marta252 03.12.04, 15:33 dziewczyny, jestem ciekawa na ile sprawdzają się zabobony dotyczące np. wyglądu, czy zachcianek, a płci dziecka. jak było u was??? sprawdziły się??? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota751 kwaszone ogórki 03.12.04, 15:39 Nie wiem czy to właśnie tak jest, ale ja na początku ciąży wcinałam kwaszone ogórki z kaszanką - tylko na to miałam ochotę i jest chłopak. A do tego podobno po mnie było widać, że będzie chłopak. No wiesz, nie miałam żadnych pryszczy anie obrzęków, a podobno dziewczynka odbiera urodę. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
martar21 Re: kwaszone ogórki 03.12.04, 16:00 Ja tez nie miałam żadnych pryszczy, a urodziła się dziewczynka. Każdy mi mówił, że bęzie chłopak, nie sprawdziło się. Osobiście nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgie Re: kwaszone ogórki 03.12.04, 16:18 Ja także nie wierzę.Też nie miałam obrzęków ani pryszczy a urodziłą się dziewczynka.Mimo,że wszyscy wokól mówili, że wyglądam na chłopaka.Ponieważ nie byłam bardzo gruba mówiono mi ciągle, że pewnie dziecko urodzi się malutkie.Ale i to okazało się nieprawdą: córeczka ważyła 3.250 i miałą 55 cm długości a więc najmniejsza nie była.Uważam,że nie należy się w ogóle przejmować tym co ludzie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: kwaszone ogórki 03.12.04, 17:45 --podobno dziewczynka odbiera urodę,u mnie się nie sprawdziło,było wręcz odwrotnie,bo miałam cerę gładziutką jak nigdy dotąd i błyszczące włosy Lenka - fotki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17207784 Odpowiedz Link Zgłoś
gioja czekolada 03.12.04, 19:02 ja przeciwnie - żadnych śledzi i ogórków. Kupowałam natomiast zgrzewki czekolady. Jest słodka dziewczynka ). Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka.b Re: czekolada 03.12.04, 19:10 Przepis na chłopca u mnie: zupa ogórkowa + sałatka składająca się z dwóch składników: ogórków kiszonych i mandarynek Przepis na dziewczynkę: chipsy paprykowe + czekolada mleczna Odpowiedz Link Zgłoś
martija1 Re: kwaszone ogórki 03.12.04, 19:41 Ja jadłam praktycznie same slodycze, więc każdy twierdzil, ze bedzie dziewczynka,bo słodkie na dziewczynki, kwasne na chłopców, urodzilam chlopca. Pozdrawiam, mama miesięcznego Marcelka Odpowiedz Link Zgłoś
syla.t Re: pytanie do mam - przyszła mama 03.12.04, 19:32 a ja w to tez nie wierze kazdy mowil ze bedzie chlopak a jest dziewczynka jedynie co sie sprawdzilo to wrozba obraczka wyszla dziewczynka i tak jestto sie sprawdzilo nie tylko u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 nie wierze 03.12.04, 19:44 1. na poczatku ciazy jadlam tylko mieso i ogorki kiszone (to na chlopaka) 2. wygladalam w ciazy swietnie, schudlam wrecz 4 kilo (to tez na chlopaka) 3. brzuch mialam taki szpiczasty do przodu (to na chlopaka) i mam CORKE Odpowiedz Link Zgłoś
aga225 Re: pytanie do mam - przyszła mama 04.12.04, 00:09 nie wierze wszyscy dookoła mówili że wyglądam na chłopaka zero pryszczy cera cacy włosy puszyste no poprostu super przytyłam 11 kilo prawie przez całą ciąże miałam ochte tylko na kanapki z pomidorami zupe pomidorową i ogórkową i czasmi na winogron - a mam córke słodkiego aniołka ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: pytanie do mam - przyszła mama 04.12.04, 06:33 A ja caly czas wcinalam owsianke na mleku i winogrona)) Odpowiedz Link Zgłoś