Dodaj do ulubionych

"Cudowne" mm

13.10.11, 13:24
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Uwaga-W-mleku-dla-niemowlat-byl-metal,wid,13890964,wiadomosc.html
Jak twierdzą niektóre mamy mm nie jest przecież gorsze od mleka matki i nie ma się czego człowiek obawiać kupując je w sklepie wink

Tak, tak- wiem, mleko z Francji- to jednak gdzie by to nie było nadal jego proces produkcji jest w fabryce- nie w piersiach- i takie albo inne "kwiatki" mogą się zdarzyć.
Obserwuj wątek
    • pola.cocci Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 13:31
      i to jest argument za KP?
      a jak ostatnio wycofywali jakies zatrute miecho, czytalas? i co, tez mam nie kupowac miesa w sklepie, tylko sama hodowac??? no bez przesady
    • panna.w.drodze Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 14:18
      już kij czy lepsze czy nie (choć wiadomo że nie tongue_out) ale oby ktoś za to beknął, zdrowo
      • kropisia Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 16:27
        No wiesz we Francji rozne cuda sie zdarzaja. Na przyklad rodzice, ktorzy dla idei karmienia piersia sa w stanie poswiecic wlasne dziecko:

www.dailymail.co.uk/news/article-1371172/French-vegan-couple-face-jail-child-neglect-baby-died-vitamin-deficiency.html
        • panna.w.drodze Re: "Cudowne" mm 15.10.11, 11:30
          chore ... sad
    • pa-ti11 Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 17:07
      a ja słyszałam o ćpunce, która ćpała i karmiła piersią i wiesz chyba jaki był finał
      • 1mzeta Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 22:12
        Nie- nie wiem.
        Jednak jest mniej matek ćpunek KP niż karmiących mm.
        Co nie wiedziałaś ?
        • pa-ti11 Re: "Cudowne" mm 14.10.11, 05:36
          troll po co zakładasz takie wątki?
          mały ruch na forum?
          ty jesteś mzetą czy lipcową w końcu?????
    • q_fla Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 17:08
      Ciekawe ile "kwiatków" mozna znaleźć w piersiach matki karmiącej i jednocześnie palacej papierosy? tongue_out
      • 18_lipcowa1 Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 17:30
        q_fla napisała:

> Ciekawe ile "kwiatków" mozna znaleźć w piersiach matki karmiącej i jednocześnie
        > palacej papierosy? tongue_out

Och jeju jakie skrajnosci!

"Cudowne dzieci - to zazwyczaj dzieci rodziców o wybujałej wyobraźni."
        Jean Cocteau
        • q_fla Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 17:35
          Sądzisz, że na 10000 karmiacych piersią pali tylko jedna? big_grin

Jak urodziłam młodą byłam jedyna na sali (8 łóżek), która miała problemy z kp, i która nie paliła. Reszta karmiła i ćmiła jak smoki, ledwo z łóżka porodowego zeszły - już leciały na fajkę.
          • 18_lipcowa1 Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 20:28
            Nie wiem skąd bierzesz te rewelacyjne dane ale ja obracam się wsrod takich matek ktore karmia i nie chlają oraz nie palą.
            Sama jestem miłosniczką win, whisky oraz smakowych piw oraz popalam, ale w razie karmienia - przypominam 18 miesięcznego nie mialam problemu by zrezygnowac.
            Naginasz fakty moja droga, jak z resztą większosc mam butelkowych.
            • q_fla Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 21:00
              > Nie wiem skąd bierzesz te rewelacyjne dane ale ja obracam się wsrod takich mat
              > ek ktore karmia i nie chlają oraz nie palą.

Bujasz, aż ci się z nosa kurzy. tongue_out
              • mia_siochi Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 22:27
                Abstrahując od wątku głównego: nie znam ani jednej palącej kobiety=nie znam ani jednej palącej karmiącej smile

A pijące znam wyłącznie pijące tak jak ja- w ilościach homeopatycznych wink

Ale spoko, tak się z Lipcową umówiłyśmy, zeby pościemniać na potrzeby wątku tongue_out
            • ona1983.10 Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 21:09
              Wątek jest idiotyczny i tak naprawde powienien dotyczyć tylko mam "butelkowych" wiec nie rozumiem po co takie dolewanie oliwy - autorka wątku zachowała się niestety trolująco. Nie ruzumiem was czasem niech każdy sobie karmi jak chce i tyle. Kazdy na swój sposób ma racje. Lipcowa - 18 m to malutko - przecież to malenkie dziecko odstawiłas od piersi prziez WHO zaleca 2 lata albo dłuzej. Z tym naginaniem faktów to i butelkowe płyna i kp tez - wiec nie ma co szufladkowac. Sama dobrze wiesz, że zarówno w butelkowcach i kp zdarza się dużo fanatyczek myślących, że ich droga wych jest jedynie słuszna. O byciu dobra matka nie decyduje forma karmienia swojego dziecka.
              • czekolada85 jaki troll 13.10.11, 22:01
                ona1983.10 napisała:
                > autorka wątku zachowała się niestety trolująco

O to to....

Kolejny bezsensowny wątek ;/ ziewwww
            • monikamar3-3 Re: "Cudowne" mm 13.10.11, 21:35
              ja tez przebywam wsrod osob, nie tylko matek ale i mężczyzn niepalących, bo palenie mnie razi i szczerze go nienawidze! Ale sorry, nie raz widzialam jak matka na zmiane to karmiła to paliła. na oddziale na którym leżalam z nowonarodzonym synkiem (karmiłąm piersia), były 2 pielęgniarki które, jeśli zobaczyły że matka karmi piersia a pożniej ucieka na fajki, nie podchodziły do nich chyba że naaaaprawde musiały. Popieram całym sercem. Niech śmierdziuchy co trują siebie i dziecko same sobie radzą!
            • lexie007 Re: "Cudowne" mm 14.10.11, 00:04
              chocby stad.
              .Autor: monia.xtr 13.10.11, 16:35
              Karmię dziecko bebilonem, ponieważ prawie nie mam pokarmu dlatego pzowalam sobie dzisiaj na jedno piwo. Kiedy mogę dziecku dać moje mleczko znowu jesli napije sie jednego piwa i zapale 1 papierosa ? Wiecie moze?
            • deodyma Re: "Cudowne" mm 14.10.11, 08:49
              18_lipcowa1 napisała:

> Nie wiem skąd bierzesz te rewelacyjne dane ale ja obracam się wsrod takich mat
              > ek ktore karmia i nie chlają oraz nie palą.

ja tez sie nie obracam wsrod takich, ktore chlaja i pala, co nie znaczy, ze takich akurat nie ma.
              napatrzylam sie w szpitalu, na patologii ciazy, na kobiety z brzuchami, ktore co 15-30 minut biegaly na fajki, kurzyly, jak smoki.
              one na pewno z palenia nie zrezygnowaly na czas karmienia swoich dzieci, jesli ciaza nie potrafila ich przed tym powstrzymac.
    • olik81 Re: "Cudowne" mm 14.10.11, 08:15
      aaaaa ja znam dziecko karmione piersia ktore spadalo z wagi tak,ze az strach,lekarze sie martwili a matka sie uparla ze nie da butli bo przeciez kp jest najlepsze
      i co z tego?
      jej wybor jak karmi swoje dziecko nie?a ze nie przybiera-niewazne, wazne ze kp a te jest najlepsze dla dziecka
      dajcie juz spokoj
      jakis czas temu cos w sloiczkach znalezli,marcheweczke na zupeczke kupujecie na targu-wiecie gdzie byla uprawiana? moze kolo drogi-wowczas cala tablica mendelejewa w niej
      a ze we francji cos znalezli w mleku-wow!
    • titerlitury Jakże jałowe sa te dyskusje 14.10.11, 08:44
      gdzie nie ma szans na przekonanie adwersarza. Po co je toczyć wciąż, i wciąż, i wciąż....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka