, to nadal są to chusteczki do pielęgnacji, a nie "przekąska". A płacz dziecka nie powinien być żadnym wyznacznikiem bo ono włożyłoby do buzi absolutnie wszystko gdyby tylko mogło (Wiem z własnego doświadczenia), a my jesteśmy od tego, żeby wybierać to co można, a co nie.

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bpx9ikb7exete.png
    • ponponka1 zacznij przemywac woda :) 11.10.11, 11:21
      A chusteczki zostaw na wielkie wyjscia smile
    • titerlitury Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 11:25
      ja nawet do pupy uzywam tych chustecek sporadycznie, a ty pozwalasz tę chemie dziecku ssac, i jeszcze krotokwilnie chwalisz się tym na forum? patrze sobie na te twoej wątki i zaczynam podejrzewać, że albo jestes trollem, albo nie do końca cieszysz sie pełnia zdrowia psychicznego
      • czarna784 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 11:49
        jezeli cos ci sie nie podoba to nie musisz tego komentowac,nie chwale sie tym ze moje dziecko je chusteczki tylko pytam czy to bezpieczne,zdrowie psychiczne tez u mnie ok,a troll to raczej twoje drugi imie,bo kultury co brak. Zajmij sie soba.
        • ponponka1 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 11:55
          Chusteczki sa do dupy a nie do buzi. Wystarczy?
    • perd-ido Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 12:00
      Moj tez je lubil i lubi, ale staram sie dawac mu zamknietebig_grin. Po co ma jesc chemie?.
    • panna.w.drodze Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 12:13
      ja bym chowała, wiesz to sama chemia, podobno ładnie zmywa farbę do wlosow ze skory więc wyobraź sobie co tam jest ... ja nimi przemywam sporadycznie, nie lepsze waciki i ciepła woda?
      • jimmysgirl Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 13:46
        ja sie zastanawiam czy to na skórę nie zaszkodzi-sama chemia, jakieś balsamy i inne substancje, więc co dopiero do ust?
        ja trochę nie rozumiem, skąd takie dyskusje. ja nigdy bym się nad tym nie zastanawiała, bo po prostu nie daję dziecku takich rzeczy! jak można dopuścić do tego żeby dziecko ssało chusteczki nawilżane? przypadkiem sobie samo wzięło? to trzeba schować. a może podczas toalety? to gratuluję pomysłu mycia buzi chusteczkami zamiast wodą...
        a jak dziecko zechce gryźć kabel zasilający to też będziesz się zastanawiać czy to nie szkodzi, czy może jednak schowasz go przed nim?
        jeśli mimo to masz wątpliwości i uważasz że to normalne, bo inne dzieci też to lubią to mam propozycję-sama sobie taką chusteczkę posmakuj...
        • czarna784 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 13:56
          nie myje dziecku buzi chusteczkami i nie porownujmy kabla do chusteczek,bez przesady. Juz wiem,ze nie powinnam jej tego dawac i tyle.Po co sie uruchamiacie?!
        • czarna784 Re: chusteczki nawilzane 11.10.11, 14:01
          Pozatym nie pytalam czy moge jej dawac chusteczki na przekaske tylko czy jesli zdarzylo jej sie wziasc ja do buzi to czy jest to dla niej bezpieczne.
          • titerlitury TAK. Jest niebezpieczne: 11.10.11, 14:11
            po pierwsze zawiera detergenty i ine substancje cheiczne, które moga wywołac zatrucie pokarmowe, podrażnienie układu pokarmowego, po drugie moga powodowac zakrztuszenie, jeśli dziecku uda się kawałek oderwac i połknąć
            • czarna784 Re: TAK. Jest niebezpieczne: 11.10.11, 14:14
              no i ok,moze akurat w tym przypadku zabraklo mi wyobrazni. Nie trzeba od razu cisnac czlowiekowi jakby nie wiadomo co zrobil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka