Dodaj do ulubionych

butelki avent

11.01.12, 20:11
mam pytanie do mam ktore uzywaja butelek firmy Avent czy mozna podgrzewac w nich mleko w mikrofali ??? bo to chyba nie jest szkło tylko jakies inne tworzywo
Obserwuj wątek
    • aamarzena Re: butelki avent 11.01.12, 20:49
      Z instrukcji lakatatora avent: "Nigdy nie podgrzewaj mleka lub innego pokarmu w mikrofalówce, ponieważ
      może to zniszczyć cenne składniki odżywcze oraz przeciwciała. Ponadto,
      nierównomiernie podgrzany pokarm może poparzyć gardło dziecka."
      Sama butelka powinna wytrzymać, gorzej z mlekiem big_grin
      • oliwierekk2011 Re: butelki avent 11.01.12, 20:52
        zbyt wyskoka temperatura niszczy nie tylko cenne skladniki podgrzewajac w mikrofali ale w inny sposob tez... chodzi o delikatne podgrzewanie a nie o zagotowanie
    • kamilamrgn Re: butelki avent 11.01.12, 20:55
      dzis rano na tvnstyle byl program "mamo, to ja" i pediatra wyraznie pow "NIE WOLNO PODGRZEWAC MLEKA W MIKROFALI, bo niszczy cenne skladniki"...
      • oliwierekk2011 Re: butelki avent 11.01.12, 20:57
        na porodowce w naszym szpitalu podrzewaja mleko a na niektorych pojemniczkach pisze ze wolno podgrzeac wiec zdania podzielone.. podgrzewam mojemu malemu od urodzenia w mikrofali ma 5 miesiecy apetyt jak smok i wazy ponad 7 kg wiec my
    • mamuniaolunia Re: butelki avent 11.01.12, 21:09
      Ja podgrzewam, ale mam nadzieję, że mówimy o mleku krowim smile
    • marygirl Re: butelki avent 11.01.12, 21:12
      podgrzewaj do woli ale butelke z wodai potem wsypuj mleko i bedzie gitsmile samego mleka nie.a wogole to ja nigdy młodemu nie grzałsm specjalnie, pił i pije takie w temp pokojowej i gitbig_grin
    • gonia28b Re: butelki avent 11.01.12, 21:26
      ja podgrzewałam. Mleko odciągnięte z piersi.
      Bo modyfikowane, to zawsze starałam się przygotowywać świeżą mieszankę. Tak też jest napisane na opakowaniu...
      • roks30 Re: butelki avent 11.01.12, 21:49
        Można podgrzewać w tych butelkach ,ja podgrzewam wode i jest ok
        • kasia191273 Re: butelki avent 11.01.12, 22:07
          drugie dziecko mam, które je z podgrzewanej w mikrofali wody, do której wspypuje się potem mleko

żyją obojewink I butelki również mają się dobrze!
    • toya666 Re: butelki avent 12.01.12, 09:45
      oliwierekk2011 napisała:
      > mam pytanie do mam ktore uzywaja butelek firmy Avent czy mozna podgrzewac w nich
      > mleko w mikrofali ???

Kilka lat temu zajmowałam się cudzym dzieckiem. Tam się robiło codziennie wieczorem zapas mleka modyfikowanego (w butelkach Avent) na cały następny dzień i do lodówki. Potem przed podaniem butelka z mm (bez smoczka) szła do mikrofali i tak karmiono dziecko.
      Potem urodziło się drugie dziecko, ja znów się zajmowałam i zmienili taktykę, bo się dowiedzieli, że nie wolno podgrzewać mm. Przed każdym karmieniem była przygotowywana świeża mieszanka. podgrzewana była tylko butelka z samą wodą.
      Ale butelkom Aventu nic się nie stało. Używali tych samych od kilku lat, butelki były myte w zmywarce (przez co trochę zmatowiały), wyparzane w sterylizatorze, podgrzewane w mikrofali.
    • zolla78 Re: butelki avent 12.01.12, 13:08
      Podgrzewam wodę, a potem robię mleko. Mleka nigdy nie podgrzewałam. Butelki jak najbardziej to zniosą, ale podejrzewam, że mleko zniesie to gorzej jeżeli chodzi o kwestie odżywcze.
    • jola_jlj Re: butelki avent 12.01.12, 13:11
      a ja podgrzewam i wodę i mleko w mikrofali też smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka