Dodaj do ulubionych

dziwne miny

21.03.13, 20:29
Synek 7 miesięcy od jakiegoś czasu zaczął robić dziwne miny. Ustka zwija w "dziubek", przy tym marszczy nosek. Czasem pociera nosek rękami. Nie ma kataru, kaszlu, nie kicha, nie ma problemu z oczkami. I nie wiem czy to normlane? Alergiczne? Przez moment wydawało mi się, że robi taką minę po ulaniu (do dziś ulewa po jedzeniu- nie mocno- ale ulewa). Ale jak go obserwuję- to nie jestem pewna. Dziecko dość często się tak marszczy. Nie chcę chodzić niepotrzebnie do lekarzy i go męczyć. Co to może być?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: dziwne miny 21.03.13, 20:49
      1. człowiek ma nos, to go marszczy i ogólnie go bada
      2. powietrze jest suche i coś mu w nosie dokucza
    • judyta227 Re: dziwne miny 22.03.13, 07:54
      Brzmi jak nawykowe ruchy mimowolne, czyli problem neurologiczny zapewne po szczepieniu.
      • madzik29 Re: dziwne miny 22.03.13, 08:58
        spokojnie, moj robi dokładnie to samo, końcy za 2 dni 8 mcy wiec są rówieśnikami, starszy tez tak robił, obwiniam ząbkowanie, miny, pocieranie nosa, marszczenie go, syczenie, ciągnięcie ucha, tarcie polików itp..ząbki idą i dokuczają , widać juz górne jedynki i dolne przy dziąśle.
        • kindddzia Re: dziwne miny 22.03.13, 09:12
          mamy tak samo, za 2 dni stuknie 8 miesiecy. Albo zeby, albo suche powietrze, albo po prostu robi miny, moja co chwile cos nowego wymysla. najbardziej sie martwilam jak zaczela osla udawac, takie piski na wdechu luuuudzie, gdyby nie byla usmiechnieta, to bym pomyslala, ze dziecko mi sie dusi. Przeszlo tez
          • aaaniula Re: dziwne miny 22.03.13, 09:30
            Ehh mam nadzieję, że macie rację. Najbardziej obawiam się alergii na futrzaka. W zasadzie tak od urodzenia młodego czekam czy mu ten kot zaszkodzi czy nie. Młody alergik- po mamie smile Skazę mamy pełną parą do tego ostatnio potwornie wysypało go żółtko jajka. Po kilku dniach ładnie zeszło, ale synalek dalej z tym nosem majstruje. Za uszy też się ciągnie smile Już myślałam, że może jakieś zapalenie ucha albo coś, ale mi i mężowi też zaczął te uszy naciągać więc wyluzowałam smile
            • madzik29 Re: dziwne miny 22.03.13, 09:53
              mysle, że jakby to była alergia to by miał czerwone oczy, łzawiły by, kichał, woda z nosa sie lała, suchy kaszel.. ale nie marszczenie ust w dziubek wink dzieciaki rożne cuda wymyślają, przeszłam wszystko z pierwszym, od kichania, parskania, kaszlu udowanego, dziubki, ciagniece uszu i inne cuda wianki smile
    • arya82 Re: dziwne miny 22.03.13, 10:34
      Moj tak robi gdy: jest spiacy, ma katarek, ida zeby a najbardziej jak juz nie chce wiecej jesc posilku, wtedy jeszcze tak smiesznie sapie szybciutko. Ma 9 mcy. Mysle ze to normalne, jakis rodzaj ekspresji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka