Dodaj do ulubionych

3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!!

24.10.12, 09:12
Drogie forumowiczki,
piszę do Was, bo już odchodzę od zmysłów, a mój synek własnie robi kolejną kupę. Za dwa dni skonczy 3 mce, od niedzieli ma mega biegunkę, po 14-15 kup na dobę, zawsze podczas jedzenia i jeszcze w miedzyczasie. Kupa to niestrawione mleko, taki serek wiejski, plus zielony sluz, nie jest jakas wodnista bardzo, bo własnie ten serek jest zamiast wody. To mnie własnie najbardziej martwi..ze nie jest to zwykła infekcja jelitowa, tylko dziecko przestało trawić mlekosad Dodam, ze od początku mały ma zmieniane kilkakrotnie mleko ze względu na silne wzdęcia, łącznie z bebilonem pepti, kupy robił rożne, był czas ze rzadkie, ale zawsze 1-2 dziennie, nigdy wiecej. Od piatku pojawiały się już po 3, takie brzydkie, ale na Humanie kupy były dosc brzydkie, wiec na początku się nie martwiłam, ale w nocy z sob na niedzielę zaczęła się juz prawdziwa sraczka. Mały je mleko w miare normalnie, tylko trochę mniej, bo podczas jedzenia strasznie prze na te kupe, jak juz strzeli to przestaje jesć, ale na szczescie je, nie jest na razie odwodniony, widzial go lekarz wczoraj i przedwczoraj, zachowuje sie normalnie, tylko te kupy robi non stop. Dostaje dicoflor. Lekarz w pon mówil, ze po 1 dobie powinno przechodzic, ale jest coraz gorzej. Dodam, ze moj starszy syn w czwartek zwymiotował, a ja w nocy z pon na wt. Nikt z nas nie miał biegunki, czujemy sie dobrze, męzowi nic nie jest. Czy to ma zwiazek z tą biegunka? Nachodzą mnie straszne mysli, ze tymi zmianami mleka rozwaliłam dziecku jelita, że moze miał alergie i kosmki jelitowe zanikły..wiem, ze nie mysle racjonalnie, ale nie umiem sobie poradzic z problemami chorobowymi moich dzieci. Przyczyną jest to, ze 1. syn sie urodzil 2,5 mca wczesniej, ledwo przezył, duzo z znim przeszlismy i nadal przechodzimy i niestety to się bardz odbiło na mojej psychice. Kazda choroba doprowadza mnie na skraj rozpaczy, zaraz się boje, ze dziecko umrze, ze szpital, ze rak..proszę, nie potępiajcie mnie, naprawdę mi ciężkosad
Napiszcie mi z waszego doswiadczenia czy 3 mczne dziecko moze miec aka dziwna biegunke, jak długo to moze trwac, czy to moze byc zwykła jelitówka? Moj starszak jak mial nieraz biegunke to były zwykle wodniste kupy, 5- razy na dobe 2-3 dni, ale nie takie ilosci i taka dziwna konsystencja.
Kuźwa, siedzę i ryczę z powodu głupiej sraczki, pprzecież to chore jest!
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: 3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!! 24.10.12, 09:16
      jezeli ma ostra biegunke, to juz dawno powinnas byc u lekarza badz na pogotowiu, bo sie dziecko odwodni.
      jezeli jest co raz gorzej to oczywiste, ze kolejna konsultacja jest potrzebna.
      • ewelajnawrocek Re: 3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!! 24.10.12, 09:25
        byłam u lekrza wczoraj, mały na razie nie jest odwodniony tyle ze ilosc kup wzrosła, zachowuje sie normalnie, gaworzy, smieje się..powinnam serio jechac na pogotowie juz?
        • ladnyusmiech Re: 3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!! 24.10.12, 09:33
          To ciężko masz. Też bym odchodziła od zmysłów. Niemowlę potrafi się zupełnie odwodnić w kilka godzin. Już nie chce Ci pisać dosadnie jakie są konsekwencje w takim wypadku. Jest to bardzo niebezpieczne. Poszłabym albo do innego lekarza albo rzeczywiście na pogotowie. Bo jeśli w nocy biegunka stanie się bardziej wodnista/częstsza? Zgroza myśleć.
    • lidek0 Re: 3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!! 24.10.12, 19:39
      Nie wiem czy dziecku w tym wieku można już podawać napar z owoców suszonej czarnej jagody, ale dziwne, że nic przeciw tym biegunkom dziecko nie dostał, bo Diclofor to mało. Może to objaw alergii na białko mleka krowiego lub laktozę i żeby było lepiej jeden rodzaj mleka musisz podawć nieco dłużej.
      • kasiak37 Re: 3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!! 24.10.12, 22:15
        maly wcale nie musi wymiotowac przy jelitowce,wystarczy ze bedzie mial biegunke mimo ze Ty i Twoj starszy syn mieliscie wymioty.Ja bym pojechala z dzieckiem na oddzial bo rzeczywiscie takie niemowle moze sie odwodnic w tempie zawrotnym.
        • ewelajnawrocek Re: 3mce ostra biegunka błagam o pocieszenie!!! 29.10.12, 15:58
          W piatek biegunka przeszła, kupy wrociły w miarę do normalnego wygladu, 1-2 na dobę i od dzis znow biegunka, co karmienie to kupa coraz rzadsza juz ze sluzem i niestrawione mleko. Nic nie zmienialam w miedzyczasie. Nie mam jeszcze wyników badania kupy, ale jestem załamana. nie wiem juz co mu jest, nigdy wczesniej tak nie było.. to juz drugi tydzien trwa..
          • ewelajnawrocek wynik rota i adeno..jest ujemny.. 29.10.12, 16:13
            • doss86 Re: wynik rota i adeno..jest ujemny.. 29.10.12, 16:29
              Dziwna z ciebie kobieta, ja rozumiem pytać się na forum o rzeczy, z którymi mozna czekać- typu- zabawy z dzieckiem, usypianie itp, ale niemowlę ma biegunkę,a ty zamiast zmienic lekarza (konowały tez sie trafiają, przecież nie każdy lekarz jest w 100 % godny zaufania), jeśli Cię coś niepokoi pomimo wizyty lekarza, to zamiast wypisywac na forum i szukac porad lepiej rusz tyłek do innego lekarza i zapoznaj się z jego opinią, bo tak jak dziewczyny piszą z taką biegunka u takich niemowlaków to nigdy nie wiadomo.
              • ewelajnawrocek E.coli 31.10.12, 10:15
                Wyszlo w posiewie, na razie nie mam wolnej wizyty u pediatry wiec sie zastanawiam co z tym robic, pamietam jak lekarka mówiła ze tylko Salmonelle sie leczy, inne bakterie nie..wczoraj 3 normalne kupy..

Enterococcus faecalis BARDZO LICZNE
                Escherichia coli grupa A BARDZO LICZNE
                Staphylococcus aureus LICZNE
                • kindddzia Re: E.coli 31.10.12, 11:33
                  wydaje mi sie, ze dwie pierwsze normalnie bytuja w ukl pokarmowym, przynajmniej u doroslych, a ta trzecia to gronkowiec. Z pewnoscia poszlabym z tymi wynikami do lekarza/lekarzy
                  podajesz dziecku jakies probiotyki?
                  • ewelajnawrocek Re: E.coli 31.10.12, 11:44
                    tak, cały czas dicoflor, oczywiscie pojde do lekarza, ale dopiero w piątek, dziecko nie gorączkuje, zachowuje sie normalnie tylko kup ciągle za dużo i brzydkie.
                    • mamafranusia Re: E.coli 31.10.12, 22:05
                      ja odstawiłabym dicoflor i zobaczyła co się będzie działo
                • lidek0 Re: E.coli 31.10.12, 20:19
                  To idziesz do pediatry bez kolejki między pacjentami - proste i skuteczne o ile zależy Ci na czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka