artphorma
15.02.13, 14:37
Witam, jak pisałam we wcześniejszych postach staram się moje cyckowe dziecko przestawić na stałe jedzenie. Generalnie jada kaszki, obiadki z mięsem i owoce i ma 7,5 mca. chcę aby te posiłki podawane były o stałych porach zamiast cyca. Mam kilka pytań
1. Czasami udaje mi się trzymać planu:
rano cyc, II sniadanie kaszka, obiad, południe cyc, wieczór kaszka na noc cyc,ale czasami mała domaga się cyca ,a odrzuca np kaszkę na wieczór wtedy jej ustepuję czy właściwie?
2. Jak robicie wy, bo ja nie potrafię do końca zgrać jedzenia z drzemkami ponieważ mała chodzi róznie spać i np bywa tak, że z obiadek powinna zjeść koło 13:30-14:00 i jak podam jej obiadek o 14:00 to potem koło 17ej wypada pora cyca, a co robic jak spiaca robi sie o 15.30-16ej, nie wiem czy wtedy dac jej wcxesniej cyca ale to jest tylko poltorej,dwie godziny od obiadu czy moze polozyc ja spac a cyca dac jak wstanie tylko boje sie ze przez to wstanie wczesniej. wiem moze to glupie pytanie ale nie wiem , jak jest u was, bo ja nie umiem tak ustawic zeby szla spac od razu po obiedzie, bo co na sile usypiac albo przeciagac obiad, ale to bedzie wyc z glodu