Dodaj do ulubionych

zapach kupki

02.07.04, 13:51
zaczyna mnie troche martwic:

zaczelam malemu (teraz ma 6,5 miesiaca, a od 6 miesiaca) podawac jablko i
marchewke, kupki robi ladne czyli nie zadkie, ale strasznie pachna - takim
kwasem - czy jest to wynik jablka czy czegos innego?
Przez pierwsze 2 mz maly mial bakterie (kliebsiella pneumonia i gronkowiec) i
wtedy te kupki nie dosc ze tez troche pachnialy kwasno to byly dodatkowo
zadkie i zielone.

Pocieszcie mnie ze to przez to jablko. Bo jak to znowu bakterie to mnie chyba
cos trafi sad

Gosia
Obserwuj wątek
    • czarnauk Re: zapach kupki 02.07.04, 14:35
      napewno przez jabłko :o) u mojej małej też tak jest, a co z gronkowcem? ma
      jeszcze - bo moja mała ...
    • kasia.tycz Re: zapach kupki 02.07.04, 15:01
      Mii sie wydaje, ze przez jablko. Moze ogranicz dziecku tego jablka przez jakis
      czas, na rzecz marchewki i innego owocku jak gruszeczka na przyklad.
      No i nie napisalas, czy te infekcje bakteryjne zostaly zaleczone definitywnie,
      bo w odwrotnym przypadku tez moze miec na to wplyw.
      PZDR,
    • anet22 Re: zapach kupki 02.07.04, 23:56
      Wraz z rozpoczęciem podawania dziecku innego jedzonka niż mleczko kupki
      przstają być "miłe dla nosa". Zaczynają po prostu śmierdzieć ;-P
      Jest to normalne. Nie masz się czego obawiać.
      Pozdrówki
      anet
      • ona22 Re: zapach kupki 03.07.04, 00:10
        a ja sie tez martwię o to tyle ze mój synek ma 4miesiace i nie je jeszcze nic
        oprócz PM i dokarmiam Isomilem .. najpierw miał NAN 1 i od tego dostał biegunki
        po jakimś czasie ..potem lekarz zmienił na Nutrenjgen który tak cuchnął ze sie
        go nie chwycił taki syf ... więc zmienił na Bebilon Pepti .. dalej biegunka,
        dopiero na Isomilu mu przeszło ale za to robi kupkę raz na dwa dni
        ..konsystencja i kolor dobry ale zapach !! o rany cuchnie niemiłosiernie.
        • jeran Re: zapach kupki 03.07.04, 08:49
          Heja !Nie martwcie się bo ja mam zarówno doświadczenia z klepsjellą jak i z
          mlekiem sojowym modyfikowanym.Mój synek też miałtą bakterę też były zielone
          kupki Ma w tej chwili 5 miesięcy i dostaje ProSobee2 podobno jest lepszy niż
          Isomil ale kupki są zielone twarde i mało ładnie pachnące.Czasy gdzie po moim
          mleku miał kupki żółte i rzadki minęły bezpowrotnie.Jabłko może dać taki efekt
          bo ja sama daję małemu i mam podobnie.Co do Prosobee2 jest od 5 miesiąca i
          dobra w smaku po Nutramigenie mały pluł dalej niż siedziałwink.Jest jeszcze
          Prosobee 1 dla dzieci przed 5 miesiącem.koszt na recepte 10 zł.trzymajcie się
          cieplutko.Alexandra
    • martinetka Re: zapach kupki 03.07.04, 12:42
      Trochę przestraszyły mnie Wasze posty, ponieważ moja córunia, też od zawsze
      robiła zielone kupki i nie pachniały one zbyt ciekawie. Teraz je zupki, deserki,
      no i oczywiście pije dalej mleko, jej kupki są różne od tzw. plastelinowatej do
      rzadkiej, kolor w zależności czego więcej zje ale nadal zdarzają się zielone, a
      o zapachu nawet nie wspomnę, pokój wietrzymy godzinę. Mój lekarz powiedział że
      kolor zielony jest od mleka, mała pije NAN, a co zapachu kupek i bąków to tak ma
      być i już, i tego się trzymałam aż do przeczytania waszych postów. Jako mało
      doświadczona mama, mam pytanie, z kąt wiedziałyście, że wasze maluchy mają
      jakieś bakterie, czy zaniepokoił Was kolor kupki a może zapach. Może powinnam,
      też to jakoś sprawdzić u swojej córeczki, a może zmienić lekarza.
      Pozdrawiam
      • czarnauk Re: zapach kupki 03.07.04, 14:23
        moja mała trafiła do szpitala jak miała 3tyg, i tam przy okazji badań wykryto u
        niej gronkowca, chociaż my podejrzewamy że to własnie tam sie go nabawiła sad
        poza tym nasz lekarz zawsze chucha na zimne
    • malkoska Re: zapach kupki 18.07.04, 21:29
      dzieki za odzew smile
      wlasne wrocilam z wakacji i od razu mi sie humor poprawil - pogoda jak wiecie
      nie byla przychylna spacerom sad - dzieki Wam wiem ze to moze tylko jabluszko

co do tych bakterii to juz mamy je za soba - miejmy nadzieje ze tak juz zostanie

Probuje podawac malemu cos innego ale nic mu niesmakuje - marchewka okropna,
      brokuly fatalne smile, jak na razie tylko jabluszko jest przyswajalne. Co do zupek
      to tez nie bardzo bo w kazdej jest marchew. I niestety kaszki tez sa nie dobre -
      moze tak 1 do 2 lyzeczek zje. Ale nie poddajemy sie i zawsze choc troche
      podajemy zeby sie maly przyzwyczajal.
      Czy Wasze pociechy tez tak trudno przyswajaja nowe smaki???

Gosia
      • mradford Re: zapach kupki 20.07.04, 10:00
        martwi Cie zapach kupy po jabluszku?Poczekaj az zaczniesz dawac miesko!ja
        wtulam nos w sweter bo inaczej nie moge wytrzymac!!!Pozdrawiam wink)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka