Dodaj do ulubionych

Praktyczny prezent

20.09.12, 21:10
Nie mam pomyslu co kupić na chrzciny.
Niuńka będzie miala 6 i pól miesiąca wink
Wolalabym nie dawać pieniędzy, a krzeselko, które mialam zamiar kupić wlaśnie zamówili wink
(iala yć to niespodzianka wink))
Obserwuj wątek
    • nikoru Re: Praktyczny prezent 21.09.12, 21:30
      To może popychacz (chodzik). Moje bliźniaki uwielbiają...
      Z mniej praktycznych (przynajmniej dla takiej kruszyny), za to bardziej pamiątkowych, ja moim chrześnicom kupowałam złoty łańcuszek z zawieszką (aniołkiem, bardziej uniwersalna niż medaliki) i kolczyki.
      • magdalenas9 Re: Praktyczny prezent 02.11.12, 15:40
        tak, niektórzy kupują łańcuszki, medaliki, kolczyki. Można również jakieś ciekawe zabawki drewniane: bujaczki, koniki na biegunach, wózek dla lalki...
    • pstrabiedronka Re: Praktyczny prezent 22.09.12, 08:41
      ja dość często na takie okazje kupuję książki - jakis komplet uznanego autora dziecięcego, ładnie wydany.
      Przykłady to seria Ani z Zielonego Wzgórza
      Opowieści z Narni
      seria Doktora Doolittle
      Jeżycjada
      itd...

zazwyczaj udawało mi się znaleźć jakieś ładne wydania
      Moim zdaniem prezent fajny - praktyczny (choć do wykorzystania później) i trochę pamiątkowy, można dedykcje wpisać.
      • pstrabiedronka Re: Praktyczny prezent 22.09.12, 08:42
        a ostatnio kuiłam duzy zestaw płyt z bajkami z serii Bajki-Grajki - bardoz polecam są fantastyczne i jest duży wybór, moje dzieci uwielbiają.
        To są bajki do słuchania, nie do oglądania
    • renatamalinows Re: Praktyczny prezent 22.09.12, 16:03
      Może z chrzestnym złożysz się na większy fotelik samochodowy (tylko niech rodzice zasugerują jaki). Jeżeli dziecko jest noszone to może chusta albo nosidło.
    • marila0 Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 16:12
      Hmm, nie napisałaś czy będziesz chrzestną czy tylko gościem. W pierwszym wypadku trzeba jednak coś poważniejszego, np. fotelik samochodowy natomiast jako gość raczej coś symbolicznego. Byłam w zeszłym miesiącu na chrzcinach i z racji zbliżającej się zimy kupiłam śpiworek. Rodzice byli zadowoleni a to chyba najwazniejsze
    • lidek0 Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 18:27
      A dlaczego nie zapytasz rodziców dziecka?
    • heja5 Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 22:09
      śpiworek na zimę jeśli nie ma. Zapytaj najlepiej rodziców czego potrzebują.
      A fotelik samochodowy to chyba lekka przesada - no chyba, że składkowo.
    • maddlenel Re: Praktyczny prezent 28.10.12, 22:23
      A moze cos bardziej tematycznie skoro to chrzciny? Jakiś Aniołek z masy solnej do powieszenia, medalik z matka boska, Biblię z dedykacja? W końcu to CHRZCINY!
      • malgosiek2 Re: Praktyczny prezent 29.10.12, 08:58
        maddlenel napisała:

> A moze cos bardziej tematycznie skoro to chrzciny?

Ale autorka pyta o praktyczny prezent, a nie taki do kurzenia się tongue_out
        Czy wszystkie prezenty muszą być spowinowacone z tematem chrzcin?
        Myślę, że najdłużej zapamięta się prezent właśnie praktyczny, bo posłuży kilka czy nawet kilkanaście w niektórych wypadkach m-cy.
      • makarony2 Re: Praktyczny prezent 29.10.12, 20:24
        myśmy dostali dla niuńki łóżeczko turystyczne - powiem tak - na pewno się przyda, bo na święta jedziemy do rodziny na cały tydzień smile
    • kw0 Re: Praktyczny prezent 29.10.12, 21:01
      -jesli dziecko jest z duzego miasta to moze jakis karnet do klubokawiarni dla mam z dziecmi na jakies zajecia np. muzyczne
      - ja zazwyczaj kupuje jakis drobiazg np. zabawke, ubranko i dokladam pieniążki
      - zdjęcie dziecka w formie obrazu (wydruk na płótnie)
      - z zabawek to w tym wieku fajne są wszelkie grające
      - kocyk z wyszyty imieniem, data urodzenia itp.
      - śliniaki, łyżeczki i mieseczki - ale to juz pewnie maja
      - a z takich mega praktycznych o ile wiesz czego uzywają to chusteczki do pupy, pieluchy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka