sposobuzycia 02.02.12, 14:23 Czy duży miś (50 cm) i sukienka dla dziewczynki na 1 urodziny to wystarczający prezent? Jestem przyjaciółką jej mamy, a chrzestną małej. Wydałam ok. 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mykejla Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 14:26 Jako mama polecam pytanie rodziców dziecka, czy jest cos co Dziecko z chęcią by dostało albo coś potrzebują. Bo np ja zamiast kolejnego misia preferowałabym dla dziecka jakąs edukacyjną zabawkę, odpowiednią dla jego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 14:32 Nie lubię pluszaków,a juz tych wielkich co zajmują mnóstwo miejsca i zbierają kurz najbardziej Moja 15 miesięczna córka nsi czasami jakiegoś malutkiego misia,a jedna duża zebra siedzi od chrzcin na półce i tylko zabiera miejsce. Ja też jestem zwolenniczką zabawek edukacyjnych,a wybór jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
sposobuzycia Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 15:18 Edukacyjnych ma już dużo, między innymi ode mnie a rodzice narzekają, że to tylko zjadacze baterii Kupują niemal kartonami Natomiast pluszaków właśnie nie ma. Rodzice stwierdzili, że co przyniosę, za to będą razem z małą wdzięczni. Pytanie czy to wystarczy czy jest za tanio np. Odpowiedz Link Zgłoś
gosi-a-k Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 17:47 Według mnie za tanio nie jest, ale jeśli chcesz podarować coś wyjątkowego, coś co pozostanie z nią na zawsze to polecam personalizowane książeczki ( np. z bajkopisarze.pl). Mój syn taką dostał na chrzest, i jest to naprawdę najlepsza pamiątka. Odpowiedz Link Zgłoś
gosi-a-k Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 15:20 Ja również uważam, że najlepiej spytać rodziców, również jestem za zabawkami edukacyjnymi i nie przepadam za pluszakami. Mimo tego moja córka na roczek dostała i dużego pluszowego misia i sukienkę. Z sukienki szybko wyrosła jak to dziecko, ale misia ma i bardzo go lubi. Był nawet moment, że koniecznie chciała z nim spać. Myślę, że ważne jest nie to ile się na prezent wydało, ale to żeby podarowany był od serca. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 16:08 Skoro juz kupilas Szczerze mowiac nie sadze by roczne dziecko zainteresowala maskotka, ale moze akurat. Poza tym skoro nie ma, to jedna moze miec. Sukienka ok, choc to prezent bardziej dla rodzicow. Ja proponuje dokupic ksiazke, moj syn okolo roku byl juz zaawansowanym czytelnikiem i uwielbial czytanie z rodzicami, poza tym to prezent, ktory zostanie z nia na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 16:48 Myslę, że 120 zł to wystarczajco duzo. Za tyle mniej wiecje kupilam jak ostatnio bylismy na urodzinach coreczki znajomych, dokladnie wydalam 135 zł. A co do maskotki, to ja tez nie jestem fanką duzych miskow, ale moje prawie roczne dziecko uwielbia wszystkie misie, szczegolnie giganty. Ciagle z nimi siluje, takie niby zapasy i sciaga z komody na ktorej stoja, przytula itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 16:53 Dodam tylko ze co prawda chrzestnymi nie jestesmy, ale to bardzo bliscy znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 18:11 Na tą porę roku sukienka to kiepski pomysł, żadko się zakłada. A kwota zależy od tego ile sama uznasz za słuszne i na ile Cię stać. Jak koniecznie chcesz coś dokupić to może znikopis? Odpowiedz Link Zgłoś
sposobuzycia Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 21:02 Sukienkę znalazłam rozmiar większą niż na teraz, więc spokojnie późniejszą wiosną-latem będzie mogła założyć. Czy ja wiem, czy to prezent dla rodziców? Każdy prezent ma być czymś, co odciąży rodziców - czy to w kupieniu zabawki, czy czegoś innego. No i czy to źle? Jedna z Was napisała, że jej się misie nie podobają, ale mała je lubi - to czyje życzenie spełnić - mamy, czy dziecka? Pomyślałam o zabawce i ubranku bo to jedna rzecz pożyteczna, a druga dla zabawy. Dzięki za info, ze kwota jest odpowiednia. I dzięki za info o tych książeczkach, na pewno skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: Prezent na 1 urodziny 02.02.12, 21:32 Ja napisalam, ze moja coreczka lubi misie, a ja jakos nie widzialam w nich nic atrakcyjnego, skoro jest tyle fajnych interaktywnych zabawek, wiec bylam zaskocozna, ze jej az tak przypadly do gustu. Im wiekszy tym lepiejLepszy mis niz cymbalki, ktore ostatnio moje dziecko dostalo od swojego chrzestnego Odpowiedz Link Zgłoś
sposobuzycia Re: Prezent na 1 urodziny 03.02.12, 08:48 No moja przyjaciólka też już ledwie żyje od tych wszelkich grajączek, piszczałek i tak dalej. Poza tym wkurza się, bo musi co chwilę kupować wagon baterii bo non stop się wyczerpują Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Prezent na 1 urodziny 01.04.12, 00:09 ja "krzywo patrzylam" jak ktos mi misia przynosil domu, ale coz... moja corka je uwielbia, na stale zasypia z 3 misiami, 2 maja imiona a najwiekszy jest po prostu mis. na dochodne bierze jeszcze ze 2 maskotki, jak zasypia to czasem jej glowy nie widac pierwszą oznaką, ze jest spiaca jest zbieranie tego zwierzynca, jak ktoregos zapomni to wychodzi z lozka i udaje sie na poszukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa.of.persia Re: Prezent na 1 urodziny 03.02.12, 10:33 Ja bym nie kupiła tego co Ty gdybym była chrzestna. Tym bardziej pluszaka. Może dokupisz coś jeszcze niedrogiego.moja na roczek dostała takiego pieska fisher price co sie ciągnie za sznurek i on szczeka(baterie nie są potrzebne).kosztuje chyba 40 zł a Mała ma 20 mcy i nadal codziennie sie nim bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Prezent na 1 urodziny 03.02.12, 12:34 moje dziecko uwielbia pluszaki i ja ostatnio tez bo kazda zabawka plastikowa jest niemilosiernie tluczona o podloge. pluszaka i przytula (bardzo je lubi) i tez tlucze ale tego nie slychac i nikomu guza nie nabije. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Prezent na 1 urodziny 03.02.12, 21:01 no właśnie, moja na pozytywki reaguje często rykiem, nie pasuje jej jak miga i gra i koniec, a pluszak zajączek gadający (ja gadam) jest cool Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ja Re: Prezent na 1 urodziny 05.02.12, 14:53 bardzo fajny prezent. ogłupiających migocząco- grających jest pełno. sukienka przyda się zawsze ( dla tych co rodziców zdaniem się sugerują ) misiek duży boski jest - moja też uwielbia. 1 urodziny misiek musi być brzdąkacze pewnie pojdą do ludzi/ allegro lub śmieci, a misiek zostanie argument z kurzem do kitu - plastik też trzeba myć, a miśki do pralki wrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Prezent na 1 urodziny 07.02.12, 09:30 Wrzuc polmetrowego miska do pralki i go potem wysusz. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ja Re: Prezent na 1 urodziny 30.03.12, 18:31 wkładam 75 cm miśka do pralki, odwiruję a potem na kaloryfer albo na balkon.. też masz problem wielki Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia1974 Re: Prezent na 1 urodziny 30.03.12, 19:47 Nieeeeeee Ja jestem mama prawie 9 miesiecznej dziewczynki i wierz mi maskotki tylko "zdobia" pokoj dzieciecy. Dzieci sie tym nie bawia. Ja bym wolala dostac jakis prezent edukacyjny/zabawke edukacyjna, a z ciuszkow wolalabym np. kurteczke albo jakies ladne buciki. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia1974 Re: Prezent na 1 urodziny 30.03.12, 19:53 A widze po wpisach, ze niektore dzieci sie jednak tym bawia. Coz. Pozostaja zapytac rodzicow, bo jak widac dziecko dziecku nie rowne. Odpowiedz Link Zgłoś
hebdzia81 Re: Prezent na 1 urodziny 03.04.12, 22:21 co do kwoty to jak najbardziej wystarczająca, dla mnie nawet wysoka niedługo roczek mojej córci i wydaje mi się że miś i sukienka to bardzo trafiony pomysł dzieci w różnym wieku różnymi rzecami się bawią, moja wszystkim czym się da i co można do buzi włożyć wiem po dzieciach mojego brata że maskotki też wkońcu idą w ruch Odpowiedz Link Zgłoś