Dodaj do ulubionych

Proszę o odpowiedzi

20.10.13, 03:37
Witam moja niespełna 4miesięczna córka jest karmiona wyłącznie piersią i od wczoraj robi mi kupkę z b.dużą ilością tj.niestrawionych resztek mleka. Są to białe grudki. Kolor kupki bardzo jasno żółty słoneczny.Wcześniej były to kupki bardziej rzadkie śluzowate i było bardzo mało tych reszke takie pasemka. Czy to źle? Czy mała ma problem z trawieniem czy tak powinno być? W ostatnim miesiącu brała debridad teraz bierze jeszcze delicol i esputicon. A od tyg męczy ją katarek ale już jest dużo lepiej,od wczoraj podaje jej cebion i calcium. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • marsylvik Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 11:21
      Jak dajesz taki tytuł, to bywa, że na odpowiedzi poczekasz dłużej tongue_out
      Ja na przykład najpierw zaglądam do tych tematów, które mnie zainteresują, a do takich niesprecyzowanych tylko jak mi się nudzi...

Z tego co piszesz dzidzi ma normalną kupkę smile
      Każda kupka u dziecka piersiowego jest normalna, pod warunkiem, że nie ma w niej krwi (smoliście czarna to też może być krew) i pasemek przezroczystego śluzu, ani nie jest twarda przy jednoczesnych trudnościach z jej zrobieniem.
      Wygląd kupki się zmienia w zależności od tego ile dziecko zjadło, na jakim etapie dojrzewania jest jego układ pokarmowy, a nawet jaka jest pogoda i czy się dziś mocno pociło albo smarkało wink
      Różne serkowate grudki, gładka konsystencja, ciągnąca konsystencja, kolor żółty albo zielonkawy - to wszystko norma. A już na pewno wtedy, kiedy dziecko poza tym jest zadowolone, pogodne i zachowuje się normalnie, tak jak zwykle.
      • kondolyza Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 11:40
        mój robi kupy z białymi grudkami od urodzenia.
        jeśłi kupki są słoneczno żółte to super.
        i bardzo dobrze że nie ma śluzu, bo śluz, czy zielona kupa to niedobry objaw.
        • marsylvik Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 12:21
          > i bardzo dobrze że nie ma śluzu, bo śluz, czy zielona kupa to niedobry objaw.

Objaw czego? Czemu niedobry? Co oznacza?
          • miki2232 Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 12:41
            Dziękuje marsylwik za odpowiedzi i dziękuje że zajrzałaś na mój wpis choć rzeczywiście tytuł napisałam słaby ale spieszyło mi się. Pozdrawiam
          • kondolyza Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 13:41
            po co sie pytasz czemu sluz to niedobry objaw skoro sama o nim pisalas. lekarze wskazują najczęściej że śluz to objaw nuetolerancji lub alergii. czasem dzieci maja śluzowate kupki przy rozszerzaniu diety-wychodzi na to samo.

natomiast zielone kupy w przypadku moich dzieci zawsze oznaczają jakąś i fekcję,pewnue zazwyczaj są to wirusowe infekcje. bywa też że przy ząbkowaniu,gorączce niewiadomego pochodzenia dzieci mialy tez kupy zielone. nie zielonkawe-zielone,co matka od razu rozpozna, zmieniony zapach moze temu towarzyszyc,kwasnawy itp
        • hanusina_mama Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 13:00
          kondolyza napisała:

> i bardzo dobrze że nie ma śluzu, bo śluz, czy zielona kupa to niedobry objaw.

Śluz w kolorze kupy i zielona kupa przy braku innych objawów to u dziecka piersiowego też norma smile
          • miki2232 Re: Proszę o odpowiedzi 20.10.13, 19:18
            Dziękuje kobitki smile bo moja córcia od urodzenia miała bardzo wodniste kupki ze śluzem w kolorze kupki no a teraz właśnie zaczynają się zagęszczac tylko mają dużo tych resztek niestrawionych. Ale mnie uspokoiłyściesmile dzięki
          • mamatomika Re: Proszę o odpowiedzi 22.10.13, 10:34
            Moje dzieci zawsze robily zielona kupke dzien po tym jak ja zjadlam szpinak. I to calkowicie normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka