przyszla_mama22 19.01.05, 15:22 wczoraj zauwazylam u sowjej 9 miesiecznej coreczki owsiki(( a nie mam pieniazkow na recepte moze ktoras mama zna jakies domowe sposoby na owsiki( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatiana24 Re: owsiki-HELP 19.01.05, 15:26 Wiem, że starszym dziedziom można podać np. ogórek konserwowy lub śledzia w marynacie. Niestety nie potrafię Wam pomóc, a skąd się one pojawiły ??? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
kubek04 Re: owsiki-HELP 19.01.05, 15:35 Na owsiki podaje się pyrantelum - lek na receptę, ale kosztuje on naprawdę grosze.Podaje się go jednorazowo, tylko nie wiem czy u takiego małego dziecka. Moja córka borykała się z tym problemem przez 2 lata!!! i nikt nie wiedział co jej jest, robiłam badania moczu, że niby zapelenie dróg moczwych, do ginekologa dziecięcego, bo może to coś tam,usg itp .DZiecko zestresowane.Żadnemu lekarzowi nie przyszło do głowy, ż to mogą być owsiki! Dopiero sama to zauważyła. Dostała w/w PYRANTELUM i problem znikł.Wtedy za te tabletki płaciłam ok 3zł. Idź do lekarza z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja30 Re: owsiki-HELP 19.01.05, 20:28 wiem,że można podawać sok z marchwi na czczo i pestki dyni. Pozdrawiam (najlepiej ten sok przez tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: owsiki-HELP 20.01.05, 10:01 CZEŚĆ Z DOMOWYCH SPOSOBÓW NA OWSIKI POLECAM UGOTOWANE BURACZKI I PESTKI Z DYNI ALE PYRANTELLUM NAPRAWDE NIE JEST DROGIE JAK POPROSISZ W APTECE DO DADZĄ cI BEZ RECEPTY DLE TAKIEGO MALUCHA NAJLEPIEJ PODAĆ W ZAWIESINIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: owsiki-HELP 20.01.05, 12:59 jak wygladają owsiki? tzn czy łatwo je rozpoznać? i skąd się mogą wziąść? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19424910 Odpowiedz Link Zgłoś