Dodaj do ulubionych

Viburcol - Petycja

28.09.12, 10:47
Witam wszystkich! Zachęcam do podpisywania petycji w związku z wycofaniem Viburcolu z leków dostępnych bez recepty. Z pewnością jest wiele rodziców, którzy się z tym nie zgadzają tak jak ja.
Viburcol stosuje się u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju z gorączką a także bez. Pomaga również przy ząbkowaniu, kolkach i infekcjach. Po nim mój maluszek spokojnie spał smile
Nie zgadzam się z tym wycofaniem, dlatego apeluję do wszystkich aby podpisywali się pod petycją: www.facebook.com/events/213517425442928 Razem mamy szansę coś zmienić smile
Obserwuj wątek
    • gazka Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 10:49
      Chciałam jeszcze dodać, że kiedyś Viburcol N był bez recepty a teraz Viburcol C jest tylko na receptę. Dołączcie do mnie i zmieńmy to!
      • murwa.kac Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 13:07
        czy dobrze kojarze, ze to jest lek homeopatyczny?
        • joshima Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 21:18
          murwa.kac napisała:

> czy dobrze kojarze, ze to jest lek homeopatyczny?
          Nie lek. Preparat.
          • murwa.kac Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 22:02
            wybacz.
            przejezyczenie.
    • joshima Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 21:18
      gazka napisał(a):

> Witam wszystkich! Zachęcam do podpisywania petycji w związku z wycofaniem Vibur
      > colu z leków dostępnych bez recepty.

Chętnie podpiszę petycję dotyczącą wycofania Vibucolu i innych preparatów homeopatycznych (to nie sa leki) z aptek i zabraniającą lekarzom przepisywania ich.
      • murwa.kac Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 22:03
        joshima napisała:

CytatChętnie podpiszę petycję dotyczącą wycofania Vibucolu i innych preparatów homeopatycznych (to nie sa leki) z aptek i zabraniającą lekarzom przepisywania ich.

ja rowniez.
        • panizalewska Re: Viburcol - Petycja 01.10.12, 21:07
          ja też ja też i ja! wink
      • murwa.kac Re: Viburcol - Petycja 28.09.12, 22:05
        swoja droga zastanawia mnie fakt wprowadzania szamanskiego czary mary na recepte (dlatego upewnialam sie czy to homeopatia). bo co jak co, ale cukier i wode to ciezko przedawkowac z proporcji jakie sa w tych preparatach.
        wiec why?
        • joshima Re: Viburcol - Petycja 29.09.12, 01:51
          Akurat w tych czopkach to jest gliceryna tak jak w czopkach na zaparcia. Więc może jednak mają jakiś działania niepożądane przy nieroztropnym stosowaniu.
          • marychna31 Re: Viburcol - Petycja 29.09.12, 07:00
            > Akurat w tych czopkach to jest gliceryna tak jak w czopkach na zaparcia. Więc m
            > oże jednak mają jakiś działania niepożądane przy nieroztropnym stosowaniu.
            dokładnie tak.
          • murwa.kac Re: Viburcol - Petycja 29.09.12, 07:06
            no tez racja.
            tym bardziej nie ogarniam tego na recepte.
            abstrahujac juz od tego, ze homeopatia jest w aptekach dostepna.
    • crazy_mama Re: Viburcol - Petycja 29.09.12, 07:34
      Nie rozumiem petycji. Przecież jak taki skuteczny ten Viburcol u Twoich dzieci to wystarczy, że pójdziesz do pediatry i ci przepisze na te kolki. Nie wycofują przecież. Ja Viburcol kupiłam raz. Nie pomógł ani pierwszemu ani drugiemu dziecku smile
      Nie wiem czy to lek czy nie, homeopatią też nie do końca się interesuję. Ale może lepiej, żeby to na receptę było, żeby mamusie nie aplikowały niemowlakom na każde zająknięcie.
    • malazaba1 Re: Viburcol - Petycja 03.10.12, 13:58
      jak podasz dziecku relanium to też będzie spokojne, może lepiej znaleźć przyczyne niepokoju a nie faszerować chemią dziecko dla własnej wygody- i dodam że jestem mamą 2 dzieci 5 miesięcy i 3 latka i wiem co mówię i syn na maksa chorował
    • illegal.alien Re: Viburcol - Petycja 03.10.12, 15:09
      Hm. Ja chyba zaczne petycje, zeby morfina byla bez recepty - co tam sobie bedziemy zalowac i ograniczac sie do jakiejs homeopatii?
      Juz widze jak ktokolwiek, kto decyduje o tym, czy leki sa na recepte siedzi sobie i mysli 'hm, tyle ludzi chce ten lek bez recepty - co mi tam, niech im bedzie!'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka