Dodaj do ulubionych

Bezbarwny mocz

21.02.12, 19:46
Mój synek od dłuzszego czasu oddaje bezbarwny mocz. W grudniu jak badałam mu mocz to miał kolor słomkowy teraz już prawie od miesiąca oddaje bezbarwny mocz. Jutro mu go zbadam, bo zaczyna mnie to niepokoić, ale chciałam zapytać czy może od kogoś z was dzieciaczki też tak miały i nie było to nic poważnego, bo ja naczytałam się o niewydolności nerek i już mnie głowa rozbolała uncertain
Obserwuj wątek
    • oregano29 Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 20:20
      U nas też jest prawie bezbarwny..Z uwagi na poszerzenie ukm, badamy młodemu mocz co miesiąc. Wychodzi mała gęstość, ale nefrolog uspokaja, że to przez to, ze maluch spędza dużo czasu przy piersi i dużo pije.
      • daisy_2810 Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 20:26
        Hmmm... tylko, że u nas młody nie pije dużo. Wręcz mam ostatnio wrażenie, że wypija dużo mniej niż zwykle sad Układ moczowy miał badany, tzn usg też jakoś w grudniu czy styczniu i nic nie wykazało uncertain Nie wiem już co myśleć sad
        • hanusina_mama Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 20:47
          Nic nie myśleć i nie wymyślać. To normalne, że mocz niemowlaka jest słabo zabarwiony. U nas kolorem nie różni się zupełnie od wody, a zawsze wszystko jest ok.
          • oregano29 Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 20:51
            pije dużo mleka mialo byc smile nie doszukuj się chorób...inaczej idzie zwariować smile życzę spokojnego wieczoru. pozdrawiam serdecznie
            • daisy_2810 Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 21:17
              No staram się nie doszukiwać smile Staram się... smile W sumie ma tak już od dłuższego czasu i dopiero dziś mnie coś naszło. Kurcze no... smile Czy mleka pije dużo... hmmm.... ostatnio może więcej niż wcześniej, bo zwiększył sobie dawkę z 90ml na 150 i np. dziś samego mleka wydoił ok 600ml smile plus zupka kaszka i jabłuszko. Ale badanie moczu dla świętego spokoju i tak zrobię smile Dzięki smile
              • oregano29 Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 22:08
                Daj znać jak wyniki. smile
                • daisy_2810 Re: Bezbarwny mocz 21.02.12, 22:12
                  Ok. Ale najpierw musze go pobrac a to juz niestety nie bedzie takie latwe bo nie mam woreczkow wiec bede ganiac z kubeczkiem smile nie wiem tylko jak go sprowokowac do tego sikania bo ostatnio nic mi z tego "lapania" nie wyszlo mimo ze woreczek mialamsmile ani nozki w cieplej wodzie ani w zimnej nie pomoglysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka