Dodaj do ulubionych

20-30 minutowe drzemki

20.10.11, 21:28
Kiedy u maluchow koncza sie takie 20-30 minutowe drzemki? Pamietam, ze starszy syn tez tak mial, ale nie pamietam kiedy mu to przeszlo. Chodzi o to, ze moja 2-mies corka w ciagu dnia, jesli spi w domu usypia i po 20-30 minutach budzi sie z placzem. Na pewno nie jest wyspana bo widze ze jeszcze chce spac ale juz pozniej nie moze usnac. Oczywiscie jak wezme na rece to zaraz usnie, ale staram sie przywyczajac do spania w lozeczku. Jak jestesmy na spacerze to czegos takiego nie ma, spi jak susel po 2 godziny.
Obserwuj wątek
    • heja5 Re: 20-30 minutowe drzemki 20.10.11, 21:47
      mój ma pół roku i mu nie przeszło. Śpi dwa, czasami trzy razy dziennie po 20,30 minut. Jedynie na spacerze i jak sama się z nim położę to potrafi zasnąć nawet na 2 godziny.
    • hanka_n Re: 20-30 minutowe drzemki 21.10.11, 10:05
      moja ma to samo! eehhh...i też nie pamiętam kiedy starszej przeszło. Najgorsze jest to że taki maluch jest niewyspany i marudzi, później nie może zasnąć (przynajmniej moja) i tak w kółko...Dodam, że mój egzemplarz nie śpi na spacerach!
      • nancy_callahan Re: 20-30 minutowe drzemki 21.10.11, 11:07
        hanka
        to ja mam identyczny egzemplarz jak Twój - drzemki w domu ok. 3 razy po 20 minut, na spacerze też budzi się po 20 minutach. Zmęczona, niewyspana, marudna, nie mam pojęcia co zrobić żeby pospała dłużej i wypoczęła.
        • hanka_n Re: 20-30 minutowe drzemki 21.10.11, 14:20
          chyba muszą zmądrzeć...odliczam dni, bo moja starsza zmądrzała ok. 4 miesiąca życia...mam nadzieję, że i tu tak będzie (lub szybciej)!
    • anina-1 Re: 20-30 minutowe drzemki 21.10.11, 14:34
      Mamy identycznie. Do tej pory nie udało mi się rozwikłać tej zagadki wink Jak jest bardzo marudny to czasem daje mu się wyspać na kolanach, np. teraz smile
    • wilhelminaslimak Re: 20-30 minutowe drzemki 21.10.11, 15:02
      Mój starszy okaz spał 3 razy po 30 minut od 2 do 12 miesiąca życia, potem spał 2 razy po 30 minut do 15 miesiąca życia, a potem nagle 1 raz po 2-3 godziny - i na szczęście ten stan trwa do teraz.
      Młodszy, obecnie 2 miesięczny, śpi 2 razy po 3 godziny, aczkolwiek też zauważam, że wybudza się po 20 minutach, ale jakoś najczęściej udaje mi się go uśpić ponownie.
      • limonka_a Re: 20-30 minutowe drzemki 22.10.11, 17:11
        hej

moja gdzies tak koło 2-3 mca zaczęła mieć krótkie drzemki, ok. 4 razy (do 5 nawet) po 30 min.
        zostało jej tak do teraz (śpi średnio 2 razy po 30 min), czasem oczywiscie 1 raz po 1-1,5 godz. Z tym, że po takich krótkich drzemkach zawsze była rześka, wystarczał jej taki sen, żeby się zregenerować, teraz też tak jest... ba, jak śpi dłużej niż godzinę, to zazwyczaj budzi się marudna, rozbita, trudno ją czymś zająć.

może to geny, bo my z mężem też nie potrafimy spać w dzień dłużej niż pół godzinki, bo potem jesteśmy nie do życiawink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka