Dodaj do ulubionych

są tu młode mamy...

16.03.07, 10:14
Hej
Jestem ciekawa czy są tu jakieś młode mamy z maluszkami??
Jak byłam w ciazy to widziałam duzo mam z brzuszkiem... i gdzie one teraz się
podziały?? gdzie chodzicie na spacery??? z chęcią nawiaże nowe znajomości ;-))
Ja mam synka 5 m-cy 2 tyg. ;-)))
Obserwuj wątek
    • gwiazdeczka666 Re: są tu młode mamy... 17.03.07, 17:13
      Witam. Moja nuneczka jest juz troszke starsza, ma 20 miesięcy. Ale zgadzam sie
      z toba ostatnio bardzo duzo widac dziwczyn w ciazy. Mysle ze tak jak ja siedza
      narazie w domu. Ja kiedy jest brzydka pogoda to jade na sklepy. Naprzyklad do
      centrum stalowa wola. Jest tam duzo miejsca a moja agatka bardzo lubi ganiac
      sie naokolo półek. Jak była mała tez tam jezdzilam ale na krocej bo
      przeszkadzaly jej swiatla. Jak agatka miala 5 miesiecy godzinami chodzilam z
      nia po stalowej. Zawsze spała na spacerze, nawet jak było zimno na dworze. Jak
      zrobi sie cieplej to zapraszam do tawerny na powietrzu. jest cicho i przyjemnie.
      • magusiape Re: są tu młode mamy... 17.03.07, 19:47
        Witajcie.Ja mam dwie córeczki 3 miesięczną i 7 letnią. Tez codziennie chodzimy
        na spacery,aż nóżki w dupki nam wchodzą:)))Wiem,jak nudno jest tak dreptać z
        wózkiem samemu,w dodatku jak dziecko śpi,więc tak organizuję spacery, że
        zabieram starszą z zerówki i idziemy sobie razem i mamy duuużo czasu do
        omówienia jej "ważnych" spraw.A Malutka śpi. Do sklepów z wózkiem raczej nie
        wchodzę,musiałabym odkrywac Mała, zdejmować czapeczke, bo jest jednak ciepło w
        środku i ona na pewno by sie obudziła, w dodatku lubi bardzo jak wózek
        jedzie,wiec siedzenie na ławce tez nie bardzo wchodzi w grę. Więc tak robimy
        sobie rundki po Stalowej.Pozdrawiam i oby do lata!!
    • bartosowa Re: są tu młode mamy... 18.03.07, 12:43
      Witam!
      Ja mam dwie coreczki, bliźniaczki, półtora roczku. Jak były mniejsze uwielbiały
      spać na spacerkach, więc można było usiąść na ławce i nadrobić zaległości w
      lekturze. Teraz siedzenie nie przejdzie. Albo jedziemy, a jak nie to
      dziewczynki chcą wyjść z wózka i spacerować na nóżkach. Z wózkiem nabijamy dużo
      kilometrów, załatwiając po drodze zakupy i rozne inne sprawy lub po prostu
      spacerjąc. A na spacerki piesze wychodzimy na skwerek koło domu kultury.
      Pozdrawiam:)
      Pozdrawiam:)
    • magusiape Re: są tu młode mamy... 20.03.07, 09:04
      No i co? Jak tam spacerki? Wczoraj padał deszcz, a ja i tak twardo na spacer.
      Ale niestety nie dałam rady dłuzej niz pół godzinki -nie wzięłam nic
      przeciwdeszczowego, bo wydawało mi sie,że tak bardzo nie pada. No i tyle.
      Dzisiaj chyba ładniej bedzie:)Pozdrawiam.
      • annagp3 Re: są tu młode mamy... 21.03.07, 23:44
        nio mało nas na tym forum... ale to co.
        spacerki, spacerki ale ta pogoda odbiera ochote na nie, wiec sie gnieździmy w
        domku... byle chorubsko nas niedopadło...
        • gwiazdeczka666 Re: są tu młode mamy... 22.03.07, 07:18
          Nuda nuda, ale ja ze swoim maleństwem jade w sobotę do sandomirzea na basen.
          Troszeczke sie rozerwiemy. To jej piuewszy wyjazd na basen. Juz mi se nie
          nudzi , bo zastanawiam sie jak to bedzie. Potem Wam opieszę jak było.
          • annagp3 Re: są tu młode mamy... 22.03.07, 09:04
            czekamy czekamy na relacje ;-))
            a powiedz mi trzeba az jechać do Sandomierza na basen bo w Stalowej nic takiego
            nie zorganizowali dla małych dzieci?? ja jeszcze sie nieorientowałam wiec
            dlatego pytam.
            • gwiazdeczka666 Re: są tu młode mamy... 22.03.07, 12:17
              Na basenie w Stalowej nie ma miejsca gdzie moga bawic sie małedzieci. Widzialam
              zdjecia z basenu w sandomierzu jak byl tam moj brat z dziecmi. Jest tam mała
              zjezdzalnia i płytszy brodzik dla maluszków. reszta po powrocie.
              • becia993 Re: są tu młode mamy... 23.03.07, 10:03
                Witajcie:) Ja mam 14 miesieczna coreczke:), a co do spacerow, to ciezko sie
                ostatnio rozkrecic, przez ta pogode:(. Pozdrawiam wszystkie mamy:)
                • magusiape Re: są tu młode mamy... 23.03.07, 19:29
                  Wiecie, ja to chyba jestem nie do zdarcia z tymi spacerkami. Chodziłam nawet
                  dzisiaj półtorej godzinki, tylko mocno trzymałam wózek i czapkę na głowie, żeby
                  nie zwiało:)))

Życie zaczyna się po trzydziestce :)
    • magusiape Młode mamy....... 24.03.07, 09:17
      W sumie to musze chyba was przeprosić, bo wepchnęłam sie na wasz wątek:D
      Miały sie wpisywać młode mamy,a ja juz ...jak w sygnaturce...heheheh...
      Ale to dlatego, że duchem jestem bardzo młoda i mam malutką Dzidzię.:)
      Pozdrawiam.
      • bartosowa Re: Młode mamy....... 24.03.07, 10:12
        Witaj w klubie mam po trzydziestce:)
        • becia993 Re: Młode mamy....... 25.03.07, 10:36
          Czy to wazne jaki wiek:>? najwazniejsze ze mamy:]:]:]Pozdrawiawiam. Beata
      • annagp3 Re: Młode mamy....... każde mamy ;-)) 25.03.07, 23:45
        zrobiłam gafe pisząc "młode" bo każde mile są widziane i wiek nie gra roli,...
        bo mówi się że kobieta musi dojrzeć do macierzyństwa ;-))
    • nicola-x Re: są tu młode mamy... 25.03.07, 11:08
      Witam jestem Katarzyna mam synka ma 3 latka chodze na spacerki tam gdzie sa
      traktory kopary pociagi oraz na place zabaw moj nr gg 2929181 pozdrawiam
      • gwiazdeczka666 Re: są tu młode mamy... 26.03.07, 14:29
        Witam wszystkie mamuśki ponownie. Byłam z Moja Agateczka na basenie w
        Sandomierzu. Był to jej pierwszy pobyt na basenie i niestety nie bardzo udany.
        Może to hałas, a może ogólnie dużo wody. W każdym razie Agateczka nie miała
        ochoty się kąpać. Postanowila ze ja przyzwyczaje. Mam juz zakupione stroje
        czepki itp wiec bede chodzila na basen do Goli. Narazie musze sie wiecej o nim
        dowiedziec. Basen ogólnie w sandomierzy super. Jest ciepłe dzakuzi, brodzik ze
        schodkami i rura do zjezdzania. polecam
        • magusiape Re: są tu młode mamy... 27.03.07, 09:58
          U Goli, niestety jakość wody jest duzogorsza niz w Sandomierzu,uważajwiec,
          jesli dziecko masz wrażliwe, żeby oczu nie zachlapać, ani sie nie napić. Jest
          po prostu chlor - niestety. W Sandomierzu woda jest ozonowana,więc zdrowsza . I
          czasem jest na prawde chłodna woda jak dla małego dziecka. Moja w wieku 5 lat
          zraziła sie własnie z powodu zimna - i sa czasem przeciagi od nie zamkniętych
          od szatni drzwi,c iagnie po podłodze - akurat na wysokości głów pływających
          ludzi.Nie ma płytkiej wody ( tzn brodzika),tylko tak po biodra dla dorosłego,
          więc weź kółeczko najlepiej dla małej albo jakas inna zabawkę.
          Ogólnie tak3+ albo 4. W Sandomierzu lepiej, weselej, ale u Goli chyba
          spokojniej.
          Moze Ty będziesz miała inne zdanie,jak nie spróbujesz to nie zobaczysz:)
          Pozdrawiam.
          • gwiazdeczka666 Re: są tu młode mamy... 02.04.07, 12:48
            Czesc Mamuśki.
            Nawet nie mowcie że spacerki się nie udały na weekendzie. Pogoda była super, a
            nawet wyprubowalam nowy wózeczek.
            Bardzo dziekuje za opinie basenu o Goli. Rzeczywioscie p[rzyjzałam sie mu
            dokładnie i dla mojej córci nie ma tam miejsca na plywanie jest za głęboko.
            Zapraszam dzisiaj wszystkie mamy z dzieciakami pod pomnik Jana Pawła II.
            Nasz Papiez zawsze lubił dzieci. Ja z moją Agateczka będę napewno, choc na
            chwileczke zapalić lampeczkę.
            POZDROWIENIA
            • annagp3 Re: są tu młode mamy... 03.04.07, 18:25
              oj dawno tu niezaglądałam ;-((
              Gwiazdeczka666 chyba do tych basenów to trzeba cierpliwości, tak jak do dzieci,
              my chcemy na dobrze a one sobie to tak słodko olewaja ;-)) ja bym chciała
              chodzić z synkniem na basen ale sie wstrzymam( pierw musze sie ja zmieścic w
              kostium ;-))
              co do spacerków to super była pogoda, ja wybrałam sie do pobliskiego lasku;-))
              w takim razie po swiętach (bo przed jest duzo roboty w domku) musimy umowić sie
              wspólny spacer ;-)) co wy na to ???
              • gwiazdeczka666 Re: są tu młode mamy... 04.04.07, 07:53
                Co do spacerka jestem oczywiscie za nawet sobie na ten dzień urlopik wezmę. Juz
                widzę minę mojej Agaci na widok dzidziusiów :-D
              • agnka1 Re: są tu młode mamy... 04.04.07, 10:47
                my jeździmy z naszym synkiem na basen do Tarnobrzegu; są tam specjalne zajecia
                dla maluchów z rodzicami w każdą niedziele; jest super, nasz mały pływa już sam
                w pływaczkach,a ma 2,5 roku. Polecam.
                • annagp3 Re: są tu młode mamy... 04.04.07, 11:26
                  to co umawiamy się na środę 11.04??? tylko gdzie. Bo mi to wszędzie pasuje
                  (chyba) bo lubie chodzić. Moze na edukacji tam jest taki plac zabaw dla dzieci
                  lub w parku koło torów( koło szkoły muzycznej) ??? lub.. czekam na propozycje
                  • jus_1 Re: są tu młode mamy... 09.04.07, 17:44
                    Witam wszystkie mamy i ich dzieciaczki. Ja jestem mamą czteromiesięcznego brzdąca. Z synkiem staramy się codziennie wychodzić na spacer - no chyba, że jest taka pogoda jak dzisiaj:( Chętnie dołączymy do "zjazdu" mam. Ale obawiam się, że w tym tygodniu deszcze mogą nam to skutecznie uniemożliwić:((
                    • annagp3 zlot... chyba poczeka... 10.04.07, 18:46
                      chyba to spotkanie z mamami i dzieciakami trzeba przełozyc jak słoneczko
                      wyjdzie ;-) Wiec bede śledzić pogodę i jak tylko ładnie się zrobi to spotykamy
                      sie ;-)))
                      a witamy nowa mamę na Forum i pozdrawiamy maleństwo;-))))
                      • magusiape Re: zlot... chyba poczeka... 11.04.07, 09:17
                        Cześćdziewczynki;)
                        My dopiero wróciliśmy po świetach - ale chętnie spotkamy się na "zlocie" za
                        jakis czas, po niedzieli ma być lato!!
                        My zawsze ok 15 wędrujemy w okolicach KENu, więc piszemy sie na te rejony -
                        Julka 6 lat i Ola 4 miesiace:)papa
                        • gwiazdeczka666 Re: zlot... chyba poczeka... 13.04.07, 07:42
                          No i robi sie cora cieplej. Moja niunia wczoraj przeszła straszne kilometry
                          sama na nózkach. Duża z was jest na urlopach macierzyńskich. Ja niestety
                          pracuję i nie moge wychodzic z córcią na spacerki a tak bym chciała. Mój mąż
                          dopiero od niedawna zaczął z nia wychodzić.
                          Spotkanie nadal aktualne? Może jak nigdzie nie wyjedziecie to spotkamy się na
                          placu zabaw na edukacji 1 maja okolo 10-11. Pozdrowionka
                          • annagp3 Re: zlot... chyba poczeka... 13.04.07, 08:29
                            Troche zawaliłam bo miałam kontrolowac pogode ale tyle spraw mi sie zebrało na
                            raz ze szok. Dziś ide na pogrzeb cioci, dostałam wezwanie do szpitala, musze
                            być na uczelni... poprostu jednym słowem wracam do rodziców do Wawy i zostawiam
                            męża znowu samego, znając zycie pojawie się tu nie wcześniej niż za
                            miesiąc:-((( okropność życ w rozłące ale co zrobić... dlatego bardzo żałuje że
                            niespotkałam się z Wami Mamami, ale jak tylko się pojawie w Stalowej to dołącze
                            do kolejnego spotkania bo napewno wcześniej się spotkacie na spacerku. Niech
                            ktoraś z Was zaproponuje termin i miejsce ;-))!!!!!!
                            Ja bedę śledzić wasze spotkania ;-))
                            pozdrawiam
                          • magusiape Re: zlot... chyba poczeka... 13.04.07, 14:52
                            Gwiazdeczka,ja wychodze na spacerki po 15 tej :) niby jestem na macierzyńskim,
                            ale musze trzymac ręke na pulsie i w pracy - własna działalnosc ma takie uroki.
                            A spacerek robię, jak odbieram starsza córcię z zerówki:)
                            Pozdrowionka.
                          • jus_1 Re: zlot... chyba poczeka... 13.04.07, 16:54
                            Ja z moim synkiem wychodzę codziennie ok 11 - 12. Chętnie więc się dołączymy do gwiazdeczki. Możemy ewentualnie skorygować trochę godziny tak żeby więcej nas było:)
                            • becia993 Re: zlot... chyba poczeka... 16.04.07, 13:13
                              Ja rowniez z mila checia sie dolacze do zlotu mamusiek:):):). Pozdrawiam Was
                              wszystkie bardzo cieplutko:)
                              • kierownikowa czy młode mamy szczepią dzieci na sepse ??? 24.04.07, 11:44
                                ja zaczynam panikować..więc podbijam wątek i ponawiam pytanie...
                                czy szczepicie dzieci na sepse?

jeśli tak to gdzie i za ile?
                                • jus_1 Re: czy młode mamy szczepią dzieci na sepse ??? 24.04.07, 12:03
                                  Hej
                                  Grunt to spokój:)
                                  Ja nie szczepiłam mojego małego na sepsę - co prawda ma on dopiero cztery miesiące. Po pierwsze wiele lekarzy sądzi, że za dużo szczepionek to też nie dobrze a w pierwszym roku życia dzieciaczki przyjmują dużą ilość szczepionek. Po drugie jeżeli bobas nie chodzi do żłobka i nie ma rodzeństwa to z powodzeniem można go zaszczepić jak będzie miał 2 latka.
                                  • kierownikowa Re: czy młode mamy szczepią dzieci na sepse ??? 24.04.07, 12:23
                                    mój ma 15 miesięcy..i chyba go zaszczepie
                                    tylko powiedzcie gdzie szczepią i za ile..
                                    będę wdzięczna
                                    • gwiazdeczka666 Re: czy młode mamy szczepią dzieci na sepse ??? 25.04.07, 07:22
                                      Tak piszę w innym wątku:
                                      "Moim zdaniem za mało kjest wiadomości w mediach na temat sepsy. Podają tylko
                                      straszne i przerażające statystyki i tyle, które jak zauważyłeś powyżej nie są
                                      jakieś wygórowane.
                                      Ja wybrałam sie najpierw do mojego lekarza rtodzinnego. W sumioe uspokoiła
                                      mnie. Dowiedziałam sie tam ze na sepse nie jest tak łatwo zachorować. Do tego
                                      potrzebne jest woele niekorzystnych czynników. Osłabienie , choroby.
                                      Np. W jednej rodzinie dwójka dzieci miała styczność z drobnoustrojami
                                      wywołującymi sepsę i jedno ma sepse a drugie anginę. Są trzy podstawowe
                                      drobnoustroje wywołujące sepsę. Stykamy sie z nimi na codzień.
                                      Dopytywałam sie oczywiscie o szczepionki na nie. Więć po skończeniu przez mpoją
                                      córeczke 2 latek może dostać jednorazowo szczepionkę kosztującą 325 złoty to
                                      ujeden rodzaj drobnoustoju. Poza tym szczepieją płatnuymi szczepionkami i jest
                                      tam również HIB i to jest drugi rodzaj drobnoustroju.
                                      Trzecia szczepionka kosztuje ponad 1000 złoty.
                                      Muślę ze raczej należy spokojnie do tego podejsc i rozsądnie i bez paniki.
                                      Podrawiam."

• jus_1 Re: czy młode mamy szczepią dzieci na sepse ??? 25.04.07, 16:24
                                      Zaszczepić można bobasa w przychodni (tam gdzie ma szczepienia obowiązkowe) a koszt took 380zł za jedną dawkę. Ilość dawek uzależniona jest od wielu dziecka.
    • joaska232 Re: są tu młode mamy... 10.05.07, 22:13
      czesc!!!
      Witam wszystkie młode mamy, własnie sie zalogowałam. Ciesze sie ze sa jakies
      mamuski ze Stalowej Woli i ze mozna je odnalesc w Internecie. Jestem młoda mama
      2o miesiecznego Kubusia!mieszkamy w Srudmiesciu i na spacerze najczesciej mozna
      nas znalesc w okolicy stacji PKP , Kuba uwielbia pociagi!!!!

nie znam jeszcze tego forum, ale polecam swoje www.babyboom.pl
      zapraszam wszystkie mamy.
      w czescie forum regionalne własnie tam sa działy dla mam ze stalowej woli albo z
      podkapcia, polecam, moze tam uda nam sie spotkac,a moze nietylko tam ale i w
      realu???
      pozdrawiam wszystkie mamy i napewno tu jeszcze zagladne!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka