kamilamrgn 21.06.12, 13:05 Mamy podpowiedzcie proszę do czego dodajecie kaszę mannę? albo co dodajecie do kaszy manny? oczywiście pytam o to zwykła spożywczą, a nie słodką Nestle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: kasza manna 21.06.12, 14:00 Tarte jabłko lub inne miękkie owoce (truskawki, poziomki, maliny). Odpowiedz Link Zgłoś
anjupa Re: kasza manna 21.06.12, 18:33 ja dodaję kaszki do zupki, do owoców też można, ale nie chce mi się jej gotować specjalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ann1610 Re: kasza manna 21.06.12, 21:18 Ja już od pewnego czasu podaje taką kaszkę na śniadanie, gotuje na wodzie, potem dodaje mleko w proszku i owoce: jabłko, maliny, truskawki, morele i dzięki temu ma kaszkę owocową i naprawdę pyszną i nie sztucznie dosładzaną! Poza tym dodaję czasem, by zagęścić zupki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilamrgn Re: kasza manna 21.06.12, 21:22 ale jak to wyglada w proporcjach? ile wody? ile lyzeczek manny? ile mm? Odpowiedz Link Zgłoś
jocelines Re: kasza manna 23.06.12, 20:58 Witam, u mnie wyglada to tak: mala wypija 180 ml mm, wiec wlewam 210 ml wody (30 ml wyparuje, zgestnieje itd.), do wrzatku wsypuje ciagle mieszajac 1 lyzke kaszy mannej (nie czubata i nie plaska, taka srednia), gdy kaszka troche zgestnieje, ale nadal jest plynna zestawiam z ognia i dodaje 6 lyzeczek mm, mieszam . I gotowa kolacja. Na drugie sniadanie robie w ten sam sposob kaszke i dodaje owoce (zazwyczaj uprazone w malej ilosci wodzie jablko lub inny owoc) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia30 Re: kasza manna 23.06.12, 21:54 mam pytanie - kaszka manna spożywcza tzn z normalnego działu , nie dziecięcego tak? Odpowiedz Link Zgłoś