Dodaj do ulubionych

mam problem z piersia

25.06.04, 16:12
od rana strasznie mnie boli jedna piers prawie nic nie leci i jeszcze
goraczki dostalam pow.39 co robic jak to zwalczyc odciagam co 1/2h ale to nie
pomaga. prosze o porady jak sobie z tym poradzic.nie karmie piersia tylko
odciagam z powodu nie wyrobionych brodawek.
pozdrawiam agulka i julka
Obserwuj wątek
    • kasia.tycz Re: mam problem z piersia 25.06.04, 16:16
      www.laktacja.pl/problemy/pr3.htm
    • tusia_tatusia Re: mam problem z piersia 25.06.04, 16:42
      zgłoś się do poradni laktacyjnej, oni jak zobaczą pierś to czasem wystarczy że
      naciśnał w jedno miejsce i wszystko przechodzi. Można tez zadzwonić, ale podobno
      muszą zobaczyć pierś przez telefon raczej nic sie nie uda właściwie zdiagnozować .
    • kropka1 Re: mam problem z piersia 25.06.04, 17:54
      zgłoś się do poradni laktacyjnej albo znajdź położną laktacyjną, najlepiej
      poleconą, przez kogoś mądrego, moge polecić kogośz Krakowa
      • agulka1 Re: mam problem z piersia 25.06.04, 18:08
        wolala bym kogos z warszawy. dziekuje bardzo za porady
    • sylwija Re: mam problem z piersia 25.06.04, 19:04
      Agulka, pewnie trafilo Ci sie zapalenie piersi, tak jest, gdy zatka sie jeden
      zrazik, no i wdadza sie jakies bakterie. Powinnas pojechac do szpitala, bo
      czasem, ale bardzo rzadko, moze z tego sie wykluc ropien (ale jesli mozesz
      jeszcze pisac, to znaczy, ze to nie jest ropien, za malo boli smile) Powinnas jak
      najwiecej wypoczywac, nie stresowac sie,(czesto do zastoju dochodzi pod wplywem
      stresu) a jezeli juz MUSISZ zrobic jakas lekka prace np. ukladanie czegos, to
      wlasnie lepiej jest to zrobic ta reka od bolacej piersi, aby rozruszac miesnie.
      Wez jakis APAP, ale jesli masz powyzej 40 stopni goraczki, to poradz sie
      lekarza, czy mozesz karmic. A! jeszcze bardzo wazne, jesli masz pogryzione
      piersi, to koniecznie smaruj je bepantenem i jak najwiecej wietrz, bakterie
      wnikaja przez drobne ranki na brodawkach.Ja mialam trzy zapalenia piersi, bo
      moja coreczka odgryzla mi pol brodawki i miesiac trwalo, zanim sie w miare
      zagoilo, plakalam z bolu podczas karmienia, a teraz to nawet lubie. Badz
      dzielna, im dluzej bedziesz karmila, tym bedzie to przyjemniejsze! Trzymaj sie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka