Dodaj do ulubionych

problem z kupką?

01.10.04, 16:36
Witajcie!
Mam problem ze swoją córeczką, polega on na tym, że zakażdym razem, kiedy mała
chce zrobić kupkę, strasznie się pręży, czerwienieje na twarzy często płacze
zanim ją zrobi, dodam, że karmię piersią, a kupki są normalnej, rzadkiej
konsystencji i nie zawierają śluzu. W czym więc tkwi problem, czy coś jej dolega?
Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malusia83 Re: problem z kupką? 01.10.04, 16:43
      mamy niestety ten sam problemsad maly strasznie sie przy tym denerwuje. bylismy
      u lekarza i przepisal nam lakcid w ampulkach( ja polykam pol ampulki a drugie
      pol mieszam z mleczkiem moim i podaje malemu na lyzeczce) no ale tak czy siak
      problem jest nadal. u nas akurat moze to byc skutkiem lykania antybiotykow
      przez mlodego zaraz po urodzeniu( teraz ma 2 tyg). W razie jak juz naprawde
      jest wkurzony wkladamy mu w pupke koncowke termometru. Dziala bo robi od razu
      kupke. Wazne jest zeby nie robic tego za czesto bo maluchy sie przyzwyczajajasmile

pzdr
      ada
      • memfis1 Re: problem z kupką? 01.10.04, 17:01
        Witaj malusia83!
        Może rzeczywiście wiąże się to z braniem antybiotyku. U mojej malutkiej w 2
        dobie stwierdzono infekcję dróg moczowych i miała podawany antybiotyk przez 5
        dni ale podawali jej też osłonowo nystatynę i lakcid, dlatego też nie sądziłam,
        że ta sprawa może mieć dalszy skutek w postaci problemów jelitowych....hmm. Może
        podam małej bo mam w domu lacidofil, a to dokładnie to samo co lakcid?
    • aaga8 Re: problem z kupką? 04.10.04, 08:34
      Dziewczyny, spróbujcie, jak dziecko sie pręży, zdjąc pieluszkę i przyciągnąć
      nóżki do brzuszka. To u nas pomogło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka