08.11.11, 16:02
witam wszystkie mamusie .mam 6-cio miesięczną córeczkę jest zdrowa i śliczna jedyne co to ma koło uszka nawet nie wiem jak to nazwać taki mały cycuś troszkę odstający.moje pytanie brzmi iść do chirurga już czy poczekać?pediatra ma mi dać skierowanie zaraz po 3 szczepionce na tężec .mówi mi że lepiej teraz że nie będzie pamietało mimo wszystko sie troche boje...jest to tylko defekt kosmetyczny który można zakryć włoskami...proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • czarna784 Re: pytanie 08.11.11, 16:07
      Hej,moja mala tez ma cos takiego kolo uszka,nie wiem,wielkosci moze 2-3mm srednicy,w szpitalu mowili,ze to znamie poprostu,szczerze to nawet nie myslalam,ze to moze byc cos innego,chyba spytam lekarza przy kolejnej wizycie...
    • siu-lka Re: pytanie 08.11.11, 16:15
      Ja bym poszła do chirurga skonsultować sprawę. Ja zawsze lubię wszystko sprawdzić u specjalisty. W końcu taka wizyta nie oznacza, że od razu będzie jakiś zabieg. Może wycinanie tego czegoś wogóle nie jest konieczne.
      • jimmysgirl Re: pytanie 08.11.11, 16:27
        ja też radzę wizytę u chirurga. powiem z doświadczenia, absolutnie nie chcę straszyć, bo to na pewno tylko jakiś tłuszczak/znamię. moje dziecko też miało coś takiego na brzuszku, wielkości wisieńki, wisiało dosłownie na włosku, więc poszliśmy do poradni chirurgicznej tak tylko żeby usłyszeć że wszystko ok i że kolejka na zabieg usunięcia więc zapraszamy za pół roku. ale na miejscu nas nieźle nastraszyli, że taki guzek niewiadomego pochodzenia to może być złośliwe, a nawet jeśli teraz nie jest to może się uzłośliwić i to było w IMiD gdzie są naprawdę najlepsi doświadczeni. Tego samego dnia przyjęli nas na oddział, następnego dnia już brodawki nie było, zabieg trwał 15 min. Najbardziej dokuczliwe było trzymanie dziecka bez jedzenia przed zabiegiem bo jednak mimo że krótka-narkoza. Po tygodniu wynik potwierdził tylko że to znamię fizjologiczne, nic złośliwego na szczęście. I z doświadczenia powiem, że cieszę się że mamy to z głowy a przede wszystkim że moje dziecko przeszło to mając 3 tygodnie i gdy wogóle nie była świadoma, bo jak patrzyłam tam na oddziale na starsze dzieci, kilkumiesięczne to jest im gorzej to przejść bo im starsze tym więcej "kuma" i tym bardziej się boi. moje nie wiedziało co się dzieje.
        • 1mzeta Zgadzam się 08.11.11, 18:57
          jw.
          • ciastolina84 Re: Zgadzam się 08.11.11, 20:48
            mój kolega miał coś takiego od urodzenia koło ucha i nie wyglądało to za specjalnie. Taka, hmmmm antenka jakby w kolorze skóryuncertain dopiero mu to w podstawówce wycięli. Ja bym na twoim miejscu skonsultowała sprawę z chirurgiem.
    • tygrysiatko1 Re: pytanie 08.11.11, 22:45
      jeżeli jest to miejsce, które może być urażane, np przy czesaniu włosów, należy usunąć...
    • nuiss Re: pytanie 10.11.11, 14:15
      Dlaczego wolisz zaufać opinii nieznanych osób z internetu, które nie widziały znamienia niż pediatrze? Poszukaj dobrego chirurga, któremu zaufasz, bo jak coś złego się z tym stanie to sobie nie wybaczysz.
      • djasia Re: pytanie 11.11.11, 12:08
        masz rację!!byłam już u chirurga i jego zdaniem nie wolno tego usuwać bo dziecko jest jeszcze małe i rośnie i blizna mogła by się powiększyć .... pytałam bo myślałam że ktoś miał taki przypadek a wizytę miałam dopiero teraz ....wszystkie kazały usuwać ehhh a nie mają o tym pojęcia lekarz to nie to samo co dr.Google
        • annajustyna Re: pytanie 11.11.11, 12:15
          Ja zrozumialam, ze chcesz to usunac takze ze wzgledow estetycznych?
          • djasia Re: pytanie 11.11.11, 15:06
            tak...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka