Dodaj do ulubionych

Noworodek a spacer

29.01.16, 09:56
Urodziłam w czwartek w poniedziałek byłyśmy w domu. A we wtorek juz poszłyśmy na szybki spacer.
Była dziś położna i mówi, że nie wychodzic (???).
Wam też tak zalecano? Wychodzić i tak mam zamiar, ale zdziwiło mnie to bardzo.
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 10:00
      Ja nie wychodziłam szybko, ale zupełnie z innych względów. W taką pogodę jak we wtorek na pewno bym wyszła.
    • owcaznadmorza Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 11:36
      Ja wychodziłam od razu, choć urodziłam we wrześniu i było około 10 stopni. Odkąd jesteśmy w domu wychodzimy codziennie, nawet w największe mrozy. Teraz nie ma -15 więc wychodź normalnie. Przed zimnem, wiatrem da się dziecko zabezpieczyć.
    • juuuu7 Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 12:24
      Urodzilam w pazdzierniku i bylo wyjatkowo cieplo-polozna na wizycie (chyba kilka dni po porodzie) wrecz kazala nam wychodzic. Ale poczatkowo ja nie mialam sily na spacery wiec werandowalam synka.
    • ananas.89 Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 13:34
      Ja rodzilam w marcu. Położna kazała wychodzić od razu również mi, żeby się dotlenić i ogólnie pobyć na powietrzu.
    • tola2014 Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 13:49
      Wyszłam dokładnie jak maluch miał tydzień. Od tej pory minął już miesiąc prawie, spacerujemy codziennie. Wszystko ok smile
      Ze starszą córką też wychodziłam od razu.
    • tola2014 Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 13:53
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,160092913,160092913,Kiedy_na_dwor_z_noworodkiem_.html
      Podobną miałam zagadkę smile
    • ani-a1987 Re: Noworodek a spacer 29.01.16, 16:11
      ja wyszłam po tygodniu , chociaż urodziłam w sierpniu smile i to na chwilę, bo mały cały czas chciał jeść tongue_out Moja mama też mi radziła wychodzić po tygodniu, tak robiła z całą swoją trójką tongue_out tak szybko i w taką pogodę bym chyba nie wyszła smile
      • bieniewicka Re: Noworodek a spacer 01.02.16, 18:27
        Ło matko! Tola, Ewelina - gratuluję! smile
        • tola2014 Re: Noworodek a spacer 09.02.16, 20:12
          Dziękuję bardzo smile już miesiąc za nami big_grin
      • malgosiek2 Re: Noworodek a spacer 09.02.16, 19:03
        Po tygodniu w sierpniu ?
        • ani-a1987 Re: Noworodek a spacer 09.02.16, 20:32
          yes smile potem był czas że w końcu przestaliśmy wychodzić na jakiś czas w ogóle, bo był tylko ryk wniebogłosy, dziecko permanentnie głodne tongue_out na szczęście to już daleko za nami smile
    • malgosiek2 Re: Noworodek a spacer 09.02.16, 19:01
      Jestem położną i mówię, że wychodzić smile
      Zalecam jak najwcześniejsze wyjście na spacer oczywiście uwzględniając warunki pogodowe i stan malucha, a latem żadnych czapeczek uszatek, otwartą budę i żadnych osłonek na wózek przy letniej pogodzie wink
      • melancho_lia Re: Noworodek a spacer 10.02.16, 09:29
        To tylko chwalić takie zalecenia. Moja położna środowiskowa (poprzednia była koszmarna, tej dałam szansę i okazała się fajna) przyklasnęła mi, ze już byłam na zimowym spacerze (syn miał 2 tygodnie) i że już regularnie wychodzę. I że niewielkich mrozów bać się nie trzeba smile
      • rupiowa Re: Noworodek a spacer 10.02.16, 21:48
        Myślę że dużo zależy od miejsca zamieszkania, panuje w tej chwili paskudna grypa więc nie zdecydowała bym się wyjść w mieście gdzie miałabym styczność z ludźmi (park, chodnik). Mieszkam na wsi więc na szczęście nie mam takich wątpliwości, będę wychodzić do lasu. Ale w obecnej chwili zastanowiłabym się dwa razy zanim bym wyszła (starsze dzieci przeszły grypę, zaraza straszna...)
    • mika8001 Re: Noworodek a spacer 14.02.16, 16:15
      szczesliwie nikt nie wyrazal swojego zdania.
      z obojgiem dzieci wychodzilismy oczywiscie od razu po powrocie ze szpitala. corka miala 5 dni (koniec wrzesnia) a syn 4 dni (poczatek grudnia).
    • antosia1993 Re: Noworodek a spacer 10.03.16, 20:30
      ja jak syn miał tydzień byłam z nim na spacerze. Miałam w tym też poparcie położnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka