pina_colada88 20.09.12, 21:10 Nie mam pomyslu co kupić na chrzciny. Niuńka będzie miala 6 i pól miesiąca Wolalabym nie dawać pieniędzy, a krzeselko, które mialam zamiar kupić wlaśnie zamówili (iala yć to niespodzianka )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikoru Re: Praktyczny prezent 21.09.12, 21:30 To może popychacz (chodzik). Moje bliźniaki uwielbiają... Z mniej praktycznych (przynajmniej dla takiej kruszyny), za to bardziej pamiątkowych, ja moim chrześnicom kupowałam złoty łańcuszek z zawieszką (aniołkiem, bardziej uniwersalna niż medaliki) i kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: Praktyczny prezent 02.11.12, 15:40 tak, niektórzy kupują łańcuszki, medaliki, kolczyki. Można również jakieś ciekawe zabawki drewniane: bujaczki, koniki na biegunach, wózek dla lalki... Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Praktyczny prezent 22.09.12, 08:41 ja dość często na takie okazje kupuję książki - jakis komplet uznanego autora dziecięcego, ładnie wydany. Przykłady to seria Ani z Zielonego Wzgórza Opowieści z Narni seria Doktora Doolittle Jeżycjada itd... zazwyczaj udawało mi się znaleźć jakieś ładne wydania Moim zdaniem prezent fajny - praktyczny (choć do wykorzystania później) i trochę pamiątkowy, można dedykcje wpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Praktyczny prezent 22.09.12, 08:42 a ostatnio kuiłam duzy zestaw płyt z bajkami z serii Bajki-Grajki - bardoz polecam są fantastyczne i jest duży wybór, moje dzieci uwielbiają. To są bajki do słuchania, nie do oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
renatamalinows Re: Praktyczny prezent 22.09.12, 16:03 Może z chrzestnym złożysz się na większy fotelik samochodowy (tylko niech rodzice zasugerują jaki). Jeżeli dziecko jest noszone to może chusta albo nosidło. Odpowiedz Link Zgłoś
marila0 Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 16:12 Hmm, nie napisałaś czy będziesz chrzestną czy tylko gościem. W pierwszym wypadku trzeba jednak coś poważniejszego, np. fotelik samochodowy natomiast jako gość raczej coś symbolicznego. Byłam w zeszłym miesiącu na chrzcinach i z racji zbliżającej się zimy kupiłam śpiworek. Rodzice byli zadowoleni a to chyba najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 18:27 A dlaczego nie zapytasz rodziców dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
heja5 Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 22:09 śpiworek na zimę jeśli nie ma. Zapytaj najlepiej rodziców czego potrzebują. A fotelik samochodowy to chyba lekka przesada - no chyba, że składkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
maddlenel Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 22:23 A moze cos bardziej tematycznie skoro to chrzciny? Jakiś Aniołek z masy solnej do powieszenia, medalik z matka boska, Biblię z dedykacja? W końcu to CHRZCINY! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Praktyczny prezent 29.10.12, 08:58 maddlenel napisała: > A moze cos bardziej tematycznie skoro to chrzciny? Ale autorka pyta o praktyczny prezent, a nie taki do kurzenia się Czy wszystkie prezenty muszą być spowinowacone z tematem chrzcin? Myślę, że najdłużej zapamięta się prezent właśnie praktyczny, bo posłuży kilka czy nawet kilkanaście w niektórych wypadkach m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
makarony2 Re: Praktyczny prezent 29.10.12, 20:24 myśmy dostali dla niuńki łóżeczko turystyczne - powiem tak - na pewno się przyda, bo na święta jedziemy do rodziny na cały tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kw0 Re: Praktyczny prezent 29.10.12, 21:01 -jesli dziecko jest z duzego miasta to moze jakis karnet do klubokawiarni dla mam z dziecmi na jakies zajecia np. muzyczne - ja zazwyczaj kupuje jakis drobiazg np. zabawke, ubranko i dokladam pieniążki - zdjęcie dziecka w formie obrazu (wydruk na płótnie) - z zabawek to w tym wieku fajne są wszelkie grające - kocyk z wyszyty imieniem, data urodzenia itp. - śliniaki, łyżeczki i mieseczki - ale to juz pewnie maja - a z takich mega praktycznych o ile wiesz czego uzywają to chusteczki do pupy, pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś