rene1978 14.10.11, 11:24 ile powinien wypic niemowlak ? skonczone 9 miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matka_karmiaca Re: picie 14.10.11, 11:27 Jeśli karmiony piersią, to pierś na żądanie i proponować wodę po każdym stałym posiłku, ale nie spodziewać się, że jakoś dużo jej wypije. Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: picie 14.10.11, 11:29 hmm.... tyle ile chce???!!! to na to tez sa jakies "normy"??? ja chyba z jakiegos innego swiata jestem (i cale szczescie, uff...) Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: picie 14.10.11, 16:07 kiedys gdzies czytalam ze 100ml na kazdy kilogram masy ciala. ale to wszystkiego - mleka, wody w zupach, owocach, kaszach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: picie 14.10.11, 18:54 Ja slyszalam,ze na butli powinno wypijac minimum tyle ile naraz pije mleka,tyle powinien wypijac dziennie.Ja sie kieruje bardziej tym ile moje dziecko potrzebuje.Moja corka pije duzo,ale znam dzieci ktore naprawde nie chca pic,pare ml na caly dzien i nic im nie jest To chyba zalezy od dzieciecia Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: picie 17.10.11, 11:56 Czytając to forum zastanawaiam się czy matki mające dzieci zaszły w ciążę też pytając o to na forum. Czy tak trudno podjąc decyzję co dziecko zje,czy ile wypije kierując się własnym instynktem? Bo naprawdę zadawane pytania wołają o pomstę do nieba. Co by było gdyby nie było tego i kilku innych temu podobnych for? Nie odwalało by wam tak z tymi pytaniami. Obserwuj dziecko a nauczysz się co i jak.... Odpowiedz Link Zgłoś