z.la
06.08.13, 20:27
Witajcie matki.
mam juz dosc, moje prawie 2 miesieczne niemowle przez caly dzień od 8 rano do 20 spało tylko 2,5 godziny.
Cały czas marudzi, nie spi, nie da nic zrobic, wszystko szybko, w stresie, mam starsze dziecko ktore tez wymaga uwagi. trzeba jakis obiad ugotowac, ogarnac dom a maluch nie daje nic zrobic.
Karmie go piersia plus butelka. Dzis sie zalamalam i wypilam piwo 0,6 o 17 godzinie. Myslalam, ze dam mu po kapaniu butle i pojdzie spac. Ale po 19 maly dostal butelke i domagal sie jeszcze cyca. Plakal, szukal buzia piersi i nie zasnal mimo zmeczenia. Wiec przystawialm go do piersi , dopiero sie uspkoil. Mam wyrzuty sumiena, jestem przemeczona, zla, sfrustrowana. Czy to kiedy minie> ? Wiem ze nie powinnam pic alkoholu karmiac p. ale dzis sie zlamalam i przez ta jedna chwile bylo tak milo i bezproblemowo. No wlasnie, chwile!
Dodam ze miedzy 17 a 20 godz. wypilam tez dwie szkl. wody niegazowanej, czy bardzo zaszkodzilam dziecku tym piwem>?
Czy to mozliwe by tak mały niemowlak tak malo spal w dzień? Dodam ze tak sie dzieje tylko w upaly, staram sie by przebywal tylko w chlodnych pomieszczeniach ale wiadomo w domu tez goroco., Jestem na skraju wyczepania psychicznego. Mam nadzieje, ze to sie kiedys zmieni i zacznie spac jak prawdziwy ksiazkowy maluszek.
Przepraszam za chaos wypowiedzi.