Dodaj do ulubionych

Niespokojne ruchy

02.05.17, 08:47
Cześć wszystkim. Mój 2.5 miesięczny maluszek od urodzenia ma problemy z zasypianiem. Gdy już zasypia u mnie na rękach i jest odkładany zaczyna taniec kończynami. Ręce i nogi dosłownie latają, szok co on w tym łóżeczku wyprawia! Jako że ruchy są oczywiście nieskoordynowane to bije się łapkami po twarzy no i w końcu nici ze snu... Otulaczek troszkę pomaga ale można go stosować tylko do momentu gdy niemowlę zaczyna obracać się na boki a to tuż tuż a ja na samą myśl co ja bez niego zrobię jestem przerażona 😊 Czy któraś z mam miała podobny problem? Czy i kiedy to minęło? Zaczynam się powoli martwić czy to aby napewno norma w zachowaniu dziecia. Dzięki za odpowiedzi!!!
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: Niespokojne ruchy 02.05.17, 10:09
      U nas było to samo, nóżki do góry, ręce co chwila biły po główce, stosowalismy otulanie i spanie na brzuszku.
      • tuskaqwerty Re: Niespokojne ruchy 02.05.17, 11:22
        A kiedy ta dolegliwość minęła?
    • mama_mil Re: Niespokojne ruchy 02.05.17, 18:32
      To normalne. Trzeba przetrwać. A na przewracanie z boku na bok to jeszcze moim zdaniem poczekacie, bo to maleństwo jest, także otulać jak się daje. Mój np. nie lubił być otulany. Łapki musiały być już w tym wieku na wierzchu. Spanie dziecka to trudny temat, ale to normalne i dziecko z tego wyrasta.
    • linda888online Re: Niespokojne ruchy 04.05.17, 18:53
      U nas było dokładnie to samo, córka okładała się rękami po głowie i strasznie się drapała. Przeszło po czwartym miesięcu - nagle 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka