spkasienka
30.03.12, 18:45
Ręce mi opadają z bezradności i tej niepewności!! To już mój któryś z kolei wątek na tym forum. Mam problem z dzieckiem 3 miesięcznym. Raz kupki nie takie, jak trzeba, raz mleko nie odpowiada..A JA TYLKO SŁUCHAM RAD PEDIATRY!!!-mała jest na 4tym mleku.
Wróciłam od pediatry, poszłam po receptę na bebilon pepti, bo we wcześniejszym wątku dziewczyny mi poradziły abym spróbowała właśnie pepti, gdyż sama jako dziecko miałam alergię na białka mleka krowiego i na laktozę. Mała mi potwornie ulewa od urodzenia. Ostatnio dostała nutriton do bebilon comfort i z początku (może 1,5 tygodnia) super pomogło ale znów problem wrócił. Czekam na usg w kierunku spr refluksu, recepty nie dostałam, kazała na własną rękę zrobić testy na alergię ale, jak sugeruje, to TYLKO ULEWANIE, a mnie szlag jasny trafia. Według mojego lekarza dziecko przybiera idealnie - 100, 200 g tygodniowo, jest na 25 centylu. Dziewczyny, czy ja mam coś z głową, czy dopatruję się czegoś u dziecka? Dzieciak mi ulewa od urodzenia i to nie łyżeczka, czy dwie po odbiciu, a kilka razy po karmieniu. Po mlekach ma często zaparcia, bóle brzuszka, tylko ten bebilon comfort jak tako podpasował.