Dodaj do ulubionych

krostki na policzku

11.02.14, 15:26
Wiem ,że najlepiej odpowiedzi udzieliłby lekarz, ale chciałam chociaz zorientować sie jak to wygląda u innych maluchów...
Synek kończy 2 miesiące, jest tylko na piersi i ma takie krosteczki/wysypkę, zgrubienia , szorstkość wyczuwaną na policzku- czasem jednym , czasem drugim, to czasem się nasila czasem ledwo wyczuwa, ale całkiem nie znika...
Nigdzie poza tym na ciele nie występuje i zastanawiam się czy to:
-reakcja na alergie- ja musiałabym zastosować diete (jem wszystko z granicach rozsądku), nikt z rodziny, pozostałe dzieci alergi nie ma
-reakcja na nabiał
-uczulenie na proszek/ środki myjące
-coś w stylu trądziku
Jakieś sugestie ? Będę wdzięczna...
Obserwuj wątek
    • milka_jogurtowa Re: krostki na policzku 11.02.14, 16:22
      Reakcja skóry na ulewanie?
      • julka_sz Re: krostki na policzku 11.02.14, 16:35
        Dwójka moich dzieci miała w tym okresie trądzik niemowlecy. Synowi utrzymywał die ponad miesiąc córka miała mniej i krócej. Może u twojego dziecka jest podobnie.
    • julka.82 Re: krostki na policzku 11.02.14, 17:30
      a może to potówki? moja córka ma dwa miesiące i też miała takie małe krostki na policzkach, zwłaszcza przed południem. zaczęłam ją lżej ubierać na noc i problem zniknąłsmile
    • murwa.kac juliette2010 11.02.14, 19:12
      Bardzo proszę o zmniejszenie sygnaturki do regulaminowych 4 linijek tekstu.
      Możesz się ograniczyć do jednego suwaczka, albo postarać się je ułożyć obok siebie w jednej linii.
    • pederastwa Re: krostki na policzku 11.02.14, 22:27
      Pierwszy trop w tym wieku, to trądzik niemowlecy. Często mylnie rozpoznawany jako alergia. Powinien sam zejść za kilka tygodni.
    • murwa.kac Re: krostki na policzku 12.02.14, 05:52
      tradzik niemowlecy.
      zniknie po jakims czasie sam.

nie dawaj sie wkrecic w zadne diety matek karmiacych. to bzdura jest.
      mleko tworzy sie z Twojej krwi, nie tresci zoladkowej.
    • dziewczyna_bosmana Re: krostki na policzku 12.02.14, 07:28
      Jeśli pojawia się i znika to wygląda na trądzik niemowlęcy. Moja córka miała całą buzię i wszystko zniknęło samo. Jak masz możliwość to pokaż to pediatrze, zawsze warto żeby czegoś ważnego nie przeoczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka