Dodaj do ulubionych

śpi tylko 8 h na dobę

13.08.04, 17:42
Witam!
Czy to normalne by nienowle (4,5 miesiąca) tak mało spało?Moja córka śpi w
nocy ok 6-6,5h z 2 przerwami, a w dzień 3 -4 drzemki po 30 minut.Z tego co
czytałam niemowlę w jej wieku powinno przesypiac ok. 14h na dobę.CO zrobic by
spała dłużej i częściej?W nocy maksymalnie przespi 3h ciągiem.Może brak snu
jest powodem tego,że córka przez wiekszośc dnia jest bardzo marudna.
Czy są mamy,któe maja podobny problem?Może jakoś się z nim uporały?
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Małgorzata
Obserwuj wątek
    • aga_p_27 Re: śpi tylko 8 h na dobę 13.08.04, 18:56
      Witam,
      mój synek jeszcze nie ma 4 miesięcy, a też śpi bardzo mało. W nocy śpi około 8
      godzin, ale podczas snu marudzi i co 2 godziny domaga się cycusia. A w dzień
      średnio śpi 2 razy po 20-40 minut. I tylko tyle! Również jest bardzo marudny i
      to chyba przez to, że nie chce spać. Dołączam się i czekam na rady innych mam
      jak zmusić syna do snu (a próbowałam już wielu sposobów, które niestety nie
      skutkują), bo jestem wykończona. Dobrze, że mąż jest w domu to jakoś razem
      dajemy radę, ale nie wiem, jak sobie poradzę od września, kiedy to mąż wraca do
      pracy. Aż się boję...
      Aga
      • viola47 Re: śpi tylko 8 h na dobę 13.08.04, 19:24
        Witajcie!
        Dziewczyny , wlasnie podobny problem mialam z coreczka i to mi ciagle niedawalo
        spokoju, poniewaz wiem ze takie niemowleta musza spac o wiele dluzej by mogly
        rosnac i rozwijac sie w swoim tempie.
        Poszlam z tym do lekarza i okazalo sie ,ze to ani taka uroda dziecka, ani tez
        zobkowanie a problemy z brzuszkiem (choc dzidzia mialala prawie 6
        miesiecy)...wieczorna kaszka zbierala sie jej wysoko w gardelku, powodowala
        wzdecia brzuszka, zgage i to powodowalo ze Yvette czesto sie budziala i
        marudzila...dostalismy tabletki ,ktore daje sie podczas ostatniego posilku i
        narazie jest zdecydowanie lepiej!!!Potrafi w nocy przespac okolo 6 godzin
        jednym ciagiem ,wiec dla nas to naprawde sukces, bo potrafila budzic sie co
        godzine sad(((
        pozdrawiam -Viola
    • bmoty Re: śpi tylko 8 h na dobę 13.08.04, 19:59
      mój prawie 3 miesięczny synek też nie spi w dzień 0 ma 2 do 3 drzemek po 20
      min. W nocy śpi ładnie od 6 do 7 godzin ale to dlatego,że od pewnego czasu od
      19 karmię go co godzinę tj. o 19, 20 i 21 i najedzony mocno i twardo zasypia.
      Poza tym o 20 po posiłku kłade go na brzuszek na 20 min i to bardzo go męczy -
      potem ciepła kapiel, cycuszek i mały odlatujesmile) U mnie to poskutkowało - może
      jest to jakis sposób.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka