Dodaj do ulubionych

co robić jak 6msc dziecko często budzi się w nocy?

18.11.04, 18:42
Mój mały skończył 6 msc i zaczął mieć problemy z przesypianiem nocy. do tej
pory sam ładnie usypiał i budził się 2 razy na karmienie, a teraz potrafi
nawet co godzinę. Poradźcie coś bo zwariuję, nie pamiętam kiedy spałam 3
godz. bez przerwy. Myślałam, że wszystko się już unormowało, a tu taka jatka
co noc. Głodny nie jest na pewno, bo próbowałam go dokarmiać mieszanką, ale
niczego to nie zmieniło. co robic?
Obserwuj wątek
    • julia.wiktor Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 20:08
      no właśnie ?
      Mamy to samo sad
      Myślę, że może maluszki chcą się potulić do mamy. Albo mają skok rozwojowy.
      Albo rosną ząbki. wink narazie jakoś wytrzymuję
    • patee1 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 20:24
      U nas jest to samo. Paulina skonczy 6 miesiecy za 5 dni.
      Pediatrka powiedziala, ze to moga byc zabki, kazala dac Viburcol na noc. Dalam-
      nie pomoglosad

Pobudki co 2 godziny z zegarkiem w reku!

Widocznie tak juz jest i jak to mowia: samo przyszlo-samo pojdzie.

Ja rozumiem, ze matki, ktore wrocily do pracy moga miec dosyc i wtedy chyba
      trzeba zastosowac metode odkladania do lozeczka by "Zaklinaczka". Ja do pracy
      nie wracam i poki co po prostu daje tego cyca do dwie godziny i cicho marze o
      kilku godzinach nieprzerwanego snu. snu bez przerwy.wink
    • michas2004 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 20:43
      My też przez to przechodzimy maluszek ma 6 miesięcy a od tygodnia jest marudny
      a w nocy to pobudki co godzinkę ale nawet cyc nie zawsze pomaga no i dwa dni
      temu dostaliśmy ząbek noc była ciut lepsza (odsypiał poprzednie)dziś w dzień
      było znowu żle ale drugi ząbek ujrzał światło dzienne zobaczymy co w nocy.
    • gb_29 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 21:00
      Julia 6,5 m-ca od dwóch tygodni dokładnie jak przedmówczynie, nawet mieszanka z
      kaszką nie pomagają .Do tego dochodzi kłopot z zasypianiem nie to że płacze
      wręcz przeciwnie. Kiedys chodziła spać o 20:00.Była odkładana do łóżeczka ze
      smokiem w buźce i zasypiała. teraz też jest odkładana do łóżeczka ale jak tylko
      wyjdę zaraz sobie siada i gada do siebie lub bawi sie zabawkami kocykami itp.Po
      godz. zabawy muszę ją brać na duże łózko i tam zasywia tylko że ja ją muszę
      pilnować co mi się mniej podoba.Mam nadzieję że to minie i mam nadzieję ze
      nastapi to w miarę prędko bo zaczynam chodzić na rzęsach.Pozdrawiam
      • patee1 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 21:09
        He, ja jestem wlasnie po lekturze postow o usypianiu i mam czarne wizje.
        To WCALE nie przechodzi z wiekiem. Tam sie wypowiadaja mamy co maja 9-
        ciomiesieczne dzieci, budzace sie co dwie godziny !:o
      • arras-k do gb_29 18.11.04, 21:30
        gb_29 napisała:

> Julia 6,5 m-ca od dwóch tygodni dokładnie jak przedmówczynie, nawet mieszanka
        z
        >
        > kaszką nie pomagają .Do tego dochodzi kłopot z zasypianiem nie to że płacze
        > wręcz przeciwnie. Kiedys chodziła spać o 20:00.Była odkładana do łóżeczka ze
        > smokiem w buźce i zasypiała. teraz też jest odkładana do łóżeczka ale jak
        tylko
        >
        > wyjdę zaraz sobie siada

SIADA???MÓJ SYN JEST W WIEKU TWOJEJ MAŁEJ I LEDWO SIE PRZEKRĘCA A O
        SAMODZIELNYM SIADANIU NIE WSPOMNE.CO PRAWDA ŁADNIE SIEDZI NA RĄCZKACH LUB SAM
        PRZEZ CHWILE, JEDNAK NIE POTRAFI SAM USIĄŚĆ.A TWOJA CÓRECZKA JAK NAUCZYŁA SIE
        SIADAC SAMODZIELNIE I TO W TYM WIEKU?
        • gb_29 Re: do arras-k 19.11.04, 10:09
          No cóż siada i to sama jak zostawię ją w łóżeczku wieczorem ze smokiem w buźce
          i za 5 min. zagladm moim oczom ukazuje sie widok mojej Julci siedzącej i
          bawiącej się misiami.Jak ją obserwowałam z tym siadaniem to zauważyłam że
          najpierw podciągała się z pozycji na pleckach trzymając sie kołdry więc kołdrę
          usunęłam jednak Julka teraz podnosi sie na łokciu nóżki w górę i już siedzi.Nie
          dziwi mnie to zbytnio bo ona od małego była bardo silna.Od początku 3 m-ca
          trzymała sztywno główkę nawet lekarz się dziwił a wwieku 2 m-cy potrafiła
          utrzymać pozycje pionową.te zdjęcia były wykonane jak Julka miała 2 m-
          ce.Pozdrawiam
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17691545
          • arras-k do gb_29 19.11.04, 11:02
            No to rzeczywiście silna z niej dziewczyna. Gratuluje maleństwa i pozdrawiam.
    • yuyanna Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 21:09
      Niestety muszę Was zmartwić. Moja córeczka od 6-go miesiąca zaczęła się budzić
      co godzinę, tłumaczyłam sobie, bo ząbki, bo może brzuszek, bo kupka....Teraz
      mała ma 9 miesięcy i jest tak samo. Już powoli mam dosyć i jestm coraz bliższa
      jakiejś terapi, bo takie spanie to ani dla mnie ani dla niej nie jest dobre.

pozdr
      Mama z Motylem
      • dora1976 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 21:19
        Niestety u nas to samo. Pare dni temu zachwalałam że chyba nocny koszmar sie
        już skończył - mały za tydzień kończy 8 mcy ale to chyba była "cisza przed
        burzą" . Pojawił się pierwszy ząbek i chyba następne są w drodze więc jeszcze
        troche sobie nie pośpie, juz sie przyzwyczaiłam do tak częstego wstawania tylko
        dręczy mnie to że nie zawsze dam rade ululać małego i jak sie rozryczy to
        niestety stawia w srodku nocy cały dom na nogi. Czekam z niecierpliwością kiedy
        to się skończy czy dopiero jak wyjdą zęby? brrr koszmar
    • anku_wet Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 21:42
      Witam!!!
      Dziewczyny chyba będziecie musiały wprowadzić naukę samodzoelnego zasypiania. U
      mnie było to samo odkad Ola skończyła 6 miesięcy. Teraz ma 10 miesiecyi doszło
      do tego , ze budziła się co godzinę , po to , żeby pociagnąc ze dwa razy cyca.
      Nie dawałam już rady i zaczęłam stosować metode zaklinaczki , która wydawała mi
      sie najmniej traumatyczna. Oa po kilku dniach nauczyła się sama zasypiać i
      budzi się w nocy coraz rzadziej .
      Tak więc radzę spróbowac nauczyć samodzielnego zasypiania , bo się wykończycie.
      Powodzenia i pozdrawiam
      Anoa
      • blada77 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 22:10
        anku_wet, czy mogłabyś przybliżyć mi tą metodę, niestety nie oglądam zaklinaczki
    • zheng Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 21:57
      U nas to samo, moja 6 miesieczna Karolina posiada juz 2 dolne siekacze wiec
      wiem juz, jaki jest powod moich nieprzespaych nocy. Poza tym mala jest troche
      rozdrazniona. Moze u Ciebie to te sam powod.
      W kazdym razie ozesz sie pocieszyc ze nie jestes sama smile

...........................
      MINUTA CISZY ZA ANIOLECZKA, KTORY DZISIAJ ODSZEDL... (*)
      • blada77 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 22:08
        Dzięki za wsparcie duchowe, ale czuje się niepocieszona.Przyłączam się do
        minuty ciszy, strasznie to przeżywam mysląc co czuje ta biedna mama. Mogę
        wstawać i co godzinę, byleby było do kogo
    • goskajm Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 18.11.04, 22:12
      Uff..Jak dobrze,że jest to forum,bo już myślałam,że tylko mój maluch jest tak
      upierdliwy w nocysmileMam to samo.Od miesiąca.Trzy ząbki są,idzie czwarty i końca
      nie widać tych pobudek co godzina w nocy.Potem noc,dwie przerwy na odespanie i
      znowu daje czadusad Ale co to jest w porównaniu z tym nieszczęściem,co się
      dzisiaj tej kobieie przydarzyło...........
    • anku_wet Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 19.11.04, 10:14
      Witam!!!
      Opisałam metode zaklinaczki w poście "o co chodzi z tą Zaklinaczka "
      Życze powodzenia.
      Anka
      • dadgam Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 19.11.04, 10:19
        witam w klubie sad
        u nas co prawda nie ma kłopotów z zasypianiem ale mały budzi sie ze straszliwym wrzaskiem kilka razy w nocy sad((
        • monika04 Re: co robić jak 6msc dziecko często budzi się w 19.11.04, 10:59
          Witajcie drogie mamy, moja córcia ma dopiero 5 miesięcy, ale przechodzę ten sam
          etap - budzenie co godzinę, a teraz jest co 2. U nas jest tak przed każdym
          kolejnym miesiącem "dorosłości", chyba potrzebuje więcej jedzonkawink) Jak do tej
          pory byłam w domku, ale za tydzień wracam do pracy, nie wiem jak zniosę te
          nieprzespane nocki.... A i z zasypianiem są problemy... Pocieszałam się, że jak
          będzie starsza to będzie lepiej, a tu niestety -c zytając Wasze wypowidzi - nic
          tego nie zapowiada....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka