Dodaj do ulubionych

Tiki niemowlaka

02.10.13, 17:00
Witam,
Moj synek (ponad 8 miesiecy) ostatnio zaczal miec dziwne tik. W roznych sytuacjach macha glowka w prawo i w lewo (tak jakby robil "nienienie"). Jak siedzi,jak je,jak stoi... Tak sie zastanawiem skad mu sie to wzielo? Nie chce byc panikara tongue_out ale chcialabym sie dowiedziec czy ktos tak ma/mial i wie czy to nic zlego?
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: Tiki niemowlaka 02.10.13, 17:29
      Wg mnie to nie jest tik, tylko normalna zabawa. No, chyba, że robi tak non stop...bez przerwy
      • baba-baba Re: Tiki niemowlaka 02.10.13, 17:36
        Dzieci lubią wprowadzac błędnik w taki stan,niby to jest dla nich przyjemnośc.
        • moniaak27 Re: Tiki niemowlaka 02.10.13, 17:56
          Mój też tak robi dosyć czesto.. też sie nad tym zastanawialam czy to normalnesmile
          • aleksandrajurek Re: Tiki niemowlaka 03.10.13, 16:40
            moj tez tak robil ale mu przeszlosmile
            • libretinka Re: Tiki niemowlaka 03.10.13, 16:49
              Mój w tym samym czasie tak miał i potem tak robił jeszcze ze 2-3 mce. Przeszlo
              • daria_94 Re: Tiki niemowlaka 04.10.13, 17:15
                Dziękuje za odpowiedzi smile chciałam sie upewnić ze to normalne smile
                • dwustumilowylas Re: Tiki niemowlaka 09.10.13, 21:10
                  Młody też tak robił przez jakiś miesiąc. Przestał - w czasie zbiegło się to z podaniem leków przeciwrefluksowych. Teraz leki odłożyliśmy i znów macha. Zastanawiam się, czy może być zależność. Z drugiej strony Młody zazwyczaj chichra się jak tak kręci łebkiem więc może to faktycznie jakaś autostymulacja.. Dobrze wiedzieć, że nie on jedenwink
    • kasiamalpa Re: Tiki niemowlaka 10.10.13, 09:59
      mój miał to samo mniej więcej w tym właśnie wieku,nawet nagrałam go jak to robi i pojechałam z nim do neurologa wink
      babka zbadała młodego,obejrzała film,i powiedziała,ze to "głupawka" taka...
      i najlepiej żeby dziecko miało mniej bodźców typu tv włączone w pokoju, gdzie większość czasu przebywa dziecko....
      minęło ( chyba znudziło ) mu za jakieś 2 tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka