Dodaj do ulubionych

krzykacz:)

16.03.16, 20:41
Witam, mam 7,5 tygodniowego synka, urodzony 21lipuec. Od tygodnia już nie daje rady... Maly krzyczy wręcz drze się, i z radości i z niezadowolenia. Nie wiem czemu i jak temu zaradzić a Glowa po 2 godzinach mi pęka a musze przetrwać minimum kolejne 9 sama z nim tongue_out maly nie siedzi jeszcze ani nie raczkuje a widać ze by chciał bo aż się caly napina, podnosi tulow jak leży, gdy leży jest mega wkurw ostatnio, nawet na leżaczku który lubił. Czy to nie dziwne ze prawie ma 8 miesięcy i jeszcze nie siedzi o nie raczkuje??? Jak go posadze sama to siedzi przez chwilę, schyli się po zabawkę i wyprostuje bez upadku. Może ktoś miał podobnie niemowlę??
Obserwuj wątek
    • mika-222 Re: krzykacz:) 16.03.16, 20:57
      moja ma 8 miesięcy i jeden dzień i tez nie raczkuje i siedzieć tez sama nie siadzie chyba ze czegos się chyci to wtedy się podciągnie do siedzenia a jak już siedzi to jeszcze się chwieje i nieraz się wywraca i moja nie krzyczy tylko steka albo zaraz w placz jak jej cos nie pasje a często jej cos nie gra nieraz siedzi w spacerówce i tak bez powodu zaczyna beczec wszędzie ja biore ze sobą tak po całym domu z wozkiem nawet do łazienki musze z nia bo w lozeczku długo nie należy jestem już tym wykonczonasad
      • mamastasia15 Re: krzykacz:) 17.03.16, 15:41
        Ja mojego też targam do wcbig_grin ale w lezaczku
    • antosia1993 Re: krzykacz:) 16.03.16, 22:05
      Mój synek ma 10 mc i nie raczkuje, sam usiądzie, ale do raczkowania daleko, a najpewniej w ogóle. Denerwuje się jak czegoś nie może dostać, więc też krzyczy. Aczkolwiek teraz już jest na tyle sprawny ruchowo, że jak czegoś chce to dostanie się do tego. Ale krzyk dziecka to chyba normalne. Z powodu zmęczenia, zwrócenia uwagi na siebie, tak po prostu czy właśnie złości. smile
    • leni6 Re: krzykacz:) 17.03.16, 06:47
      A pełza ? Ma jakikolwiek sposób poruszania ?
      • mamastasia15 Re: krzykacz:) 17.03.16, 15:46
        Przeważnie przewraca się z brzucha na plecy o na oderotsmile umyte okręcać się w kółko, wróci się, wczoraj kawalerii na brzuchu do przodu poszedł bo dupkę wziął do góry i nogami się odepchnął
    • rulsanka Re: krzykacz:) 17.03.16, 13:32
      Nie sadzaj tylko kładź na brzuchu, ponieważ dzieci siadają z pozycji na brzuchu lub z pozycji do raczkowania.
      • duniacha Re: krzykacz:) 21.03.16, 14:33
        Dzieci siadają z pozycji na boczku.
        • rulsanka Re: krzykacz:) 21.03.16, 15:08
          Ale na bok kładą się z pozycji na brzuchu. Pozycja na brzuchu jest pozycją startową. Drugim sposobem siadania jest siadanie z raczkowania i też punktem wyjścia jest pozycja na brzuchu.
          • antosia1993 Re: krzykacz:) 21.03.16, 16:59
            U mnie syn zaczął siadać z pozycji na plecach. Sam wyrobił sobie nawyk plecki, boczek podkłada rączkę odpycha się i wstaje. smile Więc nie każde dziecko z brzuszka usiądzie.
            • mamastasia15 Re: krzykacz:) 21.03.16, 19:24
              Każdy dzieć jest inny... Ja na mojego nie mam siłbig_grin potrafi się drzeć godzinami big_grin głodny nie jest, mną sucho, ubranko je gryzie smile jak go wezmę na ręce lub czasami go pisze tu jest cisza jak makiem zasiał big_grin
              • antosia1993 Re: krzykacz:) 23.03.16, 21:33
                Może taki wiek ;p U mnie teraz jest bunt: usypiam tylko na łóżku rodziców inaczej sobie pokrzyczę. Albo jak jestem w gościach u rodziny to potem cały czas ciągnie mnie za bluzkę i wyciąga rączki bo chce na rączki. A w domu jak z nim jestem i siedzę to tak nie mam. A jak go nie wezmę to krzyk. Jeden dzień mija i jest spokój. ;p A my jesteśmy jeszcze na etapie początki raczkowania, więc jak mu coś nie wyjdzie to krzyk też smile
                • mamastasia15 Re: krzykacz:) 24.03.16, 18:34
                  Zazdroszczę tych początków rachowania bo u nas hmmm młody jak między na brzuchu to posiada nóżki i wypycha pupę trochę ale mu nie idzie tongue_out wtedy też histeria krzyk smile dzisiaj dalam mu krzyczeć ile chciał... Myłam naczynia a on ryk krzyk bo nikt do niego nie gada nie zabawia... Śmieje się do męża ze to maly histeryk ale nie się ze mu nie minie uncertain a ja ci dziennie już o 10 mam ból głowy który mija lub nie mija.... Czasami a dni jak dzisiaj ze tylko noszenie by pomogło ale on waży już 10kg a jak go muszę to nie ćwiczy ani brzuszka ani przewrotów. Mną już 8 miesięcy a twój Antosia1993
                  • antosia1993 Re: krzykacz:) 25.03.16, 14:01
                    Właśnie u mnie Kuba chyba początkujący raczkujący, a może bardziej pierwsze próby utrzymania się jednocześnie na rączkach nóżkach z pupą w górze. W końcu 10 miesięcy 19 skończył! U mnie też jak sam się bawi za długo (5 minut) to krzyk, bo nikt się nim nie interesuje. 8 miesięcy i już 10 kg, hehe to mój 10 miesięcy i nawet 8,5kg pewnie nie waży. Może maks do 9 bym mu dałą. smile
                    • mamastasia15 Re: krzykacz:) 25.03.16, 20:09
                      Ciesz się zawsze 2kg mniej do noszeniasmile u nas jak jest mega wkurw pomaga tylko cycek big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka