Dodaj do ulubionych

Karmienie 3 tygodniowego dziecka

27.11.13, 22:25
Cześć dziewczyny doradżcie mi czy normalne jest picie mleka przez półtorej godziny na przemian z jednej piersi i drugiej dwa razy albo i nawet trzy między jedną a drugą drzemką. Moja trzytygodniowa córeczka non stop chciałaby jeść i przez 10 min nie jest w stanie poleżeć rano , więc muszę na chybcika jeść śniadanie. Wieczorem z kolei jeśli ostatnia drzemka skończyła się o 17ej to od tej godziny potrafi jeść z odstępami 20 minutowymi z przerwą na kąpiel do godz21ej odsysając się boleśnie od mojej piersi ciągnąc ją niemiłosiernie
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 27.11.13, 22:30
      Jest to normalne smile
    • dominikanj1 Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 27.11.13, 22:33
      ciągle przyssanie takiego maluszka jest normą. jeśli karmienie Cię nie boli, to zakładamy, że przysysa się prawidłowo.
      jeśli zużywać 6-8 pieluch dziennie + co najmniej 1 kupa to ok.
      cierpliwości, niebawem przerwy się wydłużą.
      zapraszam
      kp
      • shoja Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 27.11.13, 22:38
        zasadniczo jest to norma, 3 tydzień to okres skoku laktacyjnego. żeby mieć więcej mleka trzeba więcej ssaćsmile. mija po paru dniachsmile
    • ilianna Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 27.11.13, 22:51
      Normalne smile. Nie możesz jeść śniadania jednocześnie karmiąc?
    • mika_p Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 27.11.13, 23:09
      Normalne, mija najdalej po 3. m-cu.
      Jedz karmiąc - to jak ci się ją uda wreszcie zatankowac pod korek, to nie będziesz miała dylematu, czy jeść, czy siusiać.
    • mruwa9 Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 27.11.13, 23:37
      Jak najbardziej normalne i wlasciwe.
      partnera popros o przyszykowanie ci rano sniadania, bedziesz mogla jesc , nie przerywajac karmienia.
      Facet moze tez cie wyprowiantowac w filmy, lektury, laptopa na podoredziu, zebys mogla sobie umilac czas z dzieckiem przy piersi.
      Na zdrowie.
      • ewela345 Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 28.11.13, 17:24
        Mój syn w poniedziałek będzie miał miesiąc. U Nas identyczna sytuacja.
        Podobno normalne, i z czasem się unormuje smile
    • murwa.kac joanmary 28.11.13, 06:43

po raz kolejny, na kolejnym forum masz zwracana uwagę na sygnaturkę.
      Zrób z nią porządek wreszcie, albo doczekasz się bana.
    • mamazuma Re: Karmienie 3 tygodniowego dziecka 01.12.13, 21:20
      Niby normalne, ale wykanczajace, spróbuj zrobić większe przerwy. Zostawić dziecko z tatusiem lub babcia. Inaczej sie wykonczysz. Może swedza ja dziasla, albo potrzebuje poprostu possac bo ma taki silny odruch ssania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka