justaaaaa 05.08.15, 14:10 Zaczęłam podawać odciągnięty pokarm butelką i mam pytanie o sterylizację akcesoriów. Czy wyparzać butelkę i smoczek za każdym razem czy wystarczy np raz pod koniec dnia? Dziecko 4,5 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosk-a84 Re: sterylizacja 05.08.15, 15:24 też odciągałam i wyparzałam raz na tydzień albo nawet rzadziej Odpowiedz Link Zgłoś
justaaaaa Re: sterylizacja 05.08.15, 17:26 Robię to raz na dzień i tak sobie myślę ze to pewnie indywidualna sprawa każdego małego brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: sterylizacja 05.08.15, 18:58 Lepiej dla brzuszka niemowlaka, żeby nie żył w zbyt sterylnym środowisku. Zwłaszcza, że dziecko nie jest już noworodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: sterylizacja 06.08.15, 07:54 Nie wyparzałam jak dziecko przestało być noworodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
born_to_sea Re: sterylizacja 06.08.15, 12:37 Zalecenia Min. Zdrowia: www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki punkt "Odciąganie pokarmu w warunkach domowych" Odpowiedz Link Zgłoś