Dodaj do ulubionych

Nie chce pić

24.03.15, 06:43
Dziewczyny, moja mała ma teraz 15 miesięcy. Wody w ogóle nie chciała pić od urodzenia. Chyba, że glukozę. Ale później piła soczki, syropy, herbatki, wszystko. A teraz? Nic. Nic jej nie pasuje. Co robić? Przecież może się odwodnić. Sama już nie wiem, co jej dawać?
Obserwuj wątek
    • eemcia82 Re: Nie chce pić 24.03.15, 07:46
      Kup Orsalit i podawaj na łyżeczce - zeby sie nie odwodnila i idz do lekarza skoro dziecko nic nie pije to nie jest normalne a jest bardzo niebezpieczne sad
      a jak z piciem mleka ?
    • ela.dzi Re: Nie chce pić 24.03.15, 07:49
      Ja bym mimo wszystko podawała jej zwykłą wodę. Szkoda zębów.
      • ela.dzi Re: Nie chce pić 24.03.15, 07:54
        Jak syn nie chcę popić leków, to daję strzykawką.
    • kjut Re: Nie chce pić 24.03.15, 09:24
      a ma oznaki odwodnienia?
      • manuskrypt1 Re: Nie chce pić 24.03.15, 22:07
        Nie, jeszcze nie. Ale czy to może być spowodowane mlekiem? Ostatnio zmieniliśmy mleko?
        • eemcia82 Re: Nie chce pić 25.03.15, 07:08
          Skoro pije mleko to napewno sie nie odwodni... trzeba przeczekać - od czasu do czasu podawac wode soki itd. i przyjdzie czas ze coś jej podejdzie smile
    • manuskrypt1 Re: Nie chce pić 25.03.15, 13:49
      Pije mleko a nocy, wieczorem i rano. Pocieszenie w tym, że też zupy wszystkie je.
      • juuuu7 Re: Nie chce pić 25.03.15, 19:50
        Moj syn co prawda kp, ale dopoki bylam w domu na macierzynskim bardzo malo pil wody,wystarczala mu piers. Odkad wrocilam do pracy, pije zdecydowanie wiecej. Widocznie Twojej corce wystarcza mleko, zmniejszysz jego ilosc,to pewnie zacznie pic co innego...zaparc nie ma?
    • sasanka0_0 Re: Nie chce pić 27.03.15, 21:10
      obserwuj uwaznie coreczke, u tak malych dzieci z odwodnieniem na prawde nie ma zartow, o objawach odwodnienia mozesz poczytac np. tutaj: orsalit.pl/Ryzyko_odwodnienia/Przyczyny_i_objawy_odwodnienia_organizmu jesli tylko zauwazysz pierwsze oznaki podawaj doustne srodki nawadniajace, a jesli bedzie trzeba, to jedz z dzieckiem do szpitala
      • lidek0 Re: Nie chce pić 27.03.15, 21:26
        Nie siej paniki, po pierwsze to nie noworodek czy niemowlak, po drugie mała pije mleko, je pokarmy wodę zawierające, teraz nie ma upałów, nie poci się i nie wydala aż tak dużo wody z organizmu. Owszem warto pilnować, obserwować, ale nie przesadzać.
    • lidek0 Re: Nie chce pić 27.03.15, 21:23
      Podawaj tylko wodę, żadnych soków, załapie je i nie będzie chciała pić wody "Ale później piła soczki, syropy, herbatki, wszystko" czyli dużo cukru i niezdrowych rzeczy, wykorzystaj okazję i konsekwentnie podawaj wodę, załapie. Do kompletu "mokre" owoce i rzadkie zupy.
    • nauta_ Re: Nie chce pić 28.03.15, 11:45
      Miałam założyć taki wątek. Moja ma niecałe 5 miesięcy i też nie chce pić. Wody absolutnie ani kropli- krzyczy, płacze, wyrywa się. Herbatkę ledwo ledwo- też można powiedzieć, że wcale. Co robić? Od urodzenia jest taka anty na picie. Karmiona mm.
      • lidek0 Re: Nie chce pić 28.03.15, 14:58
        Konsekwentnie podawać wodę, przyjdzie czas, że załapie, tylko nie próbuj z herbatkami, soczkami czy innym cukrem. Pije mleko więc na pewno się nie odwodni.
        • manuskrypt1 Re: Nie chce pić 29.03.15, 22:34
          Nutka, moja tak właśnie reagowała i reaguje na wodę. Lekarka mi podpowiedziała, żebym je zaczęła podawać glukozę i zaczęła pić. I później piła juz prawie wszystko, tylko teraz coś jej się odechciało.
          • lidek0 Re: Nie chce pić 30.03.15, 07:03
            Nie dziwne, że zaczęła pić, nie znam dziecka, które nie lubi cukru, rady lekarki nie skomentuję sad
            • nauta_ Re: Nie chce pić 30.03.15, 09:48
              Manuskrypt, faktycznie rada lekarki nie najmądrzejszasad byleby mieć tylko problem i matkę z głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka