kasik27 21.01.05, 10:59 Synek ma trzy miesiące jest karmiony piersią.Od pięciu dni nie zrobił kupki puszczu tylko mnóstwo śmierdzących bączków.Chciałabym mu jakoś pomóc.Co możecie polecić może jakieś czopki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia1 Re: Problem z wypróżnieniem 21.01.05, 12:12 u mnie jest ten sam problem, jak nie pomoge nie ma kupy. Stosuję czopki glicerynowe albo pomagam termometrem umoczonym w oliwce pozdrawiam edyta mam Pawełka )aniołka) i Izuni 20.02.2004 r. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka1 Re: Problem z wypróżnieniem 21.01.05, 13:30 U nas też tak było - maluch karmiony piersią może robić kupkę raz na kilka dni (mój robił raz na 4-6 dni w tym wieku). Bączki też były, odurzające Jak zacznie jeść "ludzkie" jedzonko to mu się poprawi (my teraz mamy 3-4 dziennie :0 - 9 mies.) Dałabym spokoj z termometrem, można zrobić wiecej szkody niz pożytku. Jeśli bardzo Cię to martwi, spytaj pediatrę przy najbliższej wizycie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Problem z wypróżnieniem 21.01.05, 13:42 W pelni zgadzam sie z poprzedniczka. Ja bym stanowczo odradzala czopki i termometr, bo jest ryzko, ze maluszek oduczy sie samodzielnego wyprozniania. U nas byl taki sam problem w tym okresie, ale cierpliwie czekalam. Czytalam gdzies, ze nawet raz na 10 dni jest ok. To przejdzie. Na razie mozesz wzbogacic swoja diete o duza ilosc warzyw (zwlaszcza surowa marchewke) i owocow ze skorka, suszone sliwki, pelnoziarnisty chleb, kasze, makarony. Poczytaj, co jeszcze dziala rozwalniajaco. Zapierajaco dzialaja na pewno slodycze, gotowana marchewka i ryz. Odpowiedz Link Zgłoś