lud_mila 23.09.04, 09:43 Czy niemowlakowi (6 m-cy) można podawać zioła do picia? Jeśli tak, to jakie- rumianek, melisę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idole Re: Zioła do picia 23.09.04, 10:40 pol rocznemu mozna dawac duzo wiecej niz tyko ziola bo np. soczki. A z ziol to sa specjalne herbatki np. Hippa, albo Bobovity. Rumianek mozna, melise tylko w malych ilosciach, kwiat lipy na przeziebienie. Ale najlepsze sa te gotowe herbatki, to kompozycje roznych ziolek dla zdrowia i smaczku (na opakowaniu jest wiek od jakiego mozna podawac, ale chyba Twojemu mozna juz wszystkie). Odpowiedz Link Zgłoś
lud_mila Re: Zioła do picia 23.09.04, 10:47 Soczki podaję, granulowane herbatki są według mnie niepotrzebnie dosładzane i dlatego pomyślałam o ziołach... Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: Zioła do picia 23.09.04, 15:11 na opakowaniach herbatek jest zaznaczone - "bez dodatku cukru" Odpowiedz Link Zgłoś
lud_mila Re: Zioła do picia 23.09.04, 20:30 To chyba muszę się jeszcze raz przejść do sklepu, bo jak ostatnio oglądałam herbatki (ale przyznaję, że dość pobieżnie) to widziałam takie bez dodatku cukru, ale organicznego, a w składzie miały glukozę i sacharozę, a to przecież też cukier Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: Zioła do picia 23.09.04, 14:15 Możesz podawać rumianek, raczej słabiutki, bo mocny ma zbyt zdecydowany gorzki smak i źle wchodzi, lipę, koperek, anyżek, słabiutką melisę. Wszystko to podaje mojej córeczce za wiedzą lekarza, już od jej trzeciego miesiąca i jest to dobrze trawione, choć z apetytem różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś