Dodaj do ulubionych

nagły płacz

12.03.15, 15:53
Drogie mamy poradźciesad
Moja 7,5 miesięczna córeczka od 3 dni gdy je zupke to przeraźliwie zaczyna płakać, pierwsze 2-3 łyżeczki jest ok a potem otwiera buzie i płacze strasznie, i tak kilka razy a później już ładnie je do końca. Ma już 2 dolne jedynki i dalej ząbkuje więc to może wrażliwe dziąsła?przy mleku mm i owocach, chrupkach kukurydzianych czy co jej dam jest ok, zupki jadła dotąd ładnie a tu takie numery,co to może być?aż mi się serce kraje jak ona płacze z otwartą buzią z zupką w środku,za moment się uspokaja i tak 2-3 razy a później już je ładnie. Od czego to może być, co ewentualnie jej podac zamiast zupki?
Obserwuj wątek
    • julka.82 Re: nagły płacz 12.03.15, 19:51
      moja corka przezywala bunt zupkowy. odkad zaczela jesc sama, irytowala sie zupkami, bo chciala jesc sama a lyzeczka nie dawala rady.
      ja zrezygnowalam z zupek na rzecz 2 dan na dluzszy czas. potem wrocilam do zupek jak juz miala lepsza koordnacje reka-buzia i trafiala lyzeczka do buzkismile
      • mama_izusi Re: nagły płacz 12.03.15, 20:00
        A co na drugie dania, zamiast zupy?
        • julka.82 Re: nagły płacz 12.03.15, 21:30
          Czy już siedzi?
    • zabka141 Re: nagły płacz 12.03.15, 21:42
      Moze pierwsze lyzeczki jeszcze gorace? Zwlaszcza przy zabkach zbyt cieple jedzenie moze byc problemem. My mielismy taki okres (kilka dni przy zabkowaniu) ze coreczka jadla tylko zimne jedzenie.
      • mama_izusi Re: nagły płacz 13.03.15, 07:40
        Tak już ładnie siedzi,jest karmiona w krzesełku, nie jest za ciepłe bo od początku je takie letniutkie i zawsze się cieszy i aż trzęsie jak widzi zupke jak do niej podchodze.
        • julka.82 Re: nagły płacz 13.03.15, 08:06
          jak pytasz co mozesz dawac zamiast zupek to spojrz tutaj
          www.alaantkoweblw.pl/search/label/obiad
          u nas hitem na poczatku bylo pesto z bazylii i migdalow, wszelkie placuszki, kurczak w panierce z warzywami...
          • zabka141 Re: nagły płacz 13.03.15, 17:28
            Julka, a z czym podajesz to pesto? Chetnie dla nas robie pesto z jakims makaronem, ale corka nie jest fanka makaronu. Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka